در زیر چکیده مصاحبه ما با آقای دکتر امیر صالحی را بخوانید:
استاد دکتر امیر صالحی( فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان و نوزادان ، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران ، عضو انجمن پزشکان اطفال آمریکا (CAAF) ) به در خواست شما عزیزان راجب سویه جدید کرونا ( موسوم به کرونا لامبدا) صحبت میکنند . از سوابق دکتر صالحی میتوان به مدیریت واحد تحقیقات بیماری های کودکان انستیتو پاستور ، معاونت اسبق گروه مبارزه با بیماری های عفونی و گرمسیری وزارت بهداشت و رئیس اسبق مرکز طبی کودکان تهران اشاره کرد .
چکیده مطلب : در زمان عالم گیری و پاندمی ویروس کرونا و بعد ها سویه های جدید آن که آمد خوشبختانه ما کمی خیالمان راحت بود که کودکان و اطفال کمتر به ویروس مبتلا میشوند ، اما با ظهور کرونا دلتا بر خلاف سویه های قبلی که اکثر بیماران وخیم کرونا که افراد با سن های بالا و دارای بیماری زمینه ایی بودن اما در این پیک ما شاهد بستری شدن تعداد زیادی افراد جوان و کودکان بودیم که حتی نوزاد ۱ ماهه هم درگیر شدن ، علت این پدیده فرای جهش ویروسی میشه به طوفان سکرتین همان عاملی که در آنفلونزای اسپانیایی ابتدای قرن میلادی مورد مطالعه قرار گرفت میشه اشاره کرد که افراد جوان و سالم به دلیل سیستم ایمنی قوی تری که دارند واکنش شدید تری نسبت به ویروس در ریه های خود نشان میدن که اکثرا منجر به ICU میشود متاسفانه ، فلذا در ویروس لامبدا با توجه به اینکه بیماری زایی و عفونت زایی آن افزایش یافته ما حتما شاهد درگیری بیشتر و سخت تر با بیماری توسط کودکان و جوانان باشیم . برخی از تحقیقات هم نشان میدهد که واکسن های موجود اثر بین 30 تا ۵۰ درصدی بر سویه لامبدا دارند در حالی که اثر همین واکسن ها بر گونه دلتا 60 تا 80 درصد براورد میشد ، انتظار این را داریم که با شیوع سویه های جدید اثر پذیری واکسن ها از این پایین تر بیاید . بنابراین رعایت دستورالعمل بهداشتی اهمیت حیاتی دارد.
- آیا مرگ بیشتری نسبت به سایر سویه ها دارد ؟
تحقیقات کامل نیست ولی طبیعتا بیماری زایی بیشتر عفونت بیشتر سرانجام به مرگ بیشتر ختم میشود .
-با کاهش اثر پذیری واکسن ها ایا زدن واکسن باز هم اهمیت دارد؟
صد در صد اهمیت حیاتی دارد . بهترین نوع واکسن در دسترس ترین آن است ، امیدوارم که مسئولین بتوانند سریعتر جمعیت کشور را واکسینه کنند . به هر حال واکسن از مرگ جلوگیری میکند هر چند ۱۰ درصد تاثیر داشته باشد از هیچ بهتر است.
-چند وقت دیگر بازگشایی مدارس را در پیش داریم نظر شما چیست؟
من کاملا مخالف هستم ، همین امروز هم نامه ای برای ریاست جمهور ارسال کردم که طی آن تبعات این کار را شرح دادم . بازگشایی حضوری مدارس در شرایطی که فوت روزانه ما ۶۰۰ نفر است یعنی هجوم به مرگ بیشتر ، آقایان وزارتخانه میگویند پنج روز در هفته نشد ۲ روز ! من ۳۴ سال است پزشک اطفال هستم و میگویم هر پایه ۱ میلیون دانش آموز دارد در کل ۱۲ میلیون دانش آموز حتی چند ساعت در زیر یک سقف قرار بگیرند بسیار خطرناک است آن کودکانی که باهم ماسک عوضی میکنند !
- توصیه شما به مردم ؟
مردم عزیز حتما در خانه بمانند و درصورت ضرورت به خروج از منزل استفاده از دوماسک فراموش نشود . خوردن مکمل های زینک ویتامین C و D بسیار مفید است به دولت پیشنهاد کردم به صورت یارانه ایی ویتامین های ذکر شده را به مردم بدهند