سلام دوستای گلمدر ابتدا بگم که این تاپیک تجربیات من در دو ای وی اف هست و ممکنه نظر شما یا پزشکتان در بعضی موارد مغایر با تجربیات من باشه.
لطفا در ابتدا اگر مایل بودید برای شادی روح مادر و خواهر و پسرم یه صلوات بفرستید.
من دو آی وی اف داشتم که هردو مثبت شدن و کارهایی که انجام دادم و ضروریات رو بر حسب تجربه خودم میذارم
اما بازم مشورت با پزشکشتون در اولویت هست
اول اینکه از ای وی اف نترسید! به خدا اسمش استرس آور هست وگرنه پروسه سختی نیست! براتون کامل توضیح میدم
ای وی اف دو مرحله داره؛
مرحله اول پانکچر یا تخمک کشی هست و مرحله دوم انتقال جنین
اگر همه چیز خوب و عالی پیش بره طی یک ماه همه چیز انجام میشه و شما باردار میشید.
کل قرص ها و تزریق آمپول هاش چیزی حدود دو هفته قبل از پانکچر و چند روز قبل و بعد از انتقال جنین هست. بنابراین چیزی نیست که مداوم باشه و ضمنا تعداد آمپول ها در کل این روند شاید بیست یا نهایتا سی عدد باشه که اکثرا عضلانی هستند ( تجربه من)
آمپول های ای وی اف درد ندارن. بخصوص اونایی که توی بازو یا دور ناف هستند که ممکنه دکترتون تجویز کنه که هیچ دردی حس نمیکنید چون با سرنگ انسولین هست و نیدل خیلی ریزی داره، پس لطفا ترس از آمپول باعث نشه از این کار امتناع کنید.
تعداد سونو هایی که انجام میدید باز بستگی به پزشکتان داره، اما قبل از تخمک کشی سه الی چهار نوبت سونو خواهید داشت که اندازه فولیکول بررسی میشه و بر اساس اون بهتون دارو داده میشه.
قبل از انتقال جنین هم سه نوبت سونو گرافی خواهید داشت. پس روی هم شد حدود هفت تا سونو گرافی تا قبل از بارداری
اما روندش به چه صورت هست؟
روز اول تا چهارم بعد از پریود میرید مطب دکتر مورد نظرتون
دکتر سونوی واژینال انجام میده و وضعیت فولیکول ها و رحم و تخمدان رو بررسی میکنه. این سونو برای من در مطب پزشک انجام شد و هزینه ۱۰۰ هزار تومانی در سال ۱۴۰۰ علاوه بر ویزیت پزشک بود.
به شما تعدادی قرص میدن که باعث افزایش حجم و اندازه تخمک ها میشه
سه الی چهار روز بعد باز میگن بیاین سونو و باز فولیکول ها رو چک میکنن و دوز دارو رو تغییر میدن و میگن باز سه روز دیگه بیاین سونو، در این سونو میگن که چه تعداد فولیکول بالغ شدن و اندازشون مناسب هست بای ساخت جنین
بعد میگن فلان روز قبل از پانکچر چند آمپول تزریق کنید، که آمپول های آزاد سازی تخمک هستن و میگن سر فلان ساعت بیمارستان باشید برای عمل پانکچر
میرید بیمارستان.باید ناشتا باشید، لباس عمل میپوشید و یک عمل ده دقیقه ای هست که از راه واژن انجام میشه و شما بیهوش هستید و هیچ دردی متوجه نمیشید. از طریق مانیتور تخمک ها رو استخراج میکنند
اما طی این مدت چه کارهایی انجام بدیم که وضعیت رحم خوب باشه؟
حتما به تغذیتون خوب خوب برسید. مصرف مکمل هایی که دکتر میگه رو جدی بگیرید. فولیک اسید و کیوتن و...
شکم و رحم رو گرم بگیرید، از طریق ماساژ با روغن سیاهدانه و حوله گرم.
و اما تغذیه همسرتون خیلی مهمه. همسرتون باید بتونه اسپرم خوب و با کیفیتی برای ای وی اف ارائه بده
پس از مدتی قبل حسابی بهش برسید
پیاز رو خورد کنید و یا روغن محلی کمی تفت بدید در حدکم و تخم مرغ محلی توش بشکنید و میل کنند
پیاز رو رنده کنید، از صافی رد کنید و آبش رو با مقداری عسل قاطی کنید و بدید میل کنند البته خوشمزه نیست و اگر میتونن مزه اش رو تحمل کنند😁
خرما و گردو، کنجد و گرده گل و عسل بسیار مقوی هست برای حاج آقاتون
و نکته مهم: روز پانکچر همسرتون صبحش صبحانه مفصل بخوره تخم مرغ و عسل و اینا که بتونه نمونه خوبی ارائه بده