شیرینی_قندی ( قزوین)
مواد اولیه:
آرد ۱ کیلو
روغن جامد ۵۰۰ گرم
پودر قند ۵۰۰گرم
بیکینگ پودر ۱ ق چ
خشخاش مقداری
هل ساييده. 1ق س
طرز تهیه:
1_ابتدا فر را روي دماي 190-200 درجه سانتيگراد روشن كنيد تا كاملا داغ شود.
2_سيني را با كمى روغن جامد چرب كنيد وچربي اضافه رو با دستمال كاغذي پاك كنيد.
3_روغن جامد وآردالك شده وبيكينگ پودررا به همزن كمى زده سپس بادست كاملا ماساژ دهيد تا نرم وپفكى شود.
4_سپس پودرقند رااضافه كرده وبقدري دركف دست ماساژ مى دهيم تا كاملا خمير نرم ويكدستي بدست آيد
5_ازخمير به اندازه ى 6گرم يا يك فندق درشت برداشته داخل كف دست گرد كرده يكطرف آنرا داخل خشخاش زده وبعد داخل سيني بافاصله ميچينيم.
6_بعدازپرشدن سيني حرارت فر را روي دماى 175درجه سانتيگراد قرار داده شيرينى را داخل فرگذاشته بمدت 12-15دقيقه تا بپزد.
نكات مهم
از ويژگيهاي اين شيرينى اينست كه بايد حتما در اواسط پخت ترك بخورد. رعايت نكات مهم كه دربالا اشاره شد
(ترتيب اضافه كردن مواد اوليه وگرفتن خمير و درجه حرارت وداغي فر)
باعث ترك خوردن شيريني قندي ميشود.
سيني لعابي فر به هيچ وجه براي پخت و پز مناسب نيست و بيشتر براي كنترل حرارت فر در قسمت كف فر استفاده ميشود. پختن شيريني در سيني لعابي باعث تيره شدن زير شيرينى خواهد شد.
براي پخت شيريني هاي سنتى حتما بايداز روغن جامد استفاده كنيد بدليل اينكه روغنها امروزه شل و مايع هستند باعث افت كيفيت خمير شيريني ميشوند كه نتيجه آنها به روغن افتادن ، خشك شدن وترك خوردن خمير قبل ازپخت خواهد شد. براي رفع مشكل حتما بايد از روغن صاف 50 به ميزان 30_40 درصد استفاده گردد.شیرینی_قندی ( قزوین)
مواد اولیه:
آرد ۱ کیلو
روغن جامد ۵۰۰ گرم
پودر قند ۵۰۰گرم
بیکینگ پودر ۱ ق چ
خشخاش مقداری
هل ساييده. 1ق س
طرز تهیه:
1_ابتدا فر را روي دماي 190-200 درجه سانتيگراد روشن كنيد تا كاملا داغ شود.
2_سيني را با كمى روغن جامد چرب كنيد وچربي اضافه رو با دستمال كاغذي پاك كنيد.
3_روغن جامد وآردالك شده وبيكينگ پودررا به همزن كمى زده سپس بادست كاملا ماساژ دهيد تا نرم وپفكى شود.
4_سپس پودرقند رااضافه كرده وبقدري دركف دست ماساژ مى دهيم تا كاملا خمير نرم ويكدستي بدست آيد
5_ازخمير به اندازه ى 6گرم يا يك فندق درشت برداشته داخل كف دست گرد كرده يكطرف آنرا داخل خشخاش زده وبعد داخل سيني بافاصله ميچينيم.
6_بعدازپرشدن سيني حرارت فر را روي دماى 175درجه سانتيگراد قرار داده شيرينى را داخل فرگذاشته بمدت 12-15دقيقه تا بپزد.
نكات مهم
از ويژگيهاي اين شيرينى اينست كه بايد حتما در اواسط پخت ترك بخورد. رعايت نكات مهم كه دربالا اشاره شد
(ترتيب اضافه كردن مواد اوليه وگرفتن خمير و درجه حرارت وداغي فر)
باعث ترك خوردن شيريني قندي ميشود.
سيني لعابي فر به هيچ وجه براي پخت و پز مناسب نيست و بيشتر براي كنترل حرارت فر در قسمت كف فر استفاده ميشود. پختن شيريني در سيني لعابي باعث تيره شدن زير شيرينى خواهد شد.
نکته: من از سینی لعابی استفاده کردم.