2777
2789

اگر مادری هستی که این نگرانی برات به وجد اومده که ممکنه بچت تو طیف اوتیسم باشه حتما حتما گفتار درمانی و کاردرمانی و بازی درمانی رو براش شروع کن و اصلا برات مهم نباشه  چندسالشه و یا تکلم داره یا نه ,از لحظه ای که به اوتیسم بودن بچت شک کردی اینارو شروع کن چون این سه مورد هرچی زودتر شروع بشه برای بچه معجزه میکنه در ادامه بعضی از علائم زود هنگام اوتیسم رو میگم بهتون

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

مامانای گل ,تا سن 3سالگی به هیچ عنوان اوتیسم قایل تشخیص نیست چرا چون اگه دنبال علائم بگردی شاید از حتی قبل 6 ماهگی ام بشه علائم رو پیدا کرد اما مسئله اینه که اکثر بچه های عادی هم این علائم رو ممکنه داشته باشن و تا 3 سالگی برطرف بشه برای همین میگن تشخیص قطعی اوتیسم 3 سالگی هست اما به این معنی نیست که شما زودتر نتونی احتمالشو بدی پس هر زمان شما در زیر 3سال علائمی تو بچت دیدی که شک کردی به اوتیسم سریعا  کاردرمانی و گفتار درمانیو شروع کن -اگر اوتیسم باشه و زیر سه سال اینارو شروع کنی قطعا بهبود بیشتری پیدا میکنه و پیشرفت میکنه اگرم نباشه برای رشد کلامی و مهارتهای اججتماعی بچت خوبه پس بجای استرس بیا هوشمندانه تصمیم بگیر و اقدام کن - چند تا از  علائم با ریسک بالا در زیر 3 سال رو الان براتون میگم

اول اینکه به حس خودتون اعتماد کنید -مادر زودتر از هرچیزی متوجه میشه و حس میکنه که بچش یکم متفاوته اما  اطرافیانتون ممکنه نپذیرن یا بگن تو زیادی حساسی و اینا -چون من خودم از 4ماهگی دخترم کاملا  حس کردم و در نهایت تو 2 سالگی ارزیاب تایید کرد اوتیسم رو اما من از 7ماهگی شروع کردم کاردرمانیشو اما چون تکلم داشت متاسفانه تا 2 سالگی گفتارددرمانی نبردم و در 2سالگی متوجه شدیم تکلمش فقط تکراره چون شاید 500تا کلمه رو میگه اما نمیتونه هدف مند بگه و یا تبدیلش کنه به جمکله2کلمه ای بااینکه از 11ماهگی مامان بابا گفتن شروع کرد-پس صرف داشتن تکلم هم ریسک اوتیسمو پایین نمیاره مگر تکلم هدف مند مثل بگی این چیه بگه توپه - حالا الان ریز ترین علائم اوتیسمو میگم

از4 ماهگی لبخند اجتماعی نداشت -مثلا تو چشاش نگاه میکردم و میخندیدم با خنده پاسخ نمیداد و اطراف رو نگا میکرد(از1سالگی لبخند اجتماعی داشت ولی دیر بود-به موقع بودن  مراحل رشدی خیلی مهمه دقت کنید) بازی کردن بلد نیست و الان که 2سالشه هنوز همه چیو دهنش میکنه و پرت میکنه(این مورد تا نهایت 18ماهگی باید از بین بره) احساسات رو درک نمیکنه مثلا بگم مامان زدی  مامان ناراحت بیا مامن ناز کن اصلا درکی از احساسات نداره-به اسمش خیلی کم پاسخ میده و وقتی داره بازی میکنه یا سرش گرمه اصلا واکنش نداره-ضمنا من هیچ وقت براش تلوزیون روشن نکردم و کارتن نزاشتم تماشا کنه و گوشی ام ندادم بااین وجود علائم اوتیسم خیلی زود خودشو نشون میده-تکانش های تکراری سر و بدن و دست داره-وقتی هیجان زده بشه یا بترسه یا خوشحال بشه یا اهنگ باشه یا صدای ناگهانی شروع میکنه بدنشو به جلو عقب تکون دادن و دستاشو چرخوندن و یا سررسری تند کردن-اوایل همه میگفتن داره میرقصه اما من میفهمیدم این رفتار کلیشه است-سرشو به زمین زیاد می کوبه(تو بچه های عادی ام این هست اما تو بچه ی عادی موقع لجبازی اینکارو میکنه ولی تو بچه ی اوتیسم با این کار اروم میشه و لذت میبره و ممکنه ساعتها بی وقفه انجام بده) خطر رو نمیفهمه داغه جیزه دست نزن متوجه نمیشه و کم حسی فیزیکی داره و درد رو احساس نمیکنه و همینطور به چیز داغ یا سرد دست بزنه متوجه نمیشه-یه چخوندن و چرخ ماشینهای اسباب بازیش خیلی علاقه داره و شروع میکنه به چرخوندن هرچیزی که گرد باشه-پنکه  جارو برقی و ماشین لباسشویی رو وقتی روشنن خیلی دوست دارن و میرن زل میزنن بهش-و درکل اگه احساس میکنی بچت تو عالم دیگه ایه-به چشمای تو و اطرافیان نگاه نمیکنه و زیر یکسال وقتی تو اتاق کسی راه میره با چشاش راه رفتنشو دنبال نمیکنه بهتر یکم بیشتر به رفتارش دقت کنی

