کنجکاو شدم رفتم سرچ کردم در مورد آل چیزای جالبی نوشته:
در زمانهای قدیم، شاید از نیم قرن پیش که مشکلات بهداشتی و بیماری در ایران زیاد بود مادر در اواخر بارداری یا پس از زایمان دچار توهماتی میشده که هنوز این توهمات در بسیاری از زنان باردار و زنانی که زایمان کرده اند دیده میشود.
این توهمات امروزه در دسته بیماران (سایکوز) پس از زایمان است و حتی احتمال خودکشی مادر نیز در آن وجود دارد اما در قدیم چون چنین علمی درباره اینگونه افسردگیها وجود نداشته و گاهی توهمات زائو باعث تولید چنین خرافاتی میشده
حجت الاسلام امیر رضا مهدی ناصح کارشناس مذهبی در رابطه با خرافات و افکار این گونه میگوید: این مسائل بین برخی از مردم رواج پیدا کرده و علتش این است که درقدیم داستانها از افرادی که مورد اعتماد بوده سینه به سینه و دهان به دهان چرخیده است.
عمده این حرفها و کارها دستخوش تحریفاتی شده و به نوعی تغییر رویه داده مواردی از این دست داریم که در سنت و دین اسلام این روایات نقل شده است. اما باید توجه داشته باشیم که این روایات چه سندی داشته است.
من توصیهام به این افراد این است که به جای استفاده از چاقو یا لوازم تیز بیایند از کلام خدا استفاده کنند. در روایات داریم که برای عزیزانمان چهار قل و یا آیت الکرسی بخوانیم.
افکاری که در قدیم رایج بوده است به وجود آل و آزار اجنه به انسانها کذب است زیرا در قران هم آمده است که اجنه نباید به انسانها و انسان هم نباید به حریم اجنه وارد شوند.
آل به هیچ وجه وجود ندارد و خرافاتی بیش نیست. خرافات از توهمات خود بشر ساخته شده و به آن بال و پر میدهند و با کم و کاستی به دیگران منتقل میکنند.
آیا آل یا زائوترسان یک موجود واقعی است؟
نه، آل یا زائوترسان بهعنوان یک موجود واقعی در علم زیستشناسی یا تاریخ طبیعی شناخته نمیشود. این واژهها بیشتر به مفاهیم فرهنگی و افسانهای اشاره دارند و در دنیای واقعی وجود ندارند این موجود بیشتر جنبه افسانهای دارد و به احتمال زیاد در عالم ماده همچین موجودی وجود خارجی نداشته و ندارد .
اینکه چرا مردمان بعضی از کشورها و مناطق مختلف به وجود زائو ترسان معتقد بودند بر میگردد به عدم اطلاعات و آشنایی کافی این مردمان با علم طب در زمانهای بسیار دور چون مردم از پزشکی سر در نمیآوردند وقتی اتفاقی برای زن تازه وضع حمل کرده یا نوزاد او میافتاد میگفتند که آل در این کار دست داشته است . البته مستندات و گزارشاتی هم دال بر وجود همچین موجودی وجود دارد ولی بیشتر جنبه فیک و بی ارزش دارد و قابل ارائه در مباحث و مقالات علمی نیست .
اینکه وجود آل واقعیت داره یا نه، قطعا جوابش نه هست اما اینم بدونید که در زمان قدیم هیچکس اطلاعات پزشکی متوسط هم نداشته، پس فوت نوزاد تازه متولد شده یا فوت بچه تو شکم مادر رو به پای آل یا زائوترسان میذاشتن.
به همین خاطر بوده که از زنی که آخرای بارداری خودشو طی میکرد، لحظه به لحظه مراقبت میکردن. در واقع میتونیم بگیم آل ی موجود افسانه ای هست که کاملا ساخته ذهن مردم قدیمی هست دقیقا مثل همون داستانایی که برای زنی که بچه دار نمیشد میساختن و اصلا نمیدونستن مشکل از کجاس.
قطعا این روزها با پیشرفت علم و دانش پزشکی، همه ی تصورات پیشینیان در مورد وجود موجودی به نام آل زیر سوال رفته و دلایلی کاملا منطقی مانند آمبولی ریه و پارگی رحم برای مرگ زنان زائو وجود داره که اعتقاد به این مسائل را کمرنگ تر از همیشه میکند.