أ. سویق گندم
سویق گندم چاق کننده، از بین برنده تب، کمک کننده در افزایش قد، به عنوان جایگزین شیر خشک همراه با شیر گاو رقیق شده (البته شیر باید طبیعی باشد)، می باشد. سویق سنجد و سویق گندم تأثیر ویژه ای درسلامت جسمی و وزن گیری کودک دارد. سویق گندم خوراکی است که از سبوس گندم و آرد گندم و سبوس جو و آرد جو تهیه می شود. هرکدام را به صورت جدا و به مقدار مساوی آسیاب کرده و سپس به صورت جدا تفت می دهند (سبوس زودتر از آرد بو داده می شود و زود می سوزد) سپس با هم مخلوط می گردد.
ب. سویق سنجد
پودر هسته سنجد، در تأمین کلسیم بدن بسیار مفید است. سویق سنجد مقوی بوده و دارای خواصی هم چون: افزایش دهنده ی شیر مادر، تقویت استخوان، درمان قطره قطره آمدن ادرار و گرم کردن کلیه است. سنجد را آسیاب کرده و بدون روغن تفت می دهند. مصرف پودر هسته سنجد با شیر بیشترین تأثیر را در تقویت سیستم اسکلتی بدن داراست. سنجد را به طور کامل آسیاب کرده (محتوی پوست، گوشت و هسته سنجد است) و آن را تفت می دهند. هم چنین استفاده از سویق سنجد و دارویی به نام استخوان ساز یا غبیرا که عمده ی ترکیبات آن پودر سنجد است در پیشگیری و درمان پای پرانتزی در کودکان بسیار مفید است.
ج. سویق کودک
مقوی و انرژی زا بوده و سویقی است که شامل: گندم، جو، سنجد و... است و به دلیل ذرات بسیار ریز و قابلیت حل شدن در شیری که دارد، به آن سویق کودک می گویند.
روش مصرف سویق ها
سویق تا 5 ماهگی توسط مادر مصرف می گردد. برای استفاده آن را به صورت ناشتا و به میزان 2 قاشق غذا خوری به صورت خشک (همراه با چیزی مصرف نگردد) مصرف کنید. بعد از 5 ماهگی سویق می تواند توسط نوزاد مصرف گردد