2777
2789

حتما شنیده اید که تعریف و تمجید یکی از راه های تقویت عزت نفس کودکان است و این تقویت میتواند در کودکان و حتی در بزرگسالان اتفاق بیفتد.

توصیه شده که برای بالا بردن عزت نفس خودتان و دیگران از آنها تعریف و تمجید کنید؛ اما در تعریف کردن یک نکته ی ظریف وجود دارد، این تعریف ها میتواند در کنار بالا بردن عزت نفس در کودکان باعث بحران عاطفی و بد رفتاری در آنها شود.

علت این امر این است که وقتی کودک مرتکب خطایی میشود، این اشتباه را به خوبی احساس و درک میکند، به خصوص در دوران خردسالی متوجه کار اشتباه و حتی کار بدی که آگاهانه انجام میدهد، میشود؛ اما هنگامی که والدین کودک و دیگران دائم از او تعریف میکنند که: “چه پسر خوبی هستی، چه دختر خوبی هستی”، این خوب بودن را به تمام وجود کودک تعمیم میدهند.

بگذارید با یک مثال این مطلب را بیشتر توضیح دهم:

هنگامی که کودک به خواهر خود آسیبی میزند، خود او میداند که از روی حسادت قصد داشته است به خواهر خود آسیب بزند، بنابراین دچار گیجی میشود و این گیج شدن باعث اذیت کودک میشود و از طرفی به کودک احساس گناه میدهد، زیرا خود او کاملا آگاه است که قصد داشته است به خواهر خود آسیب بزند و خواهر خود را دوست نداشته است، به دلیل اینکه به او حسادت میکرده است.

بنابراین این تعریف و تمجید کلی از خوب بودن، به شخصیت کودک برمیگردد. شما با این کار دارید به او میگویید که در کل شخصیت او خیلی خوب است، در عین حال که خود کودک از رفتارها و افکار خود خبر دارد و میداند که قصد انجام کار بدی را در ذهن دارد و حتی کار بدی را انجام داده است؛ بنابراین دچار احساس گناه میشود و به دلیل اینکه به والدین خود نشان دهد که به میزانی که آنها میگویند خوب نیست، دست به رفتارهای بد بیشتری میزند که به آنها ثابت کند “من آنقدر خوب نیستم”، در این صورت چه اتفاقی می افتد؟

اشتباه گفتاری و کلامی والدین سبب میشود که یک سیکل معیوب انجام شود، بنابراین شاید این جمله را بارها و بارها شنیده اید که از عبارت های پسر خوب و دختر خوب استفاده نکنید، به جای این عبارات دقیقا روی آن رفتاری که آن لحظه اتفاق افتاده است و رفتار درستی بوده است، تاکید کنید.

به عنوان مثال به کودک بگویید:

چقدر اتاقت را خوب تمیز کرده ای، چقدر ماشین هایت را خوب کنار هم چیده ای، چقدر کتاب هایت را به ترتیب اندازه در قفسه کتاب هایت قشنگ چیده ای.

