برای اینکه فرق بین چای مرغوب ایرانی و چای بدلی (چای خارجی) را تشخیص دهیم، راههای بسیار سادهای وجود دارد. اول اینکه چای ایرانی (خشک) یا بهتر بگم چای لاهیجان بهمراتب پررنگتر از چای خشک خارجی است. چرا؟ به دلیل اینکه چای خارجی بعد از گزشت مدتی مثلاً یک سال رنگ تیره خود را از دست میدهد و مایل به خاکستری میشود. اما چای ایرانی که اگر در همان سال تولیدشده باشد رنگ خود را همواره حفظ میکند. دلیل ارزان بودن چای خارجی نیز به همین دلیل است. چای خشک چندین سال قبل را که نه تنها هیچ ارزش غذایی ندارد، بلکه برای بدن هم مضر است را با اندکی اسانس به چای بهاره امسال تبدیل میکنند. حتماً هم از مضرات چای اسانسی هم باخبر هستید که چه مشکلاتی را برای گوارش به دست میآورد.
وقتیکه شما میخواهید چای خارجی مصرف کنید، میبینید که ظرف مدت ۲ دقیقه چای دم میکشد. اما چای ایرانی ۱۰ دقیقه. اختلاف این دقایق، نشاندهنده وجود افزودنیهای خوراکی مانند همین اسانسها در چای خارجی است. یک راه دیگر برای تشخیص چای مرغوب و چای نامرغوب وجود دارد و آن هم این است که قبل ریختن آب جوش در قوری، یک بار آب سرد داخل قوری بریزید. اگر چای رنگ پس بدهد نشان میدهد که چای شما بسیار نامرغوب است. البته کسی که فقط چای ایرانی مصرف میکند، با اولین چشیدن چای، می تواند بفهمد که چای، ایرانی هست یا خارجی.
منبع : فروشگاه اینترنتی برگدون