خیلیا تحت تاثیر جو زمان پدر و مادراشون که میگفتند پزشکان وضعشون خوبه و پرستیژ هستن. واقعیت رو ندیدن. کار ارزشمندیه طبابت. ولی هرکس به سطح توانی داره که بدون سنجیدن اون نباید وارد این حرفه بشه.
از طرفی، پزشک آدمه. ربات که نیست. ولی در سیستم درمانی از هویتش انسانزدایی میشه.
پادکست مردمشناسی پزشکی رو به همه توصیه میکنم. مصاحبه با پزشکان داخل و خارج از ایرانه و از تجربیاتشون میگن. همه به کارشون علاقمند هستند و ارزش کارشون رو میدونن ولی دلیل نمیشه از سختیها ناراحت نباشن و آزار نبینن. خیلی دید من رو نسبت به این شغل و جامعه پزشکان عوض کرد.
به توصیه یکی از آشنایان پزشک، سریال pitt رو دیدم. پانزده قسمته، یک شیفت پونزده ساعته در اورژانس رو نشون میده. به دلیل واقعگراییش از طرف جامعه پزشکی تحسین شده. کل قسمتهای سریال اشک ریختم. یکی از دوستان میگفت دو قسمت این سریال رو دیدم و دیگه نتونستم ادامه بدم چون خاطرات خودم زنده میشد و دیگه نمیخواستم اون کابوس رو زندگی کنم.
اگه این حرفها درست باشه، اگه فقط از هر صدتا پزشک، یک نفر چنین صحنههایی رو دیده باشه، گفتن این حرف که هرکس تحمل شیفت شب نداره سهمیهای هست، بیرحمانه و کوتهبینانهست. چون پزشکان هم انسان هستن نه ماشین بیاحساس عرصه خدمات درمانی.