2777
2789
عنوان

خانومای مذهبی بیاین لطفا یه سوال اعتقادی دارم

| مشاهده متن کامل بحث + 4788 بازدید | 72 پست
اونقدر این احکام پیچیدس که کلا ترجیح دادم دیگه تو عمقش نرم و اون موارد رو نادیده بگیرم 

کار خیلی خوبی میکنی عزیزم احکام کلا خیلی ریز و پیچیدست 

تواضعی عزت بخش                                               به خدا تواضع کن و در برابر فرامینش مطیع باش تا زورگویان نتوانند تو را ذلیل و فرمانبردار خود کنند            ارزش هرفرد متناسب با فرمانده اوست 💕

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

واقعا؟!!!! باورم نمیشه😬یعنی هنوز هست؟

آره عزیزم مگه میشه نباشه

دخترایی که قاچاقی میرن خیلیاشون فریب داده میشن و به افراد مریض فروخته میشن 

یه جایی تو زندگیم فهمیدم که خدا مهربونه ولی برای من نه بخشنده اس ولی برای من نه شفادهنده اس ولی برای من نه دست گیرنده است ولی برای من نه اگه موقع خوندن این متن حس‌کردی که من اشتباه میکنم تو یه انسان خوش بختی قدر زندگیتو بدون 

آره بپرسین حتما بهم بگین  استادتون در چه زمینه ای هستن؟ حوزه علمیه؟

خیلی بالاتر. هم دانشگاه. هم حوزه ولی بیشتر اساتیدشون، خصوصی بودن. از نجف و غیره

خلاصه خیلی قبولشون دارم وتو تقوا و اخلاص یک یک هستن. 

کجایی هستین؟ 

اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد و ال محمد

استارتر یچیز ی که من بنظرم هست اینه که خدا یکسری امام رو فرستاده که عدالت رو اجرا کنن تا مردم از لحاظ مادی کاملا باهم برابربشن و چیزایی مثل همین کنیز و غلام و اینا اما خود مردم نخواستن و وقتی توجامعه ناعدالتی بوده خب قطعا یه عده تو طبقه فرودست قرار میگیرن مثل حکم زکات که میگه مقداری از پول رو بدیم به فقرا ولی مثلا زمان امام زمان میگه دیگه هیچ کس نیست که بخوای بهش زکات بدی خب اونموقع هم کنیز و غلام داشتن خدام حکمشو گفته که حداقل رفتار بهتری باهاشون بشه به این معنی نیست که مثلا خدا موافق کنیز و غلام و این چیزاست

سلام و عرض ادب 

بطور اتفاقی از طریق سرچ گوگل اومدم توی تاپیک شما و دیدم براتون سواله و ذهنتون رو درگیر کرده .

بطور اجمالی و مستدل سعی کردم براتون برده داری در اسلام رو توضیح بدم [چرا برده میگرفتن؟چرا همرو یک شبه آزاد نکردن؟ مگر اونها هم انسان نیستن و ...]  امیدوارم مفید باشه براتون .

توضیحاتی که نوشتم کمی طولانیه ولی چند دقیقه وقت بزارید و بخونید، مطمئنم به امید خدا بسیاری از شبهات ذهنتون در موضوع برده داری رفع خواهد شد .

.➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️

ابتدا یه مقدماتی میگم بعد سوالات اصلی رو پاسخ میدم :

اولاً، اسلام ابداع کننده برده داری نیست و قبلا در جوامع مختلف بوده مثل ایران باستان خودمون که میتونم ده ها سند و رفرنس از کتیبه ها و اقوال مورخان باستان بیارم براتون اگر خواستید .

