📚📚📚
📚📚
📚
📝 نکات تفسیری
🔖رابطه مستقیم میان خداناباوری و خودکشی
🔘با یک بررسی در آمارها به سادگی میتوان فهمید که بشر هرچقدر هم که در زمینهی علوم تجربی و صنعت، مدرنیته شده است اما در مقابل، در ارضا کردن و سیرابکردن روح و روان آدمی پسرفت کرده و شاهد عقبگردِ شدیدی بوده است. اگرچه خودکشی در جوامع، متاثر از عوامل مختلف است با این حال خودکشی در کشورهایی که آمار آتئیستها(ناباوران) نسبت به جمعیت بالا است به طرز معناداری بیشتر است. همچنین کشورهایی که از نظر پیشرفت اقتصادی و رفاه اجتماعی در جایگاه بهتری قرار دارند آمار خودکشی بالایی نیز دارند!
🔘طبق آمار رسمی کشورهایی که بیشترین آمار خودکشی را دارند بیشترشان کشورهای پیشرفته و همچنین با آمار آتئیستی(خداناباوری) بالا هستند اما در مقابل، در کشورهای مذهبی آمار خودکشی به مراتب پایینتر است.
همچنین آتئیستها و ناباوران زمانی که تنها هستند بیشتر در معرض افسردگی، اختلالات روانی و خودکشی قرار دارند
و نیز طبق سازمان جهانی بهداشت (WHO) سلامتی، فقط سالم بودن از لحاظ جسمی و نبود بیماری جسمی نیست بلکه سلامت روانی و ذهنی نیز بخشی از سلامتی است. پس کسانی که ذهن و افکارشان آنها را به سوی خودکشی سوق میدهد طبق سازمان جهانی بهداشت (WHO)، از نظر سلامت روان مشکل دارند و به زبان ساده بیمار هستند.
🔘اینجا جای تامل است که چرا آمار خودکشی به طرز معناداری در میان ناباوران و آتئیستها بسیار بالاتر است؟! افرادی که گمان میکنند با کنار گذاشتن دین و باورمندی به خداوند متعال میتوانند با پیشرفتهای مادی، خود را به آسایش و آسودگی برسانند هیچگاه موفق نشده و نخواهند شد زیرا هرچقدر هم تلاش کنند؛ تکهای از پازل هرگز برای ناباوران کامل نخواهد شد. هدف زندگی، مرگ، فنا و رفتن به نیستی، موضوعاتی است که ناباوران بسیار کم در مورد آن تامل میکنند زیرا برایشان بسیار تاریک و هراسناک است. اگر قرار است روزی به نیستی بروم پس چرا این همه راه را در زندگی طی کنم؛ راهی که انتهایش هیچ و پوچ در انتظار است! آیا اگر امروز به نیستی بروم چیزی تغییر میکند؟ و آیا ارزشش را دارد این همه دَوَندِگی را برای رفتن به نیستی انجام دهم؟ همین اندیشهها بسیاری از خداناباوران را به ورطهی خودکشی میکشاند همانگونه که بزرگان ملحدین از جمله صادق هدایت، برتراند راسل و... در نهایت، سادهترین راهحل ممکن را در خودکشی دیدند.
🔘آرامش هرگز در جایی که منتهی به نابودیست به دست نخواهد آمد اگرچه دنیا را با هزاران زرق و برقش برایت تزیین کنند، اگرچه در مرفهترین و شادترین کشورهای دنیا هم زندگی کنی.
آرامش را در وجودت حس خواهی کرد آن زمان که عقیدهات را همسان با فطرتت شکل دهی. افسوس از مردمکانی که مسحور قالبهای ظاهر شدهاند و دنیای درون را به فراموشی سپردهاند.
☑️ اما دلیل این همه پریشانی و اضطراب چیست؟ الله متعال در قرآن جوابمان را میدهد:
و هر كس از ياد من روی بگرداند در حقيقت زندگى تنگ [و سختى] خواهد داشت و روز رستاخيز او را نابينا محشور مى كنيم. مي گويد: پروردگارا! چرا مرا نابينا محشور كردي ؟ حال آنکه (در دنیا) من بينا بودم! ميفرمايد: اين بخاطر آن است كه آيات من به تو رسيد و آنها را فراموش كردي. امروز نيز تو (همانگونه) فراموش خواهي شد! و بدينسان هركس را كه از حد درگذرد و به آيات پروردگارش ايمان نياورده باشد جزا میدهیم و عذاب آخرت شديدتر و پايدارتر است.