ادامه مطلب

اوا

وارﺩ ﺩﺍﺭﻭﺧﺎﻧﻪ ﺷﺪﻡ ﻭ ﻣﻨﺘﻈﺮ ﺑﻮﺩﻡ ﺗﺎ ﻧﺴﺨﻪ‌ﺍﻡ ﺭﺍ ﺗﺤﻮﯾﻞ ﺩﻫﻨﺪ👀.ﻓﺮﺩﯼ ﻭﺍﺭﺩ ﺷﺪ ﻭ ﺑﺎ ﻟﻬﺠﻪ‌ﺍﯼ ﺳﺎﺩﻩ ﻭ ﺭﻭﺳﺘﺎﯾﯽ ﭘﺮﺳﯿﺪ:ﮐﺮﻡ ﺿﺪ ﺳﯿﻤﺎﻥ ﺩﺍﺭﯾﻦ؟ ﻓﺮﻭﺷﻨﺪﻩ ﺑﺎ ﻟﺤﻨﯽ ﺗﻤﺴﺨﺮ ﺁﻣﯿﺰ ﭘﺮﺳﯿﺪ:😏ﮐﺮﻡ ﺿﺪ ﺳﯿﻤﺎﻥ؟ ﺑﻠﻪ ﮐﻪ ﺩﺍﺭﯾﻢ.ﮐﺮﻡ ﺿﺪ ﺗﯿﺮ ﺁﻫﻦ ﻭ ﺁﺟﺮ ﻫﻢ ﺩﺍﺭﻡ ﺣﺎﻻ ﺍﯾﺮﺍﻧﯿﺸﻮ ﻣﯿﺨﻮﺍﯼ ﯾﺎ ﺧﺎﺭﺟﯽ؟ﺍﻣﺎ ﮔﻔﺘﻪ ﺑﺎﺷﻢ ﺧﺎﺭﺟﯿﺶ ﮔﺮﻭﻧﻪ ﻫﺎ. ﻣﺮﺩ ﻧﮕﺎﻫﺶ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﺳﺘﺎﻧﺶ ﺩﻭﺧﺖ ﻭ ﺁﻧ‌ﻬﺎ ﺭﺍ ﺭﻭ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻓﺮﻭﺷﻨﺪﻩ ﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﮔﻔﺖ:ﺍﺯ ﻭﻗﺘﯽ ﮐﺎﺭﮔﺮ ﺳﺎﺧﺘﻤﻮﻥ ﺷﺪﻡ ﺩﺳﺘﺎﻡ ﺯﺑﺮ ﺷﺪﻩ، ﻧﻤﯽ‌ﺗﻮﻧﻢ ﺻﻮﺭﺕ ﺩﺧﺘﺮﻣﻮ ﻧﺎﺯ ﮐﻨﻢ🤗…ﺍﮔﻪ ﺧﺎﺭﺟﯿﺶ ﺑﻬﺘﺮﻩ، ﺧﺎﺭﺟﯽ ﺑﺪﻩ.ﻣﺘﺼﺪﯼ ﺩﺍﺭﻭﺧﺎﻧﻪ ﻟﺒﺨﻨﺪ ﺭﻭﯼ ﻟﺒﺎنش ﯾﺦ ﺯﺩ🙃…ﭼﻪ ﺣﻘﯿﺮ ﻭ ﻛﻮﭼﮏ ﺍﺳﺖ ﺁﻥ ﮐﺴﯽ ﻛﻪ ﺑــﻪ ﺧﻮﺩ ﻣﻐـ🚶🏻‍♀️ـﺮﻭﺭ ﺍﺳﺖ!ﭼﺮﺍ ﻛﻪ ﻧﻤﯽ‌ﺩﺍﻧﺪ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺑﺎﺯﯼ ﺷﻄﺮﻧﺞ، ﺷﺎﻩ ﻭ ﺳـﺮﺑﺎﺯ ﻫـﻤﻪ ﺩﺭ ﯾﮏ ﺟﻌﺒﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽ‌ﮔﯿﺮﻧﺪ.😉 جایگاه شاه و گدا، دارا و ندار قبر اسـت…👩‍🦯تقواست کـه سرنوشت ساز اسـت💌 برای رسیدن بـه “کبریا” باید نه کبر داشت نه ریا💔💔

ممنون از مطلب مفیدتون

خدا تو دستمو بگیری،شاید به مو برسه ولی پاره نمیشه/قسمتی از دلنوشته میرزا تقی خان امیرکبیر در شب قدر:خدا،امیر تویی،کبیر تویی،تقی همون شاگرد آشپزه،تو راه رو بهم نشون بده .../ کار خوبه خدا درست کنه،سلطان محمود کیه( اینو سرچ کنید)/خدا هر کی که این امضا رو میخونه حس خوشبختی رو بهش اعطا کن

الان که دارم اینو برات می‌نویسم، کاملاً رایگانه، ولی واقعاً نمی‌دونم تا کی رایگان بمونه!
من و دخترم بدون حتی یه ریال هزینه، یه ویزیت آنلاین از متخصص حرفه‌ای گرفتیم. کامل بدنمون رو آنالیز کرد، تک‌تک مشکلات رو گفت و راه‌حل داد.

خودم کمر و گردنم خیلی مشکل داشت، دخترم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت… و باورت میشه؟ همه‌ش رو درست کردیم!

اگه تو یا یکی از عزیزات مشکلات اینجوری دارید، همین الان تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.

ممنونم 

عالی بود👌🏻

زنی را میشناسم من،که در یک گوشه ی خانه،میان شستن و پختن،درون اشپزخانه،سرود عشق میخواند…نگاهش ساده و تنهاست،صدایش خسته و محزون،امیدش در ته فرداست………زنی هم زیر لب گوید گریزانم از این خانه،ولی از خود چنین پرسد:چه کس موهای طفلم را پس از من میزند شانه؟……زنی با تار تنهایی لباس تور میبافد،زنی در کنج تاریکی نماز نور میخواند………زنی را میشناسم من که میمیرد ز یک تحقیر ،ولی آواز میخواند که این است بازی تقدیر……زنی با فقر می سازد،زنی با اشک میخوابد،زنی با حسرت و حیرت گناهش را نمیداند…زنی واریس پایش را زنی درد نهانش را، ز مردم میکند مخفی ،که یکباره نگویندش چه بدبختی،چه بدبختی……زنی را میشناسم من که شعرش بوی غم دارد،ولی میخندد و گوید که دنیا پیچ و خم دارد…                                تقدیم به بانوان سرزمینم که هرکدام در پس لبخندشان،غمی پنهان دارند…به امید روزی که تمام زنان و دختران این مرز و بوم شاد و آزاد باشند😔