گذشته در گذشته و تموم شده .ما نمیتونیم در قبرستان ها و قبرهای گذشته با مرده ها زندگی کنیم .
تمام زندگی تعبیر و تفسیریه ،که من و شما روی حوادث زندگی می گزاریم .جهان کار خودش رو میکنه و مهم اینه که ما با چه نظری ،بهش نگاه می کنیم .اون شخصی که به شما بدی کرده یا نادانه یا بیماره یا خودش آسیب دیده و گرفتاره ،وگرنه شما رو آزار نمی داد وبه شما بدی نمیکرد.انتظار شما از اون شخص باید با توجه به امکانات و ظرفیت اون آدم باشه.
🦋خوبی و بزرگی ما در اینه ،که بتونیم ببخشیم و بگذریم ،چون بخشش به دیگری ارتباط نداره و ما به او لطف نمیکنیم ،بلکه معنای درست بخشش اینه:
🦋آزاد کردن و رها کردن خود از درد و رنج🦋
🦋اگر کسی به ما چاقو بزنه ما به بیمارستان میریم واز دکتر میخوایم چاقو رو دربیاره و کاری کنه که جاش باقی نمونه.
ما قرار نیست چاقوها و کاردهایی که در زندگی به ما وارد میشه توی بدن خودمون نگه داریم و برای اینکه این قضیه رو مهم تر جلوه بدیم ،اون چاقو رو توی شکم خودمون چپ و راست کنیم و یا به خاطر اینکه یه عده میگن زیاد فرو نرفته ،پس ما بیشتر فشارش بدیم تا از پشت کمرمون بزنه بیرون و دیگه جایی برای گفت و گو باقی نمونه.
بعد دلمون به این خوش باشه که ما کسی هستیم که آسیب دیدیم و برای خودمون دلسوزی کنیم.
🦋گاندی مرد بزرگی بود و زمانی که بین هندوها و مسلمانان جنگ درگرفته بود از شدت ناراحتی به خونه خودش رفت و گفت تا وقتی که اونها این جنگ رو تموم نکنند ،من غذا نمیخورم تا بمیرم .بعد از چند روز که گاندی به بستر مرگ افتاده بود ،یک هندو با صورت خشمگین وارد میشه و یک تکه نان رو به طرف گاندی پرت میکنه و بهش میگه بخور
چون ما هندوها نمی خوایم که گناه مردن تو به گردن ما بیفته...(چون در دین اونها این گناه بزرگیه )گاندی درپاسخ اون مرد میگه : چرا تو این جنگ رو شروع کردی و اینقدر با مسلمان ها بدی؟
مرد هندو ،میگه من پسر کوچکی داشتم که مسلمانان سرش رو له کردند و او رو کشتند .
گاندی پاسخ میده ،اگر می خوای رها بشی ،برو و یک پسر بچه مسلمان رو که پدرو مادر نداره و یتیمه پیدا کن و درخانه خودت او را مسلمان بار بیار و بهش محبت کن تا بتونی رها بشی...
🦋خون رو با خون نمیشه شست .اگر خون که همون آسیب هست رو با آب زلال بخشش و محبت بشوریم میتونیم پاکش کنیم .
🦋و در آخر اینکه انتظار نداشته باشید کسی که بهتون آسیب زده از شما عذر خواهی کنه .و اگر واقعا می خواهید که رها بشین به هیچ عنوان به اون موضوع فکر نکنید تا سم و زهر اون اتفاق به مرور زمان از ذهن شما پاک بشه.چون اون شخص یک بار به شما آسیب زده ولی شما ،هر روز با یادآوری و فکر کردن به اون شخص هزاران بار به خودتون آسیب می زنید .