مذی:
علامت: لزج و شفاف و بی رنگ است، و هنگام فکر کردن بر مسائل جنسی خارج میشود و هنگام خروج از آن ممکن است که حس نشود.
حکم: نجس است و جای آن بایستیکه با آب پاک شود چه بصورت شستشو و یا با پاشیدن آب بر روی آن، زیرا نجاستش خفیف است، و شرمگاه همراه با بیضتین بایست شسته شوند، همانطور که در روایت صحیح از حضرت علی رضی الله عنه وارد شده است که فرمودند: من مرد مذّاءی بودم (یعنی زیاد مذی از من خارج میشد) و از انجائیکه دختر پیامبر نزد من بود (یعنی همسرم بود) شرم میکردم که از پیامبر سؤال کنم پس من مقداد پسر اسود را گفتم که این مسئله و حکمش را از پیامبر سؤال کند که پیامبر صلی الله علیه و سلم در جواب فرمودند: "شرمگاهش را میشوید و وضوء میگیرد". پس خروجش وضوء را باطل میکند و شستن شرمگاه و بیضتین را واجب میکند.
ودی:
علامت: سفید و بی بو است و چسبنده نیست و بعد از ادرار و یا زیاد فشار آوردن به خود هنگام ادرار کردن خارج میشود.
حکم: مانند حکم ادرار است یعنی نجس است و وضوء را باطل میکند و شستن شرمگاه هنگام طهارت از آن واجب است.
اما در مورد سؤال شما، چند حالت ممکن است که به یک فرد رخ دهد که عبارتند از:
اگر در هنگام نزیکی با همسر، آلتهای تناسلی آنها با یکدیگر تماس پیدا کنند و منی خارج شود، اگر چه یک قطره نیز باشد، در اینصورت غسل جنابت واجب میشود، خداوند در قرآن میفرماید: "وإن کنتم جنُباً فاطَّهروا" المائدة/6 ، یعنی «و اگر جنب بودید پس غسل کنید» یعنی: تمام بدن خود را با آب بشویید، طوری که چیزی از آن ناشسته باقی نماند.
1- و جنب به کسی میگویند که منی با لذت و بصورت جهشی از آلت تناسلی او خارج شود و پیامبر صلی الله علیه و سلم فرموده است: " الماء من الماء " (روایت مسلم) (الحیض/518) یعنی: وقتیکه آب (منی) دیده میشود غسل واجب میگردد.
2- اگر در هنگام نزدیکی با همسر، آلتهای تناسلی بهیچ وجه با یکدیگر تماس پیدا نکنند ولی منی خارج شود در اینصورت غسل جنابت واجب میشود، خداوند در قرآن میفرماید: "وإن کنتم جنُباً فاطَّهروا" (سوره مائدة) ، «و اگر جنب بودید پس غسل کنید»