دوستان من پسرم چون رفلاکس داشت از 4 ماه و نیمگی غذای کمکی رو براش شروع کردم و خیلی مطالب مختلف رو میخوندم که چطور بهش غذا بدم و چه غذاهایی براش مفید هستش.
یه سری نکاتی که به نظرم خیلی موثر هست رو براتون مینویسم
تا یکسالگی شیر نقش اصلی رو توی رشد کودک بازی میکنه و غذا باید به عنوان کمکی و مکمل به نی نی بدید، پس دفعات شیر و مقدارشو نباید کم کنید
یه نوزاد 9 ماهه هر 4 ساعت حدود 180 تا 240 میلی لیتر شیر نیاز داره
مهم ترین مسئله اینکه باید روی برنامه باشید و بین شیر و غذای کمکی فاصله درست بذارید چون اگه فاصله کم باشه روی اشتهای بچه تاثیر میذاره و شما فکر میکنید بدغذاست یا شیر کم میخوره، در حالی که نی نی فقط سیر هستش.
من تو برنامه غذایی پسرم از 6 ماهگی غذاهای انگشتی رو اضافه کردم.
این یکی از موثرترین راه ها برای معرفی غذا و خوش اشتها کردن بچه هاست
بهش میگن متد baby led weaning که به نوزاد اجازه میده خودشون غذاشونو انتخاب کنن و بخورن
تو این روش شما غذاهای انگشتی یا میوه یا سبزیجات پخته شده و نرم رو تو بشقابش می چینید و خودش شروع میکنه به یواش یواش آشنا شدن با غذا و غذا خوردن
هدف ازین روش غذا خوردن نوزاد نیست، که فکر کنید حتما همه غذاشو باید بخوره و ...
فقط قصد آشنایی با غذا و مزه هاست
این روش باعث استقلال تو غذا خوردن کوچولوها میشه
اول براشون خیلی سخته، ولی شما نباید کمکشون کنید، باید کم کم خودشون بردارن و به مرور یاد بگیرن. پسر من کم کم یاد گرفت چطور از انگشت اشاره و شصت و ... استفاده کنه.
بعد این کار مثل بازی و سرگرمی هست براشون
البته این روش ریخت و پاش زیاد داره و بهتره تو صندلی غذا، انجام بدید
به نظر من که ارزششو داره و حالا تمیزکاری رو میشه یه کاریش کرد
راستی یادم رفت بگم تو این روش اصلا نباید نی نی رو تنها بذارید، من از اول طی غذا خوردن براش کتاب میخوندم، اینجوری براش عین یه بازی شده غذا خوردن
مهم ترین نکته اینکه کودک نیازی به دندون نداره برای جویدن غذاهای نرم
لثه و فک نی نی ها قدرت له کردن غذا رو دارن، چس حتما حتما قبل 8 ماهگی غذای بافت دار و انگشتی رو به نی نی هاتون معرفی کنید.
بقیه رو پست های بعدی مینویسم