2777
2789
مضخرفه ربطیم نداره

اول همیشه فکر کن بعد نظر بده . این یک تحقیق علمی در آمریکا بوده

دختر بهار متولد اردیبهشت 😍😍 مثل بهار سرسبز و‌شادم .‌‌‌‌من دختر بهارم 🍀🍀

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

امریکا مگه ختنه میکنن که براشون مهم باشه !

به بچه م فکرمیکنم،به حس بارداری ، حس شیر دادن به یه تیکه از وجودخودت و عشقت ، حس نفس کشیدن های ریز ریزش تو بغلم خیلی اوقات تو درونم حمل میکنم . با خودم میگم خدایا میشه من بچه خودم رو ببینم!  🌷   دوستان گلم این امضای من بود سالها ...بعد معجزه خدا رو دیدم دلتون خواست سر بزنید به تاپیک خاطره زایمانم ...امیدوارم خدا به هر کس دلش میخواد به حکمت و مصلحت خودش ببخشه...🥰 برای شفا و سلامتی پسرم دعا کنید لطفا سپاس❤️

اول همیشه فکر کن بعد نظر بده . این یک تحقیق علمی در آمریکا بوده

مگه توی آمریکا که بیشترین آمار اتیسم رو دارن ختنه انجام میدن؟ 

دنبال عیب و ایرادی ؟؟؟ به جای اینکه یه ذره بین دستت بگیری یه آینه دستت بگیر... 

موضوع رابطه‌ی بین ختنه‌ی زودهنگام (neonatal/infancy circumcision) و اوتیسم واقعاً بحث‌برانگیزه و هنوز معلوم نیست که آیا واقعاً رابطه‌ی علیتی وجود داره یا نه. چند تا مطالعۀ بزرگ شده انجام شده، اما نتایجشون قطعی نیست و هنوز رد نشده‌اند.

بریم با هم نگاه کنیم به اون مطالعات و اینکه محدودیت‌هاشون چی بوده:

• مطالعه‌ای در دانمارک روی حدود ۳۴۲٬۸۷۷ پسر بین سال‌های ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۳ این امکان رو بررسی کرده که آیا پسران ختنه شده در سنین پایین، بیشتر احتمال ابتلا به اوتیسم دارند یا نه. نتیجه این بوده که احتمال ابتلا به ASD تا سن ۱۰ سال در پسران ختنه‌شده در مقایسه با پسران بدون ختنه کمی بیشتر بوده.

• در همان مطالعه، اگر ختنه قبل از سن ۵ سالگی انجام شده باشه، خطر افزایش بیشتری دیده شد.

• یک مطالعه دیگر (Bauer & Kriebel, ۲۰۱۳) هم بررسی کرده که آیا استفاده از استامینوفن (پاراستامول) هنگام ختنه یا قبل از آن ممکن است در ترکیب با دردِ ختنه، در ارتباط با ASD باشد.

ولی — خیلی مهمه که بدونی این‌ها هستن، نه اثبات اینکه ختنه باعث اوتیسم میشه.

• مطالعه دانمارکی محدودیت‌هایی داره: مثلاً اطلاعات دقیق در مورد دردِ ختنه، نحوه بی‌حسی، استفاده از داروهای ضد درد و وضعیت‌های دیگر که ممکن است با درد یا استرس مرتبط باشند را کامل در نظر نگرفته‌اند.

• همچنین عوامل زمینه‌ای (confounding factors) زیادی وجود دارند: ژنتیک، محیط زندگی، مراقبت‌های پزشکی، تعاملات اجتماعی، تغذیه و خیلی چیزهای دیگر. بعضی مطالعات گفته‌اند که وقتی این عوامل را کنترل کنند، اثر ختنه به تنهایی خیلی کم شده یا نامشخص است.

• مهمه بدونی "خطر افزایش یافته" زیاد بزرگ نیست و معنی‌اش این نیست که اکثر ختنه‌شده‌ها اوتیسم می‌گیرن. مثلاً اگر HR=1.46 باشه یعنی تقریباً ۴۶٪ افزایش، ولی اگر پایه‌ی خطر کم باشه، افزایشِ مطلق زیادی نشه.

• فعلاً هیچ مدرک قطعی وجود نداره که ختنه‌ی زودهنگام باعث اوتیسم بشه.

• این فقط یه فرضیه‌‌ست که داره بررسی میشه: ممکنه دردِ زودهنگام یا استرسِ نوزادی یک عامل خطرِ کوچک باشه، اما نه عامل اصلی و نه قطعی.

• برای اثبات اینکه یک چیز “باعث اوتیسم است”، نیاز به مطالعات خیلی دقیق‌تر، تصادفی‌تر یا بلندمدت‌تر هست، همچنین کنترل دقیق درد، بی‌حسی، مراقبت‌های پزشکی بعد از آن و عوامل محیطی و ژنتیکی دیگر.