2777
2789
عنوان

طولانیه ولی جالبه

548 بازدید | 22 پست

تقابل سنت و مدرنیته ازون موضوع‌هاییه که جوامع در ‌حال توسعه خواه‌ناخواه درگیرشن، از جمله جامعه‌ی خودمون. منتهی به دلیل وجود یه سری متغیر خاص، این تقابل توو ایران سر و شکل خنده‌داری به خودش گرفته. یکی از مهمترین متغیرهایی که باعث مضحک شدن این موضوع توو جامعه‌ی ما شده، میزان متوسط اعمال قدرت سنته! هااان؟! یه مثال می‌زنم. همیشه میگن که دهه شصتی‌ها، مظلوم‌ترین نسل بعد‌ از انقلابن در حالیکه به نظر میرسه این دهه هفتادی‌ها هستن که دهه شستی‌ترین نسل تاریخن چرا که نسلی که همیشه بیشتر از همه درگیر این تعارضِ بین سنت و تجدید شد و در مقابل اکثر خواسته‌هاش یه شست گنده دریافت کرد، همین دهه‌ هفتاد بود. مدرنیته در دهه شصت اونقدری وجود نداشت (یعنی سنت نمیذاشت وجود داشته باشه) که بخواد یک دهه شصتی رو درگیر این تقابل و تعارض کنه. بنابراین یک فرد دهه شصتی تقریبا چیزی از مدرنیته نمی‌دونست و نمی‌خواست، که سنت بخواد مانع خواسته‌هاش بشه...

دهه هشتاد هم که به یه نوع دیگه گرفتار این کشمکش تاریخی نشد. یک متولد دهه‌ی هشتاد، امروز داره مثل بچه‌مار بازی snake، سنتی‌ترین بند‌های اخلاقی جامعه‌ش رو یکی‌یکی می‌بلعه و جلو میره و هر روزم افعی‌تر میشه! اگرچه انتظار میره با این فرمون عاقبت سرش به تهش بخوره و گیم اُور بشه..! این وسط فقط یک دهه هفتادی نگون‌بخت بود که از اینترنت و ماهواره و سوشال مدیا دنیای مدرن رو می‌دید و می‌خواست، اما یوغ سنت بر گردنش نه اونقدر سفت بود که نذاره ببینه و نه اونقدر شل، که بذاره بخواد! این می‌شد که از دو طرف کشیده می‌شد و پاره‌ترین نسل بعد‌ از انقلاب شکوهمند اسلامی، لقب می‌گیره. یه نمونه از مشکلاتی که عموما یه دهه هفتادی، امروز باهاش دست و پنجه نرم می‌کنه مشکل مکانه! 

مشکل مکانِ جوون جامعه‌ی امروز مگه غیر‌از اینه که این جوون به عنوان یک مدرنیست، تونسته مخ غیر‌همجنس خودشو به منظور یک رابطه‌ی جنسی مدرن (سکس پیش‌ از ازدواج) بزنه اما خانوادش، بعنوان یک مرجع ترادیشنال در مقابل خواسته‌ش موضع خشونت‌آمیزی گرفته و مانع هرگونه اتفاقی میشه؟ البته هرگونه اتفاقی هم نه حالا. چراکه فضای سبز شهری و خصوصا فضای خیلی سبز شهری، توو همه‌ی اعصار، به عنوان یه مکان تفریحی گره از کار خلق‌الله باز کرده همیشه‌...

