2777
2789
عنوان

🌟فمینیست های پیشرو🌟

160 بازدید | 0 پست

الیزابت کدی استانتون (۱۲ نوامبر ۱۸۱۵ – ۲۶ اکتبر ۱۹۰۲) یکی از برجسته ترین متفکران و فعالان حقوق زنان در تاریخ ایالات متحده است. زندگی او نمونه ای از شجاعت فکری، تعهد اجتماعی و تلاش پیگیر برای برابری حقوقی زنان بود. استانتون نه تنها از رهبران جنبش حق رأی زنان به شمار می رود، بلکه با اندیشه ها و نوشته هایش پایه های نظری این جنبش را شکل داد.

⭐ زندگی اولیه

• الیزابت کدی استانتون در خانواده ای تحصیل کرده و بانفوذ در جانزتاون، نیویورک به دنیا آمد. پدر او قاضی بود و از کودکی او را با قوانین و ساختار حقوقی جامعه آشنا کرد.

• او از سنین پایین متوجه نابرابری های قانونی میان زنان و مردان شد، به ویژه در زمینه ازدواج و مالکیت، که تاثیر عمیقی بر شکل گیری دیدگاه های اجتماعی او گذاشت.

• استانتون تحصیلات خود را در مدرسه تروی فیمیل سمینری به پایان رساند که یکی از پیشرفته ترین مراکز آموزشی زنان در آن دوره بود.

⭐ ورود به جنبش حقوق زنان

• استانتون فعالیت اجتماعی خود را با جنبش لغو برده داری آغاز کرد، اما به تدریج دریافت که زنان حتی در جنبش های اصلاح طلب نیز از حقوق برابر برخوردار نیستند.

• در سال ۱۸۴۸، او از برگزارکنندگان اصلی کنوانسیون سنکا فالز بود؛ نخستین گردهمایی رسمی حقوق زنان در ایالات متحده.

• در همین کنوانسیون، استانتون متن تاریخی «اعلامیه احساسات» را نوشت که در آن به روشنی خواستار برابری حقوقی و حق رأی زنان شد.

⭐ مبارزه برای حقوق زنان

• الیزابت کدی استانتون بخش بزرگی از زندگی خود را صرف دفاع از حقوق زنان کرد و از طریق سخنرانی، نوشتن مقاله و فعالیت های فکری، به نقد قوانین ناعادلانه پرداخت.

• او علاوه بر حق رأی زنان، بر اصلاح قوانین ازدواج، طلاق، مالکیت و حضانت فرزندان تاکید داشت؛ موضوعاتی که در قرن نوزدهم بسیار بحث برانگیز بودند.

• استانتون معتقد بود: «تا زمانی که زن از نظر فکری و اقتصادی مستقل نباشد، برابری واقعی امکان پذیر نخواهد بود.»

⭐ سازماندهی و فعالیت های قانونی

• استانتون در سال ۱۸۵۲ با سوزان بی. آنتونی آشنا شد و این آشنایی به یکی از تاثیرگذارترین همکاری های جنبش حقوق زنان انجامید.

• این دو در سال ۱۸۶۹ انجمن ملی حق رأی زنان را تاسیس کردند و نقش مهمی در گسترش و سازماندهی این جنبش داشتند.

• استانتون بیشتر نقش نظریه پرداز و نویسنده را بر عهده داشت و از طریق قلم خود، مسیر فکری جنبش را هدایت می کرد.

• در این همکاری، استانتون بیشتر نقش متفکر، نویسنده و نظریه پرداز جنبش را ایفا می کرد، در حالی که سوزان بی. آنتونی تمرکز اصلی خود را بر سخنرانی، سازماندهی و فعالیت های میدانی گذاشته بود؛ ترکیبی که به تقویت و گسترش جنبش حق رأی زنان انجامید.

⭐ میراث و تاثیرات

• الیزابت کدی استانتون نیز مانند بسیاری از هم نسلان خود، در زمان زندگی اش شاهد تصویب حق رأی زنان نبود.

• آثار و اندیشه های او الهام بخش نسل های بعدی فعالان حقوق زنان شد و در شکل گیری فمینیسم مدرن نقش مهمی ایفا کرد.

• نام او به عنوان یکی از بنیان گذاران جنبش حقوق زنان در تاریخ آمریکا ثبت شده است.

⭐ نتیجه گیری

• الیزابت کدی استانتون نماد جسارت اندیشه و پایداری در برابر نابرابری است. او خود گفته بود: «بهترین محافظی که هر زن می تواند داشته باشد، شجاعت است.»

• زندگی و آثار او نشان می دهد که تغییر اجتماعی نه تنها به کنش و اعتراض، بلکه به تفکر، نوشتن و بازنگری در قوانین و باورها نیاز دارد.

#مستند

(من رو مورد نقد و نصیحت قرار ندهید) #حامی_فمینیسم لطفا افراد افراطی زن ستیز یا مذهبی های افراطی (تاکید کردم مذهبی های افراطی نه همه‌ی مذهبی‌های گرامی و عزیز) با من بحث نکنن و سعی در زور چپون کردن عقاید خودشون به من رو نداشته باشند. به همه‌ی اقلیت‌های فکری(درصورتی که باعث آسیب رساندن به دیگران نشوند احترام میزارم، به همه‌ی اقلیت‌های جنسی احترام میزارم. بدون با توهین نمیتونی نظر کسیو عوض کنی.                              خط قرمزهای من: ⭕ از کودک همسری دفاع کنید و ادعا هم کنید ما تو بچگی ازدواج کردیم و الآن موفقیم                         ⭕ برابری زنان با مردان رو مسخره کنید و به من بابت پیرو بودنش توهین کنید     ⭕تو بحثِ با من بزور بخواید وانمود کنید حرفتون درسته و از اون بدتر نظرتونو تحمیل کنید    دختر زیر ۱۸ سال نمی‌تونه رای بده؛ نمی‌تونه گواهینامه بگیره، حتی اگه مریض بشه و از بیمارستان بخواد رضایت بده خارج شه بدون اجازه‌ی پدرش این حقو نداره و... ولی حق بله گفتن سر سفره‌ی عقد رو داره!          هروقت به کسی گفتم دیگه ریپلای نکنه خودش این تاپیکو بخونه https://ninisite.co/discussion/topic/16713258/%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D9%88%D9%82%D8%AA-%D9%87%D8%A7