ثانیاً، چیزی که جزء فرهنگ مردم هست و در چندصد سال تبدیل به فرهنگ شده رو نمیشه یک شبه با یک حکم لغو کرد ! چون مردم قطعاً برنمیتابن و کار بر پیامبر -صلی الله علیه وآله- بسیار سخت میشد . خصوصاً اینکه برده ها جزء اقتصاد اون دوران بودند و بسیاری از مردم بابت خرید برده کلی پول خرج کرده بودن و عده کلاً شغلشون خرید و فروش برده بود و کل سرمایشون محسوب میشد ،فرضاً اگر شما یک شبه دستور بدید برده ها آزاد بشن بسیاری از مردم بخش زیادی از مالشون رو از دست میدن و حب مال ممکنه باعث بشه طرف جلوی پیامبر بیاسته کما اینکه بسیاری از فرماندهانی که با ائمه جنگیدند و در قتلشون دست داشتند با پول و رشوه خریده شده بودن ... مضافا اینهمه برده اگر یک شبه آزاد بشن کجا برن ؟ اون زمان که هتل و رستوران و امکانات نبوده و بیابون بوده کلاً ،طبعا اینها نیاز به جا و غذا و .. داشتند، نکته مهم دیگه اینه که آزاد کردن تمام برده ها مساوی با از بین بردن برده داری نیست چون هنوز تفکرش باقی مونده و برده هایی که آزاد شدن توجیه نیستند ! یکی از اهداف اسلام ضمن آزادی برده ها تربیت اونها بوده ، برده تربیت نشده (از نظر دینی و اخلاقی و ...) ممکن بود از ترس فقر و ... پناه ببرن به بقیه و دوباره برده بشن یا از سر عقده خودشون کسی رو برده کنن ! بعضیا هم جز برده بودن و انجام خدمات منزل توان و حرفه دیگری نداشتند مشابه بسیاری از کارگران ضعیف امروزی که جز کار ساعتی توان دیگری ندارن بندگان خدا و اگر نباشه بیکارن ، هدف اسلام ابتدا تربیت دینی-اخلاقی و آموختن ناشایست بودن برده داری و سپس آزاد کردن برده ها بود . برای همین ائمه توجیه میکردن و سپس آزاد میکردن (مانند امام سجاد صلوات الله علیه که یک برده رو چنان تربیت کرده بود مستجاب الدعوه شده بود!)

• اسلام سنت برده داری که از قبل موجود بود رو طوری قانون مند کرد که در طول زمان ریشش بخشکه و جایگاه انسانی برده بهش برگرده و چیزی به اسم برده و برده داری دیگه وجود نداشته باشه ، مثلا قبل از اسلام مالک برده با یک عصبانیت ساده برده رو میکشت و به کسی هم پاسخگو نبود ولی اسلام گفت حق ندارید برده رو بزنید یا بکشید !
امام سجاد علیه السلام در رساله حقوقش فرمود : هم إِخْوَانُکُمْ‏ جَعَلَهُمُ‏ اللَّهُ تَحْتَ أَیدِیکُمْ فَمَنْ کَانَ أَخُوهُ تَحْتَ‏ یدِهِ فَلْیطْعِمْهُ مِمَّا یأْکُلُ وَ لْیکْسُهُ مِمَّا یلْبَسُ وَ لَا یکَلِّفْهُ مَا یغْلِبُهُ فَإِنْ کَلَّفَهُ مَا یغْلِبُهُ فَلْیعِنْهُ؛ اینان برادران شمایند که خدا آنها را زیردست شما کرده و هر که برادرش زیردست او است باید به او بخوراند از هر چه می خورد و به او بپوشاند از آنچه می پوشد و به او تکلیف بیش از قدرتش نکند و اگر تکلیف بیش از قدرت کرد، کمکش کند !!! 📚(الکافی، ج۵، ص ۱۱۴)

حتی قرآن فرموده  برای برده و کنیز های مومنتون همسر پیدا کنید ! (نور/۳۲)

برای آزادی برده هم بهانه های مختلفی قرار داد ... در قرآن بخشش برخی گناهان در گرو آزاد کردن برده هست مثل شکستن سوگند(مائده/۸۹) ،کفاره قتل عمد (نساء/٩٢)،کفاره ظهار (مجادله/۲و۳) کفاره شکستن روزه و... ، به علاوه اینکه خود برده آزاد کردن بدون بهانه خاصی و صرفاً برای مشمول رحمت الهی شدن به عنوان یک فضیلت معرفی شده به این ترتیب برده داری کم کم تضعیف شد بین مسلمانان .

⭕️ حالا مسائل اساسی تر 👇 

• برده و کنیز فقط و فقط برای افراد حاضر در میدان جنگ هست (مردان شمشیر میگرفتن و میجنگیدن و زنان به عنوان کادر خدماتی (مداوای زخمی ها،غذا و..) در میدان حاضر میشدن و برای سایر افراد نیست ! یعنی کسی حق نداره جنگ رو آغاز کنه و به یک شهر حمله کنه و مردم رو به بردکی و کنیزی بگیره.