خلاصه، از همه‌ی اینها که بگذریم، با یه دید فرانسلی می‌تونیم موارد زیادی از گسست بین سنت و مدرنیته رو توو تاروپود یه جامعه در حال توسعه مثل جامعه‌ی خودمون مشاهده کنیم. نمونه‌هایی که به صورت تیتروار به چندتاشون اشاره می‌کنم؛ کتونی با شلوار پارچه‌ای، روشنفکر دینی، روحانی ‌سوار بر موتور سیکلت، موتورسیکلتی که به یه روحانی سواری میده، فندک اتمی، شهید قندی یزد، ابومسلم خراسان، دختری که دوست نداره جلوی مانتوی جلوبازش باز باشه، نسخه‌ی اسلامی ولف آو وال استریت، فرش ماشینی، بانکداری و دانشگاه و جمهوری و روانشناسیِ اسلامی، کوله‌پشتی زیر چادر، کوله‌پشتی روی چادر (نیاز به بستری)، پیتزا با دوغ، و هزاران هزار مورد دیگه...

#شکور_زارع

وااااا

یعنی دههه شصت اصلا مدرنیته وجود نداشت بعد یهو دهه هفتاد اومد

عجیبا قریبا

اتفاقا اولین گروهی که ضربه بین مدرنیته وسنت  قرار گرفتن رو خورد

دهه شصت بود.

این دهه شصت بود که تابوهای سنت را شکست

ای کاش ی کمی دوران ریاست جمهوری خاتمی را بیاد میاوردید

اون موقع بود مد و فشن به صورت جدی تر وارد ایران شد و ....

انسانیت یعنی اگه شرع و قانونی هم وجود نداشته باشه بازم آدم خوبی باشی👌

الان که دارم اینو برات می‌نویسم، کاملاً رایگانه، ولی واقعاً نمی‌دونم تا کی رایگان بمونه!
من و دخترم بدون حتی یه ریال هزینه، یه ویزیت آنلاین از متخصص حرفه‌ای گرفتیم. کامل بدنمون رو آنالیز کرد، تک‌تک مشکلات رو گفت و راه‌حل داد.

خودم کمر و گردنم خیلی مشکل داشت، دخترم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت… و باورت میشه؟ همه‌ش رو درست کردیم!

اگه تو یا یکی از عزیزات مشکلات اینجوری دارید، همین الان تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.

يكي يكي بگو چيزايي كه ذهن خودتو دچار تعارض كرده، چي دلت ميخواد كه در مقابلش مانع ميبيني

🇮🇷خوشا تماشای صبح فردا.خوشا بهارت شکوفه زارا.خوشا هر آنکس که دوست دارد .نفس کشیدن در این هوا را.خوشا سرودن به لحن باران.زعشق گفتن به گوش یاران.خوشا تبسم خوشا ترنم.به سایه سارت جان ایران.تو نام عشقی سلام عشقی.برای این دل تمام‌عشقی.تو دل ستانی تو دل نشینی.تو آسمانی ترین زمینی.خوشا ز نام و نشان گذشتن.به عشق تو از جهان گذشتن.یلان از هفت خوان گذشتن.به سان آرش زجان گذشتن.جان ایران جانان ایران🇮🇷

وااااا یعنی دههه شصت اصلا مدرنیته وجود نداشت بعد یهو دهه هفتاد اومد عجیبا قریبا اتفاقا اولین گروه ...

من که این مطلبو ننوشتم...به شخصه به طرز وحشتناکی برای دهه شصتیا احترام قایلم ولی قبول کنین که این موضوع واسه ما قوی تر بوده..نبوده؟!

يكي يكي بگو چيزايي كه ذهن خودتو دچار تعارض كرده، چي دلت ميخواد كه در مقابلش مانع ميبيني

خیلی چیزا...مخصوصا من که خانواده م مال یه شهر خیلی سنتین ولی خودم توی یه شهری بدنیا اومدم و بزرگ شدم که مردمش فکرشون بازتره..سر خیلی مسایل بامامانم اختلاف نظر دارم

نه بابا مگه من کیم؟!

اصلا چرا این موضوع ذهنت رو مشغول کرده ؟؟؟

فهمیدن اینکه دهه ۷۰ یا۶۰ تو تاریخ مامظلوم واقع شدن چه تاثیری برات داره جز اینکه بیشتر منجر به نارضایتی از وضع موجود بشه. 

