باتر بچه ها این دستوره باترکیمه فوق العاده خوشمزه مونه که توش شیر و آرد هم داره .. و از سایت شف طیبه برش داشتمو درستش کردم : راستی توی قهوه ید شیر کاکاءو هم بریزیدش خوشمره س :)
كره 250 گرم
شكر 1 ليوان
آرد 4 ق غ
شير 1 ليوان
وانيل 1 ق چ
اسانس و رنگ
آرد و شير سرد رو با هم مخلوط كرده و هم ميزنيم تا آرد به خوبي مخلوط شده و هيچ گلوله آردي توش وجود نداشته باشه
حالا روي حرارت ملايم همش ميزنيم تا غليظ شه
خيلي حساسه يعني در چشم بر هم زدني غليظ و سفت ميشه اينه كه هم بايد حرارت كم باشه و هم مرتب هم بزنيد و هم تا غليظ شد سريع از روي اجاق برش داريد
صرفا محض احتياط "رو" رو از صافي رد ميكنيم تا اگر هم احيانا اين وسط گلوله اي تشكيل شده باشه از سيستم حذف شه
الان يه سس غليظ و يكدست داريد، به سرعت سفت ميشه
وقتي آماده است كه رو از تابه جدا شه
يعني حسابي سفت شده باشه
حالا توي يه بشقاب بزرگ ريخته و پهنش ميكنيم و اجازه ميديم توي اتاق سرد شه. يه وقت نذاريد توي يخچال!
كره بايد نرم باشه. پس حتما از قبل برنامه ريزي كرده و از ساعتها قبل از شروع به كار كره رو از يخچال بيرون بياريد
از شكر استفاده ميكنيم و نه پودر قند، كره و شكر رو به خوبي هم بزنيد يعني خيلي زياد. تا زماني كه مطمئن شيد كه شكر حل شده و رنگ كره روشن شده و به كرم يكدستي رسيده باشيد
حالا رو كه كاملا سرد شده رو اضافه ميكنيم و ديگه هم زدن رو شروع ميكنيم
اينقدر هم ميزنيم تا كرم سفيد رنگ و كاملا لطيف و يكدستي بوجود بياد
وانيل رو اضافه كرده و تا حدي كه رنگش يكدست شه هم ميزنيم.
اون یکی باترکریم هم که با نام سوییسی معروفه رو از توی سایت اسپون فید براتون گذاشتم و اینم مزه ش خوبه اینه ، هرچند من قبلی رو درست کردم و اینو هنوز درست نکردم :
باترکریم سوئیسی
باترکریم سوئیسی که در واقع مرنگ سوئیسیه که با کره مخلوط شده و محبوب ترین باترکریم بین سرآشپزهاست. این نوع باترکریم فوق العاده لطیفه، شیرینی متعادل و طعم خوبی داره و به راحتی با شکلات آب شده، کارامل و اسانس قابل طعم دهیه. برای تهیه باترکریم سوئیسی، سفیده تخم مرغ و شکر رو روی بخار آب با هم می زنیم. وقتی شکر در سفیده حل شد، از روی بخار بر می داریم.
به زدن ادامه می دیم تا حجیم شه و رد پره های همزمن روش بیوفته (حتما ۱۰ دقییقه بزنید)
بعد کره رو به مواد اضافه می کنیم. اضافه کردن چربی، مرنگ رو غیرمنسجم می کنه و باید انقدر بزنیم تا مواد یکدست شه.
نتیجه یک باترکریم بسیار لطیفه و خوش طعمه. حرارت دیدن سفیده ها روی بخارِ آب، اونها رو پاستوریزه می کنه و مشکلی برای بچه ها و سالمندان ایجاد نمی کنه.
مزایا: بافت مخملی و یکدست، ایجاد کاور یکدست روی کیک ها، شیرینی متعادل، طعم دهی آسون، بهترین کاور برای زیر فوندانت
معایب: تهیه این نوع باترکریم زمانبره
اینم نکته شه :
مدت زمانیکه باید سفیده و شکر روی بخار بمونه در حدود پنج دقیقه ست. قبل از پنج دقیقه دمای مواد به هفتاد درجه می رسه و خیالتون کاملا از جهت میکروب زدایی راحت باشه، اگر وسواس دارید خوبه که یک دماسنج تهیه کنید که هم برای این کار هم برای دستورات پیشرفته دیگه مورد استفاده ست. میکروب های سفیده تخم مرغ در دمای هفتاد درجه از بین می رن و مشکلاتی احتمالیش رفع می شه.
در مورد شکل نگرفتن باترکریم سوئیسی عواملی مثل مماس بودن سطح آب جوش و کاسه، گرم بودن مواد حین اضافه کردن کره، شُل بودن بیش از حد کره، مارک کره و کم هم زدن می تونه موثر باشه! (عزیزم این نکات هم ماله خانوم بهاره توی اسپون فید هست )