• دلیل اینکه اسیر و برده میگرفتن کاملا منطقی و عقلی بود چرا ؟ درمورد کسانی که برای کشتن ما وارد میدان جنگ شدن و موفق به قتل ما نشدن و اسیر ما شدن ما چند تا راه بیشتر برای برخورد با اونها نداریم : 

[ادامه در کامنت دوم]

شبهات و سوالات عقیدتی تون در موضوعات مختلف مثل[خدا و...] رو از من بپرسید... سعی میکنم به بهترین وجه پاسخ بدم ان شاء الله

[ادامه کامنت اول]

(1)اسیرانی که گرفتیم رو با اسرای خودی معاوضه کنن و این اولین راه بود ،(2) همرو بکشنن ! که بسیار مرسوم بود ! و چند ایراد داره ،اول اینکه در تعداد کم قابل اجراست و دوم اینکه همه ی اسرا مجرم واقعی نیستن و بعضیاشون جاهل و قابل هدایت بودن ویا از جنگ پشیمون بودن ، (3) همرو آزاد کنیم ! که منطقی نیست کسی که برای قتل شما اومده و موفق نشده رو همینجوری آزاد کنید (مثلا داعشی که اومده ایران دستگیر شده) چون ممکنه برگردن و مجهز تر و با برطرف کردن ایرادات قبلی که منجر به شکست شد دوباره باما بجنگن،الا اینکه یقین کنیم پشیمانن،عده رو هم در ازای آموزش تخصص به مسلمانان آزاد میکردن مثل آموختن نوشتن و خواندن و ...(4) همرو زندانی کنیم ! که اینم برای تعداد نفرات کم و مدت کوتاه قابل اجراست وگر نه هزینه هاش بسیار سنگینه و منطقی نیست .(5) همرو برده و در ازای انجام خدماتی بهشون مزد و حق زندگی بدیم ،همچنین میتونه کار کنه و هزینه آزادی خودشو بپردازه و بره ...

• برده داری در اسلام و در ادیان و مکاتب دیگه صرفا در لفظ مشترکه ! یعنی از نظر حقوق برده و ماهیت آسمان تا زمین فرق داره ، در اسلام اینها آدمن و باید از لباس و غذای خودتون به اینها بدید و نزنید و نکشید در حالی گذشته اینطور نبود ...

• ملاک برتری در اسلام تقوا و ایمان هست و برده مومن و مومنِ آزاد هیچ تفاوتی ندارن،هرکدوم ایمانش بیشتر بود افضله ، فقط از نظر حقوق و تکالیف تفاوت دارن و از نظر ارزش برابرن مثلاً بر برده حج و جهاد واجب نیست بخاطر محدودیت هایی که داره ولی بر مومن آزاد واجبه .

• ائمه علیهم السلام چنان با برده ها خوش رفتار بودن اصلا احساس بردگی نمیکردن ، مثل جون غلام سیدالشهدا که بااینکه جهاد برش واجب نبود و برده ها نمیجتگیدن و در صورت نجنگیدن اصلا کشته نمیشد چوم برده ها اموال بودن و در صورت شکست به مالکیت لشکر مقابل درمیومدن، بااین حال جانش رو برای امام حسین داد و زندگی رو نخواست ! اگر اجبار بود یا احساس بردگی میکرد چنین کاری میکرد ؟ امروزه که سربازهارو اجبارا میبرن خدمت اگر به کسی بگن ده ماه باقی مانده خدمتت رو بخشیدیم هرگز نمیمونه چون اجبارا و بااکراه اومده !
امام سجاد کنیز خودش رو آزاد میکنه و باهاش ازدواج میکنه اگر کنیز در اسلام بی ارزشه چرا امام معصوم چنین کاری بکنه ؟ عبدالملک بن مروان هم وقتی میشنوه حضرت این کار رو کرده نامه میزنه شما آبروی مارو بردی ! شما آدم بزرگی هستی اراده میکردی زیباترین دختران مدینه رو به ازدواجت درمیاوردم حضرت هم در پاسخ مینویسه (ننگ فقط ننگ جاهلیت هست و بس ! من کار خلاف شرعی نکردم و به سنت پیامبر عمل کردم) 📚(اصول کافی جلد ۵ ص۳۴۴ دارالکتب الاسلامیه)

• سیدالشهدا صلوات الله علیه کنیزش رو فقط بخاطر اینکه یک شاخه گل بهش داده بود آزاد میکنه !