به نظرمن مافقط داریم متناسب با زمان پیش میریم ... وهر اتفاقی توی این جهان قطعا در وقت و ساعت معین خودش رخ خواهد داد.... پیروز باشید شب خوش😘😘

برگ از درخت خسته میشه پاییز بهونست...
من که این مطلبو ننوشتم...به شخصه به طرز وحشتناکی برای دهه شصتیا احترام قایلم ولی قبول کنین که این مو ...

نه كاملا شايد احساس شما اينجوري باشه، اما اوني كه ميخواد سدو بشكنه كارش خيلي سخت تره برا شما تا حدي خيلي سدا شكسته شده بود اما ما نه ، دهه هفتاد به طرز زيادي زياده طلب شدن، يعني از همه مدرنيته همشو ميخان اينه كه فكر ميكنن مارشون سخته اما دهه شصت مثل هميشه با ارامش و قانع به استفاده از اين مدرنيته يا غيره رو اوردن اما باز كارشون خيلي سخت بود چون قبلشون نبود

🇮🇷خوشا تماشای صبح فردا.خوشا بهارت شکوفه زارا.خوشا هر آنکس که دوست دارد .نفس کشیدن در این هوا را.خوشا سرودن به لحن باران.زعشق گفتن به گوش یاران.خوشا تبسم خوشا ترنم.به سایه سارت جان ایران.تو نام عشقی سلام عشقی.برای این دل تمام‌عشقی.تو دل ستانی تو دل نشینی.تو آسمانی ترین زمینی.خوشا ز نام و نشان گذشتن.به عشق تو از جهان گذشتن.یلان از هفت خوان گذشتن.به سان آرش زجان گذشتن.جان ایران جانان ایران🇮🇷

خیلی چیزا...مخصوصا من که خانواده م مال یه شهر خیلی سنتین ولی خودم توی یه شهری بدنیا اومدم و بزرگ شدم ...

خوب همون اختلاف نظراتتو بگو

اصلا چرا این موضوع ذهنت رو مشغول کرده ؟؟؟ فهمیدن اینکه دهه ۷۰ یا۶۰ تو تاریخ مامظلوم واقع شدن چه تاث ...

نه عزیزم بحث من مظلوم ترین نسل نیست اصلا..وگرنه بقول یه بنده خدایی همین که نطفه ی یه بچه تو دوران جنگ و موشک بارون و استرس بسته شه خودش کلی جای بحث داره دیگه چه برسه به بقیه مشکلات.

من بحثم سر اون قسمت تقابل سنت و مدرنیته ست برا همه نسلا...نه اینکه کی مظلوم تره

خوب همون اختلاف نظراتتو بگو

مثلا من بین دخترایی زندگی کردم که الان همشون لااقل ابروهاشونو دخترانه برداشتن..اینکه یه دختر موهاشو رنگ کنه براشون عادیه..یااینکه یه دختری که حجابش خوب نیست لزوما دختر بدی نیست

اما مامان من دلش میخواد من عین آدمایی رفتار کنم که تو شهر سنتی خودش زندگی میکنن رفتار میکنن.چون دلش نمیخوادقضاوتم کنن

من نظرم شايد ربط و بي ربط باشه نميدونم، اما ببين حرف مامدرت چيه ، منم مادرم يه زن سنتيه خودم نه كامل، هميشه تعجب ميكردم يه زني كه دانشگاه نرفته تحصيلات متوسط داره ،جطور رفتار ميكنه از خيلي تحصيل كرده هامون بهتر، هميشه باهامون دوست بوده، اما تو خودت راه درستو برو، از مدرنيته قرار نيست همشو برداشت بايد درست استفاده كردسالم زندگي كرد ، قدر زندگي رو دونست ، ببين مخالف جيزيه دليلش چيه تو هم اروم دليلتو اگر درسته بگو

چند سالتونه