2777
2789
عنوان

شله زرد حرفه ای

7029 بازدید | 14 پست

بچه‌ها لطفا یه دستور از شله زرد که خودتون قبلا امتحان کرده باشین و مطمئن باشین به من میدین؟

تو اینترنت دستور زیاده هر کدومش یه مدله ولی چون مهمون دارم نمی تونم ریسک کنم می خوام حتما خوب دربیاد

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

#شله_زرد

مواد لازم :

2 پيمانه برنج

5 -6 پيمانه شکر

1 پيمانه گلاب

1 ق چ نمک

100 گرم کره

1 ق م زعفران ساييده

2/1 ليوان خلال بادام

پودر پسته و دارچين به اندازه دلخواه

طرز تهیه :

برنج رو بايد از شب قبل بشورید و با 1 پيمانه گلاب و 3 پيمانه آب بذاريد تا خيس بخوره . اين طوري براي پخت شله زرد ديگه زمان زيادي طول نمي کشه که برنج بپزه .‌ حالا يه قابلمه بزرگ بردارین و 8 تا پيمانه آب بريزین داخلش و بذارین روي گاز تا جوش بياد . وقتي آب جوش اومد ، اون برنجي رو که با گلاب خيس کرده بودین رو بريزین داخلش . حواستون باشه وقتي برنج رو ريختين ، ممکنه که کف روي قابلمه جمع بشه . بايد مدام هم بزنید و اون کفارو با کفگير جمع کنید.  حالا حرارت رو کم کنین تا برنج خوب بپزه . الان بايد شکر رو اضافه کنيد . اين جا ديگه خيلي مهمه . وقتي شکر رو ريختين ، بايد مرتب هم بزنید . وقتي شکر رو بريزيد تو برنج ، اگه ولش کنین ته مي گيره . وقتي شکر حل شد ، بايد زعفرون رو که از قبل آماده کردين بريزين روي برنج . خلال بادوم رو هم همين جا به بقيه مواد اضافه کنید تا شله زرد خوشمزه تر بشه. آخرين مرحله هم کره رو اضافه کنيد و هم بزنيد . نهایتا  توي ظرف بکشید و با دارچين، خلال بادوم و پسته تزيين کنيد.

نکته

به هيچ وجه به جاي کره تو شله زرد روغن نريزيد . واسه اينکه روغن باعث ميشه شله زرد بعد از پخت ترک بخوره و قيافش به هم بريزه . قبل از اينکه شکر رو بريزيد ، از پخت برنج مطمئن باشید . شکر رو که بريزيد ، ديگه لعاب ميندازه و برنج ديگه نمي پزه . ديديد بعضي از شله زردها همون جا تو کاسه آب مي اندازن و قيافشون قشنگ نميشه؟ پس اگه ميخواين اين اتفاق واسه تون نيفته ، شله زردتون رو بعد از پخت بذارین روي شعله پخش کن و حرارت خيلي کم تا آب اضافه اش بخار بشه.

#نکات تکمیلی شله‌‌ زرد :

*برای هر پیمونه برنج به 6 تا 8 پیمانه آب نیاز دارید.

*میزان شکر بسته به ذائقه افراد متفاوت است. البته شیرینی شله‌ زرد مجلسی نباید کم‌ باشد.

*نسبت میزان برنج به شکر 1 به 3 است، یعنی برای یک کیلو‌گرم برنج 3 کیلو‌گرم شکر لازم است.

*توصیه می‌ شود شکر را مرحله به مرحله اضافه کنید و برای تست کردن میزان شیرینی شله‌ زرد ، مقداری از آن را در ظرفی بریزید و اجازه دهید کاملا خنک شود. چرا‌ که شیرینی شله‌ زرد پس از سرد شدن مشخص خواهد شد.

*همیشه به ازای هر پیمانه برنج 3 پیمانه شکر لازم داریم ولی برای شله‌ زرد قالبی چون از پودر‌ ژلاتین استفاده می‌کنیم یک پیمانه شیرین‌تر درست می‌کنیم.

*شکر را حتما پس از پختن برنج اضافه کنید. توجه داشته باشید که شکر با حرارت دیدن کمی آب می‌اندازد لذا قبل از اضافه کردن شکر به آن آب اضافه نکنید.

*هرچه میزان زعفران بیشتر باشد، شل زرد خوش‌ عطر و خوش طعم‌تر می‌شود. زعفران را در چند قالب یخ حل کنید و درب ظرف را گذاشته و استراحت دهید تا به رنگ مطلوب برسد.

*بهتر است از برنج نیم‌دانه و معطر استفاده نمایید و برنج را از شب قبل خیس کنید.

*اضافه کردن کره به شله زرد از ترک خوردن آن بعد از سرد شدن، جلوگیری می‌کند.

*از پخته شدن کامل برنج اطمینان حاصل نمایید. اگر دانه‌های برنج در شله‌ زرد مشخص باشند یعنی برنج کاملا پخته نشده است.

*پس از سرو شله‌ زرد در ظرف مورد‌نظر از تکان دادن آن بپرهیزید. چرا‌ که تکان دادن شله زرد باعث آب انداختن آن می‌شود.

*شله‌ زرد پس از سرد شدن سفت‌تر می‌شود. لذا نباید بیش‌ از‌ حد قوام آید. برای فهمیدن غلظت مناسب شله‌ زرد، مقداری از آن را در ظرفی بریزید و اجازه دهید تا خنک شود، البته با تجربه زیاد نیازی به اینکار نخواهد بود.

*هیچ‌گاه درب ظرف شله‌ زرد را قبل از خنک شدن کامل نبندید زیرا موجب عرق کردن آن می‌شود.

*شله‌زرد به عنوان دسر بهتر است به صورت سرد سرو شود.

*برای تزیین شله‌زرد از خلال بادام، پسته، دارچین و همچنین گل‌سرخ استفاده کنید. طبع کلی شله‌ زرد به دلیل وجود برنج سرد است، گرمای دارچین و زعفران آن را معتدل خواهد کرد.

*شله زرد را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید چرا‌ که بوی یخچال را به خود جذب میکند و در ضمن کم‌کم سفت می‌شود

⚖️دوستان اگر سوال و یا مسئله حقوقی داشتید میتونید درخواست دوستی بدید راهنمایی تون کنم ⚖️. 
فقط تا بشه باید بذاری برنجش کاملا له بشه بعد شکر بریزی اگه زود شکر بریزی برنجش دیگه از هم باز نمیشه ...

من میزارم کاملا له میشه جوری که تو دهن اصلا احساس دون سفتی نداری ولی موقعی که میزارم دم بکشه میبینم آب و دون از هم جدا شدن🤕 خیلی شل هم برنمیدارم

کاربری دست دو نفره ...میشه واسه حاجتم یه صلوات بفرستی 🙏

من میزارم کاملا له میشه جوری که تو دهن اصلا احساس دون سفتی نداری ولی موقعی که میزارم دم بکشه میبینم ...

چرا؟؟نباید که اینجوری بشه شاید بعد که درشو برمیداری زیاد هم میزنی

عشق جانم 💫امام زمانم💫
#شله_زرد مواد لازم : 2 پيمانه برنج 5 -6 پيمانه شکر 1 پيمانه گلاب 1 ق چ نمک 100 گرم کره 1 ق ...

شما ۳ برابر برنجتون شکر میریزید ؟!! خیلییییی شیرینه که😬

کاربری دست دو نفره ...میشه واسه حاجتم یه صلوات بفرستی 🙏