سلام. من امروز مصاحبهی تخصصی داشتم. ساعت ورود ساعت ۷ بود ولی ما تقریبا ساعت ۷ و نیم رفتیم داخل و تا ۱۲ و نیم کارمون طول کشید.
اول رفتیم برای آزمون روانشناختی که همونطور که بقیه هم گفتن خیلی سادهست. فقط میشینید پشت سیستم و به سوالها جواب میدین.
قسمت بعدی بررسی مدارک بود. لوح تقدیر فقط استانی و کشوری و جهانی قبول میکردن؛ یعنی لوحهای مدرسه و منطقهای هیج امتیازی نداره.
بعد رفتیم برای بحث گروهی. موضوع "ارتباط والدین با نوجوانان" بود. تو این قسمت مهمه که فعال باشین. یعنی نمونید که بقیه بهتون فرصت حرف زدن بدن. ولی حواستون هم باشه که تو حرف بقیه نپرید و دنبال اینم نباشید که خیلی بخواید حرف بزنید و حق بقیه رو ضایع کنید. در آخر هم باید یه صورت جلسه مینوشتیم. بچهها با همگروهیهاتون صحبت کنید که موقع گفتوگو زمان رو مدیریت کنن. مثلا ما تو نوشتن صورت جلسه زمان کم آوردیم. اون زمانی که بهتون میدن همهاش برای حرف زدن نیست. نوشتن صورت جلسه هم یه سری اصول داره. اگه میخواید مسئولیت نوشتن صورت جلسه رو بر عهده بگیرین، حتما قبلش نحوهی نوشتنش رو تمرین کنید.
بخش بعدی ارائهی تحلیلی بود. موضوعش انتخاب یه تخته هوشمند از بین ۳ تا تخته بود. یه متن بهمون دادن که ۵ صفحه بود. این ۵ صفحه هم اینجوری نیست که خیلی زیاد باشه. خوندنش وقت زیادی نمیبره اما باید بتونید مطالب رو تو اون زمانی که بهتون میدن خلاصه و جمعبندی کنید. من تو تجربههای بقیه دیده بودم که گفته بودن باید آخرش نتایجمون رو به صورت یه نامه بنویسیم، ولی از ما نخواستن. بعد هم رفتیم انتخابمون رو با دلیل توضیح دادیم.
در کل به نظر من خیلی از مصاحبهی عمومی سادهتر بود.