2777
2789

1️⃣ مینای دندان و ساختار آن

- مینای دندان شامل کریستال‌های هیدروکسی آپاتیت است که سخت‌ترین بافت بدن انسان هستند.

- مقاومت مینای دندان وابسته به غلظت یون کلسیم و فسفات و همچنین حضور فلوراید است که باعث ایجاد فلورآپاتیت مقاوم‌تر می‌شود.

2️⃣ بیوفیلم میکروبی و تجمع پلاک

- بیوفیلم دهانی یک ساختار میکروبی منظم و پیچیده است که شامل باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی، مخمرها و باکتری‌های بی‌هوازی می‌شود.

- تولید اسید توسط باکتری‌های Streptococcus mutans و Lactobacillus باعث کاهش pH محلی و دیمی‌نرالیزه کردن مینای دندان می‌شود.

3️⃣ فرایند دیمی‌نرالیزاسیون و رمینرالیزاسیون

- کاهش pH زیر ۵.۵ باعث حل شدن کریستال‌های هیدروکسی آپاتیت و ایجاد پوسیدگی می‌شود.

- بزاق با یون‌های کلسیم و فسفات و فلوراید می‌تواند فرآیند رِمینرالیزاسیون را تحریک کند و مینای آسیب‌دیده را بازسازی کند.

4️⃣ التهاب لثه و بیماری‌های پریودنتال

- تجمع پلاک منجر به فعال شدن سیستم ایمنی و رهاسازی سایتوکین‌های التهابی (مثل IL-1، TNF-α) می‌شود.

- التهاب مزمن لثه باعث تخریب بافت نرم و استخوان آلوئولار می‌شود و به بیماری پریودنتال مزمن ختم می‌شود.

5️⃣ پیشگیری و مداخلات علمی

- استفاده از خمیر دندان فلوراید و دهانشویه ضد باکتری برای کاهش تشکیل بیوفیلم.

- تکنیک‌های مکانیکی حذف پلاک شامل مسواک برقی و نخ دندان.

- بررسی pH دهان و رژیم غذایی با کاهش کربوهیدرات‌های ساده، برای کاهش اسیدیته محلی.

- مداخلات حرفه‌ای شامل جرم‌گیری و فلورایدتراپی در مطب دندان‌پزشکی.

چشم بد دور که هم جانی و هم جانانی 🩶🌱 یه پسر خوشتیپ و خوش هیکل دارم (نامزدم رو میگم) 😅🫂دانشجوی دندان پزشکی هستم🦷👩🏻‍⚕️ تنها کسی که میتونه ارزش تو رو تعیین کنه خودتی و فقط خودت 🫶🏻🩷 کاربر قدیم اینجا هستم😊علاقه مند به مطالعه هستم 📚 مترجم زبان انگلیسی👩🏻‍🎓 طبیعت گرد 🌱 عاشق خانواده 😇 السلام علیک یا حضرت معصومه ❤️‍ هر چه داریم از این دختر موسی داریم ❤️‍ علاقه مند به حافظ 🦋🍃 هوا خاه توام جانا و می‌دانم که میدانی 🦋🍃 اندر دل من بیرون و درون همه اوست