2777
2789
عنوان

چطوری نی نی خوش غذا داشته باشیم؟

5444 بازدید | 33 پست

دوستان من پسرم چون رفلاکس داشت از 4 ماه و نیمگی غذای کمکی رو براش شروع کردم و خیلی مطالب مختلف رو میخوندم که چطور بهش غذا بدم و چه غذاهایی براش مفید هستش.

یه سری نکاتی که به نظرم خیلی موثر هست رو براتون مینویسم

تا یکسالگی شیر نقش اصلی رو توی رشد کودک بازی میکنه و غذا باید به عنوان کمکی و مکمل به نی نی بدید، پس دفعات شیر و مقدارشو نباید کم کنید

یه نوزاد 9 ماهه هر 4 ساعت حدود 180 تا 240 میلی لیتر شیر نیاز داره

مهم ترین مسئله اینکه باید روی برنامه باشید و بین شیر و غذای کمکی فاصله درست بذارید چون اگه فاصله کم باشه روی اشتهای بچه تاثیر میذاره و شما فکر میکنید بدغذاست یا شیر کم میخوره، در حالی که نی نی فقط سیر هستش.

من تو برنامه غذایی پسرم از 6 ماهگی غذاهای انگشتی رو اضافه کردم.

این یکی از موثرترین راه ها برای معرفی غذا و خوش اشتها کردن بچه هاست

بهش میگن متد baby led weaning  که به نوزاد اجازه میده خودشون غذاشونو انتخاب کنن و بخورن

تو این روش شما غذاهای انگشتی یا میوه یا سبزیجات پخته شده و نرم رو تو بشقابش می چینید و خودش شروع میکنه به یواش یواش آشنا شدن با غذا و غذا خوردن

هدف ازین روش غذا خوردن نوزاد نیست، که فکر کنید حتما همه غذاشو باید بخوره و ...

فقط قصد آشنایی با غذا و مزه هاست

این روش باعث استقلال تو غذا خوردن کوچولوها میشه

اول براشون خیلی سخته، ولی شما نباید کمکشون کنید، باید کم کم خودشون بردارن و به مرور یاد بگیرن. پسر من کم کم یاد گرفت چطور از انگشت اشاره و شصت و ... استفاده کنه.

بعد این کار مثل بازی و سرگرمی هست براشون

البته این روش ریخت و پاش زیاد داره و بهتره تو صندلی غذا، انجام بدید

به نظر من که ارزششو داره و حالا تمیزکاری رو میشه یه کاریش کرد

راستی یادم رفت بگم تو این روش اصلا نباید نی نی رو تنها بذارید، من از اول طی غذا خوردن براش کتاب میخوندم، اینجوری براش عین یه بازی شده غذا خوردن

مهم ترین نکته اینکه کودک نیازی به دندون نداره برای جویدن غذاهای نرم

لثه و فک نی نی ها قدرت له کردن غذا رو دارن، چس حتما حتما قبل 8 ماهگی غذای بافت دار و انگشتی رو به نی نی هاتون معرفی کنید.

بقیه رو پست های بعدی مینویسم

وزن شروع: ۶۳.۶۰۰  وزن فعلی: ۶۲.۲۵۰  وزن هدف: ۵۵ 💙 رفت روی تخت خوابید. غمش هم جای دیگری نداشت که برود، کنارش دراز کشید !

اگه فسقلتون داره بازی میکنه، اجازه بدید بازیشو تموم کنه، من تو حین بازی بهش میگم بعد از بازی وقت غذاست.

پسر من یه خرس داره به اسم براونی که هیچوقت از خودش جدا نمیکنه، من همیشه علاوه بر اینکه برای پسرم غذا میارم، برای عروسک هم غذا میذارم و یواشکی غذای عروسک رو طی عملیات 007 بازی میخورم، اونم تشویق میشه به خوردن غذاهاش

اگه دیدید بچتون یه وعده رو کامل نخورد، بهش فشا نیارید، سعی کنید با میانوعده یا شام جبرانش کنید.

صبحانه از اصلی ترین وعده های غذایی بچه هاست، سعی کنید صبحانشون شامل پروتئین و کربوهیدارت و میوه باشه، تا حد امکان از دادن شکلات و شیرینی خودداری کنید

از گزینه های خوشمزه و سالمی مثل فرنچ تست، پنکیک و نون موزی که بچه ها دوست دارن، استفاده کنید

هر چند دادن شکلات به بچه های بالای 3 سال ضرری نداره ولی هر چند وقت یه بار، به طور مداوم ندید بهشون

وزن شروع: ۶۳.۶۰۰  وزن فعلی: ۶۲.۲۵۰  وزن هدف: ۵۵ 💙 رفت روی تخت خوابید. غمش هم جای دیگری نداشت که برود، کنارش دراز کشید !

اگه دیدید بچتون غذایی رو دوست نداره، از لیست غذایی حذفش نکنید

غذارو به روش های مختلف بهش بدید

مثلا تخم مرغ دوست نداره، تو پنکیک بهش بدید

غذاهارو به روش های مختلف و در کنار غذاهایی که دوست داره بهش بدید

یه نظریه هست که بچه بعد از 15 بار امتحان یه غذا، اون غذا رو قبول میکنه و میخوره

یه تجربه بگم بهت. الان که دارم اینجا می نویسم کاملاً رایگان، ولی نمی دونم تا کی رایگان بمونه. من خودم و پسرم بدون هیچ هزینه ای یه نوبت ویزیت آنلاین کاملاً رایگان از متخصص گرفتیم و دقیق تمام مشکلات بدنمون رو برامون آنالیز کردن. من مشکل زانو و گردن درد داشتم که به کمر فشار آورده بود و پسرم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت که خدا رو شکر حل شد.