عن أنس: کنتُ عِندَ الحُسَینِ(ع) فَدَخَلَت عَلَیهِ جارِیةٌ بِیدِها طاقَةُ رَیحانٍ، فَحَیتهُ بِها فَقالَ لَها: أنتِ حُرَّةٌ لِوَجهِ اللّهِ تَعالی. فَقُلتُ: تُحَییک بِطاقَةِ رَیحانٍ لا خَطَرَ لَها فَتُعتِقُها؟! قالَ: کذا أدَّبَنَا اللّهُ تَعالی، قالَ:«وَإِذَا حُییتُم بِتَحِیةٍ فَحَیواْ بِأَحْسَنَ مِنْهَآ أَوْ رُدُّوهَآ» فَکانَ أحسَنُ مِنها عِتقَها.
به نقل از اَنَس ـ: نزد حسین(ع) بودم که کنیزکی با دسته گلی در دست وارد شد و با آن به امام(ع) درود فرستاد. امام(ع) به او فرمود: «تو در راه خدا آزادی».
من گفتم: او با یک دسته گل که هیچ اهمّیتی ندارد، به تو درود می فرستد و تو او را آزاد می کنی؟!
فرمود: «خداوند، ما را چنین تربیت کرده و فرموده است: «چون شما را به درودی نواختند، به درودی بهتر از آن یا همانند آن، پاسخ گویید» و بهتر از آن دسته گل، آزاد کردن او بود».

📚(المناقب لابن شهرآشوب: ج ۴ ص ۱۸، کشف الغمّة: ج ۲ ص ۲۴۳، بحار الأنوار: ج ۴۴ ص ۱۹۵)

• همچنین حضرت غلامش که اسمش "صافی" و باغدار حضرت بود رو فقط برای غذا دادن به سگ نگهبان باغ آزاد کرد که تو این لینک کامل میتونید بخونید خیلی قشنگه ، چون طولانیه ننوشتم
http://hadith.net/post/69051

• درمورد کنیز اگر با شوهرش اسیر بشه کماکان زن و شوهرن و کسی حق دست زدن بهش رو نداره ! اما اگر شوهرش کشته بشه و خودش هم اسیر بشه یکی از راه حل هایی که اون بالا عرض کردم درموردش اجرا میشه یا کنیز میشه ، یا اگر به تنهایی اسیر بشه (در حالی که شوهرش زنده باشه و فرار کنه و جزء اسرا نباشه) این در حکم طلاق این خانم هست، چنانکه در دنیای مدرن امروزی اگر شوهری مثلا ۶ ماه مفقود بشه دادگاه حکم طلاق بهش میده و میتونه جدا بشه .

• نکته دیگه درمورد برده داری اینه که از اونجایی ‌تمام مخارج (مسکن،لباس،غذا و..) برده بر عهده مالکش هست، اگر یک زوج که هردو برده هستن بچه دار بشن در راستای حمایت از بچه ، بچشون هم در مالکیت صاحب برده هست و موظفه تمام مخارجش رو بده و نیازهاش رو هم برطرف کنه، چون والدینش هیچ پشتوانه ای برای حمایت ازش ندارن، ولی اگر یکی از والدینش یا هردو آزاد بشه بچه هم آزاد میشه چون دیگه محدودیت کم تری در کار کردن دارن و میتونن ازش حمایت کنن ...

