آهار زدن پارچه با نشاسته
پارچه هايی از قبیل (تورووال، رومیزی ، سفره ، سرودست ویقه های تزئینی زنانه و بچه گانه) با استفاده ازنشاسته خام – برنج – صمغ و ژلاتین آهار زده میشوند.
طرزتهیه نشاسته پخته:
15 تا 16 گرم نشاسته در هر لیتر آب به نسبت آهار زدن مصرف میشود.
آهار زدن پارچه های ضخیم:
از مخلوط نشاسته و براکس ،80 گرم نشاسته را در یکلیتر آب سرد و 20 گرم براکس را در آب نیم گرم و به علاوه 4 گرم پارافین برای براق شدن آن استفاده میکنیم.
آهار زدن پارچه های رنگین:
با استفاده از آب صمغ.
آهار زدن پارچه های لطیف:
با استفاده از آب بر نج.
آهار زدن پیش بند بچه یا تور های رومیزی:
با استفاده از یک استکان نشاسته با کمی آب سرد.
آهازر زدن متقال بالش:
یک قاشق غذا خوری نشاسته با دو لیترآب.
طرز استفاده از ژلاتین برای آهار زدن:
با استفاده از یک عدد ژلاتین با دو لیتر آب جوش.
آهارزدن پارچه های نخی:
با استفاده ازنشاسته میتوان پارچه های نخی را آهار زد
روش آهار زدن پارچه های ظریف و توری
جهت آهار زدن پرده ها، لباس های توری، گیپوربافی، قلاب بافی و …حدود یک قاشق غذاخوری نشاسته را در مقدار کمی آب سرد خوب حل کنید و سپس آن را داخل یک لیتر آب جوش بریزید و خوب هم بزنید تا مایع شفاف و یکدستی بدست آید سپس به مایع بدست آمده مقدار کمی نمک شیمیایی و چند تکه پارافین اضافه نمایید و پس از اینکه چند دقیقه خوب بهم زدید، محلول را صاف کرده تا محلول یکدستی حاصل شود و لباسی را که قصد آهار زدن دارید خیس کرده و در محلول آماده شده فرو نمایید، سپس لباس را در جایی پهن کنید تا خشک شود. لباس را به هیچ وجه آویزان نکنید یا بر روی آن گیره نزنید زیرا به علت وجود نشاسته در مواد آهار، جای گیره بر روی لباس باقی خواهد ماند. در انتها پس از خشک شدن لباس، آن را با درجه حرارت بالا اتو نمایید. اتو را خوب بر روی لباس فشار دهید تا نشاسته موجود بر روی لباس به اتو نچسبد.
همانطور که در ابتدا نیز ذکر گردید این روش برای لباس های ظریف مناسب می باشد و جهت آهار زدن پارچه های کلفت و ضخیم باید از روش دیگری جهت آهار زدن استفاده نمایید