اگر خودتون یا اطرافیانتون در گیر دردهای بدنی یا ناهنجاری هستید تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.

دادن فیبر زیاد مثل میوه و سبزیجات باعث میشه شکم نی نی ها خیلی کار کنه

باید حتما حتما توازن کربوهیدرات و پروتئین و چربی ها ومیوه و سبزیجات رعایت بشه تو هر وعده غذایی

دادن هر روز یه مدل غذا باعث میشه تنوع غذایی برای بچه ها کم بشه

مثلا هر روز تخم مرغ ندید، هی روز در میون یا دو روز درمیون به بچه هاتون تخم مرغ بدید

تجربه من اینه ک‌ بزاری ۶ماهش کامل بشه قبل یه سال هم‌به هیچ عنوان نمک و ادویه به غذا نزنی بچه خوش اشتها میشه من پسرم ۵ماه شروع کردم هنوز میلی به غذا نداشته همون جور بی میل موند ک موند الان ک ۱۵ماهشه دهنش کنم غذا نمیخورهولی یه بشقاب غذا میارم خودم شروع میکنم به خوردن نگاشم م نمی کنم میاد کنارم میشسنه میخوره

جوپرک سرشار از فیبر و کربوهیدارت وپروتین هست که باعث افزایش سیستم ایمنی بدن هم مشه

حتما تو وعده های غذایی مثل سوپ و پوره میتونید ازش استفاده کنید، میتونه جایگزین مفیدتری برای برنج بشه تو سوپ و پوره

اگه می بینید کودتون غذا نمیخوره، دنبال دلیل باشید

مثلا یکی از دلایل خیلی خیلی مهم قاشق های استیل هستند

قاشق های استیل باعث تحریک لثه هاشون میشه و بچه ها از غذاخوردن امتناع میکنن

قاشق های سیلیکونی مخصوص بچه ها، خیلی نرم و راحت تر هست و لثه ها و دندونهاشونو اصلا اذیت نمیکنه

مثلا وقتی می خواید شیر پاستوریزه رو شروع کنید از 18 ماهگی به بالا

باید یواش یواش طعم شیر رو معرفی کنید

اول مقدار زیادی شیرخودتون رو یا شیر خشک رو با یکم شیر پاستوریزه قاطی کنید، نسبت 90 به 10

به مرور این نسبت رو کمتر کنید

راحت شیر پاستوریزه رو میتونید جایگزین کنید و بچه ها هم مقاومتی نمیکنن زیاد

اگه بچه ای مقاومت میکنه و شیر نمیخوره، به زور شیر پاستوریزه ندید، بخصوص بالای 2 سال مقاومت زیادی دارن

ماست رو جایگزین کنید، حتی سبزیجات سرشار از کلسیم رو

مثلا من سرلاک رو برای مصرف روزانه اصلا توصیه نمیکنم

کلا ساختاری مغزی انسان بر اساس غذاهایی که میخوره خودشو تطبیق میده و هی ولع بیشتری نسبت به غذاهایی که میخوره پیدا میکنه، بخصوص غذاهای فوق فراوری شده

چون اکثرا کارخونه ها سرلاک هارو شیرین و خوشمزه درست میکنن تا بچه ها از طعم سرلاک خوششون بیاد

اگه هر روز به بچه هاتون سرلاک بدید، باعث میشه بچه ها هر روز طمع های شیرین بخوان، دیگه مزه های غذاهای دیگه مثل سبزیجات رو به راحتی قبول نمیکنن

خود من سرلاک رو فقط روزهای خیلی شلوغ که اصلا وقت ندارم غذا درست کنم براش یا جایی هستم که دسترسی به غذا ندارم براش، بهش میدم.

فقط مواقع اضطراری

مورد بعدی اینکه غذاهایی که میدید، هوشمندانه انتخاب بشن

مثلا غذایی مثل پوره ی موز خیلی خوبه

اما غذای بهتر از اون ترکیب ماهیچه و هویج و کدو و گوجه فرنگی و جوپرک هست که پوره کنید به نوزاد بدید، بالای 6 ماه البته

چون از بالای 6 ماه دیگه یه نوع میوه یا سبزیجات غذای کاملی برای بچه ها به حساب نمیاد

یه غذای کامل باید فیبر و چربی های سالم و ویتامین های مختلفی رو داشته باشه

من یه اسموتی جدیدا درست میکنم و پسرم عاشقش شده، اسمشو گذاشتم اسموتی وزن گیری

خیلی خوشمزه و مقوی و سالم هست و کالریشم بالاست 

بخصوص برای بچه هایی که وزن گیری مناسب ندارن خوبه یا کم غذان

یه اواکادوی رسیده 

یه موز له

اگه زیر 1 سال هست و بالای 7 ماه؛ یه کاسه ماست

اگه بالای 1 سال هست، شیر پرچرب یا شیر بادوم

با یکم شیره خرما یا انگور و 2 3 تا قاشق پور پسته کامل ریز شده

همه رو میریزم تو مخلوط کن و پوره ی خوشمزه ما حاضره

برای دادن پوره به نوزاد ها

از سیب، گلابی، موز، اواکادو، کدو حلوایی، هویج، سیب زمینی شیرین میتونید شروع کنید

امکان الرژی بچه ها به این غذاها خیلی کم هستش

اما هر بار غذای جدیدی رو میدید، 2 3 روز صبر کنید تا ببینید علائم حساسیت رو تو بچه می بینید یا نه

سبزیجات و گلابی و سیب باید حتما پخته بشن

اما موز و اواکادو رو میتونید راحت له کنید و با یکم شیرخشک یا شیرخودتون قاطی کنید تا نرم و ابکی بشه و به نی نی بدید