یه مقداری خودم و خانواده ام کسالت داریم اینه که رو آوردیم به غذاهای آبپز مدتیه😁 این کوفته هم مزه و عطرش عالیه
مواد لازم👇🏻
۴۰۰ گرم گوشت چرخکرده
یک عدد تخم مرغ
برنج نیم دانه ۵ قاشق
لپه ۳ الی ۴ قاشق
پیاز دو عدد متوسط
سبزیجات معطر به اندازه دلخواه(ترخون،مرزه،جعفری)
روغن و ادویه ها هم به اندازه دلخواه
برای مواد میانش هم من همیشه گردو خیس خورده میذارم شما میتونید آلو یا حتی تخم مرغ آبپز هم بذارید
برنج و لپه رو میشوریم و جداگانه نیم پز کنید بعد با گوشتکوب دستی نیم کوب کنید
بعد سس رو آماده میکنیم
یک عدد پیاز رو ریز خرد کنید و تفت بدید تا سبک و طلایی بشه بعد بهش چند قاشق رب گوجه و نمک و فلفل اضافه میکنیم و باز تفت میدیم من تو این مرحله یه قالب عصاره قلم هم اضافه میکنم
بعد چهار لیوان آب جوش اضافه میکنیم و شعله رو کم میکنیم تا سس نم نم واسه خودش قل بزنه
بعد میریم سراغ مایه کوفته
یک پیاز رو رنده ریز میکنیم و فشار میدیم و آبش رو کامل میگیریم و دور میریزیم
بعد پیاز رو به گوشت اضافه میکنیم و کمی نمک و فلفل هم میزنیم و خوب ورز میدیم (این مرحله ۱۰ دقیقه ورز لازم داره)
بعد برنج و لپه نیم کوب رو اضافه میکنیم و باز خوب ورز میدیم بعد سبزیجات رو اضافه میکنیم باز ورز میدیم در نهایت تخم مرغ رو اضافه میکنیم و باز هم ورز میدیم
تو کوفته درست کردن مهم ترین کار ورز دادنه چون اگر درست ورز نخوره حین پخت وا میره
آخرای کار چند بار هم مایه کوفته رو بردارید و توی ظرف بکوبید
باید اونقدر ورز بدید که راحت بتونید با مایه تون توپ های کوفته رو درست کنید
بعد مایه رو به ۳ قسمت بزرگ یا چهار قسمت متوسط تقسیم کنید و توی دستتون گرد کنید و اون چیزی که میخواید وسطش بذارید رو هم بذارید من گردو گذاشتم
بعدش آروم کوفته ها رو به داخل سس در حال پخت منتقل کنید دقت کنید آب روی کوفته رو نگیره بعد در قابلمه رو نیمه باز بذارید
همینطور بذارید حدود یک ساعت بپزه بعد آروم کوفته ها رو برگردونید تا اون طرفشون هم برن داخل سس و اجازه بدید یک ساعت دیگه با حرارت کم بپزه
بعد از دو ساعت کوفته شما آماده اس اگر آبش غلیظ نشده میتونید کوفته ها رو از آب خارج کنید و شعله رو زیاد کنید تا آبش هم قوام بگیره
تمام👇🏻

حالم خوب نبودم و غذامم تزیین خاصی نداره 🤦🏻♀️
ولی مزه و عطر عالی
نوش جان 🍻