نگران نباشید این رفتارها تا 3سالگی تو بچه های عادی ام ممکنه باشه اما بی تفاوت نباشید

اولین علایم اوتیسم چیه عزیزم عدم ارتباط چشمی و عدم واکنش کودک به اسم؟؟!

تنها این نیست چون بچه های عادی ام تا 3 سالگی ممکنه این رفتار رو داشته باشن-طیف اوتیسم خیلی گسترده است و مجموعه ای از رفتار های دارای بهم ریختگی حسی میشه اوتیسم

سخت ترین  قسمت اوتیسم بهم  ریختگی و برانگیختگی بچه است - اون تایمی که بی دلیل قشقرق به پا میکنه جیغ میزنه فریاد میزنه خودشو به عقب پرت میکنه نا ارومی میکنه شمارو میزنه و خودشو میزنهو هیچ جوره نمیشه حواسشو پرت کرد یا ارومش کرد-این تو نوجوانی و بزرگسالی چالش وحشتناکیه برای همین تو سن خیلی پایین اگه اوتیسم تشخیص داده بشه و بچه مهارت های خود یاری و خودکنترلی رو بیاموزه برای بزرگسالی شما چالش کمتری دارید

تنها این نیست چون بچه های عادی ام تا 3 سالگی ممکنه این رفتار رو داشته باشن-طیف اوتیسم خیلی گسترده اس ...

عزیزم انشالله گل دخترت سلامت باشه همیشه ممنونم از اطلاعاتت

تن نمیدهم به تاریکی        من پر از روشنی ام♥️✨

سلام مامان  💛
 تشخیص و مداخله زودهنگام در اختلال طیف اوتیسم  واقعاً می‌تونه مسیر زندگی کودک رو تغییر بده. بر اساس توصیه‌های AAP 2025  ، هرچه گفتاردرمانی، کاردرمانی و بازی‌درمانی زودتر شروع بشه، احتمال پیشرفت مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی کودک بسیار بیشتره.

1️⃣ تماس چشمی کم یا بی‌تفاوتی به چهره‌ی والدین 
2️⃣ پاسخ ندادن به اسم خودش تا حدود ۱۲ ماهگی 
3️⃣ تأخیر در لبخند اجتماعی (لبخند متقابل در پاسخ به والد)  
4️⃣ علاقه‌ی کم به ارتباط و بازی با دیگران 
5️⃣ حرکات تکراری مثل بال‌بال زدن دست‌ها یا چرخاندن اشیا  
6️⃣ تأخیر در گفتار یا استفاده‌ی غیرمعمول از کلمات  

✨   با پزشک متخصص کودکان یا روان‌پزشک کودک مشورت کن.
✨ ارجاع به گفتاردرمانگر و کاردرمانگر متخصص اوتیسم رو جدی بگیر.
✨ در خانه، با کودک زیاد صحبت کن، چهره‌به‌چهره بازی کن و واکنش‌هاش رو تقویت کن.
✨ از برنامه‌های تلویزیونی یا موبایل به‌عنوان جایگزین تعامل استفاده نکن 

بسیاری از کودکان با مداخله‌ی به‌موقع پیشرفت چشمگیر دارن و زندگی نرمالی پیدا می‌کنن. مهم‌ترین قدم، آغاز زودهنگام درمانه.

https://www.youtube.com/@DoctorKoodakShoma?sub_confirmation=1

و تلوزیون و گوشی کاملا ممنوع کن

برای بچه ی اوتیسمی که عدم توجه تمرکزم داره و اصلا اموزش پذیر نیست درمانگرها دیدن تلوزیون رو حتی تجویز میکنن که بچه تمکز روی یه چیزو یاد بگیره-کلا مراجعه کنید مشاور روانشناس و اون روال تربیتی و کاردرمانی و گفتار درمانی رو بهتون بده بهتره تا از نظر و توصیه های اینستاگرامی استفاده کنید چون بچه با بچه فرق داره