• اگر از کنیز بچه دار میشدن دیگه نمیشد کنیز رو به مالکیت شخص دیگری در بیارن و قابل معامله نبود و اسم این کنیز ها میشد : ام ولد (یعنی کنیزی که مادر یک فرزند شده است)

[ادامه در کامنت سوم]

شبهات و سوالات عقیدتی تون در موضوعات مختلف مثل[خدا و...] رو از من بپرسید... سعی میکنم به بهترین وجه پاسخ بدم ان شاء الله

[ادامه کامنت دوم]

• اسلام ستیز ها به آیاتی که درمورد برده داری صحبت کرده میگن آیات برده داری ! مخاطب هم که معمولا آشنایی نداره با آیات این ذهنیت براش به وجود میاد که لابد در این آیات تشویق به برده گرفتن کسی شده ! در حالی که حتی یک آیه یا یک حدیث پیدا نمیکنید که تشویق به برده گرفتن یا خریدن کرده باشه درحالی که آیات متعددی میگه به بهانه های مختلف برده آزاد کن ! (سوره بلد /۱۲ و ۱۳) + آیاتی که اون بالا گفته شد .

در حدیثی از پیامبر -صلی الله علیه وآله هم نقل شده که فرمودند : شَرُّ النَّاسِ مَنْ بَاعَ النَّاسَ کسى که انسان ها را به بردگى مى فروشد بدترین مردم است
📚(اصول کافی جلد ۵ ص ۱۱۴)

• عده ای هم از مخالفان اسلام هستن که کاسه داغ تر از آش شدن و میگن چرا اسلام برده میگیره ! اولا زن و مردی که در میدان جنگ اسیر شدن و برده و کنیز شدن با قوانین و عواقب جنگ در دوران خودشون آشنا بودن! چون هم کنیز و برده داشتن خودشون هم جنگ ها و اخبارشون به گوش اینها رسیده بود و مردهاشون اقلا چند بار از نزدیک دیده بودن و با علم به اینکه ممکنه اسیر بشن وارد میدان شدن پس مسئولیت پای خودشونه !

مضافاً درسته اصل بر آزادی برده هست ولی دربرابر دشمنانی که برده گرفتن از مارو جایز بلکه واجب میدونن ماهم باید برده بگیریم از اونها تا هم با اسرای خودی معاوضه کنیم و هم اینکه اگر ما برده نگیریم یک برگ برنده برای دشمنه و موجب طمأنينه و جری شدن دشمن میشه ! چون میگه اگر ما شکست بخوریم آزادیم ولی اگر اونها شکست بخورن اسیر ما میشن پس نبود برده داری از سوی ما جنگ رو برای اونها به صرفه میکنه و هزینه و بار روانی جنگ رو برای اونها کاهش میده ! یعنی درواقع اسیر گرفتن ما از سر ضرورت انجام میشه .

• امروزه شما رسماً برده داری نوین رو توی دنیا میبینید ولی همین مخالفین اسلام و برده داری دعواشون سر لفظ "برده و کنیر "هست و با ماهیتش دعوا ندارن و دلشون برای انسانیت و جایگاه انسان نسوخته ! اگر شأن یک انسان امروزی رو از برده های هزار سال پیش پایین تر بیارید ولی کت و شلوار تنش کنید و بجای برده یک عبارت لاتین براش استفاده کنید اینها موافقن ! تو همین جنگ های امروزی هم طرف ظالم رو میگیرن . خلاصه اینکه اینها فقط برای جنگیدن با اسلام دلسوز برده ها و انسانها میشن !

بحث در این رابطه مفصل تر هست و من سعی کردم بطور خلاصه توضیح بدم خدمتتون . امیدوارم بدردتون بخوره ، التماس دعا

عزیزم سلام؛ برده داری تو اسلام اصلا وجود نداره. یعنی خدا نگفته برید برده بگیرید. منتهی تو قدیم کل دنیا حتی ایران خودمون، بر اساس برده داری میچرخیده و صنعت بزرگی بوده.🤦‍♀️ الانم هستا مثلا دبی... اروپا، هست هنوز.😑💔 ولی قدیم بیشتر بود. حضرت محمد "ص" نمیتونستن یهو بگن: خب مردم عزیز از امروز کلا برده داری ممنوعه! مثلا الان یکی به ما بگه استفاده از ماشین ممنوع، ما به یه ورمونم نیست/: پس پیامبر اکرم "ص" برای اینکه اینو از بین ببره یه عالمه برده میخرید و سریع آزاد می‌کرد تا مردم کم کم برده داری رو رها کنن😊 مثلا یکی میومد به حضرت محمد "ص" میگفت من دیروز غیبت کردم الان پشیمونم ایشونم میگفت برو برده آزاد کن. و اینطوری کم کم رسم برده داری افتاد❤️🌚