2777
2789
عنوان

تجربه و خاطره های زایمان و نوزاد

98 بازدید | 10 پست

سلام به همگی ، امیدوارم همه مشارکت کنن تا تاپیک زیبایی بشه.

من از زایمان تا موقعه ای که نوزاد پیشم تجربه و خاطره شیرین رو مینویسم. امیدوارم بدرد مخصوصا اونایی که مثل من اولین بچه شوند هست بخوره.

اول اینکه من طبیعی بودم. چند نکته میگم 

-تا چهار سانت من سرویس بهداشتی میرفتم. ولی بعدش بهتره نرید چون خطرناکه و به احتمال زیاد اون مدفوع نیست سر بچه هست.-» بگم که طبیعی هست اگر نتوانید خودتون رو برسونید دستشویی ، پس خجالت نکشید. سخته ، مخصوصا من که خیلی وسواسی بودم.

- وقتی دراز کشیدید روی تخت اصلا پاتون رو نبندید ! من بستم و نمی‌دونستم تا اینکه دیدم یکی کنارم تا آمپول فشار بهش وصل کردن داشت باز بود بعد ربع یا نیم ساعت خودش بچه شو به دنیا آورد ! منم وقتی اینکارو کردم ، دکتر تعجب کرد یهو فول شدم . چون گیر کرده بود رو دو سانت و چهار سانت! -» ورزش چرخش کمر خیلی پیشنهاد میشه.

- چیز دیگه که بعد باز نگه داشتن پا هست اینکه وقتی درد میاد زور بزنید و وقتی تموم میشه استراحت. این زایمان رو زودتر می‌کنه.

درمورد خورد و خوراک اون موقعه جوابی ندارم ، من شام شیر و پنیر خوردم و شب ساعت یک کیسه ابم پاره شد. داخل بیمارستانه هم اشتها نداشتم هیچی نخوردم. یعنی از ساعت ۱ و نیم که رفتم زایشگاه یا بهتر بگم بعد نه که شام خوردم تا ساعت ۳ که بچم به دنیا آمد هیچی نخوردم.

البته زایمان خوب به دکتر و مادر پزشکی هم ربط داره. من شیفت شب که رسیدم خیلی رعایت نمیکردن. ولی شیفت صبح که آمد عالی بود. مخصوصا دکتری که هم بالا سرم بود هم زایمانم رو انجام داد. تمام کارهام رو خودش انجام داد.

+ حتما به حرف هاشون گوش کنید ، اگر گفت زور بزن یا پاتون رو برای معاینه باز کنید اصلا لج نکنید و همکاری کنید. اگر به خاطر آمپول فشار درد دارد ، بگید که صبر کنن و اینکه نزارین هی چک کنن یا هر کسی دست بزنه. -» موقعه زایمان کناریم چون پاشو می‌بست با اینکه زودتر از من آمده بود ، زایمان نکرد. پس حتما موقعه ای که روی تخت زایمان میرید به جای جیغ زور بزنید و به حرف دکتر یا ماما گوش کنید.

فعلا این از بخش زایمان.

الان که دارم اینو برات می‌نویسم، کاملاً رایگانه، ولی واقعاً نمی‌دونم تا کی رایگان بمونه!
من و دخترم بدون حتی یه ریال هزینه، یه ویزیت آنلاین از متخصص حرفه‌ای گرفتیم. کامل بدنمون رو آنالیز کرد، تک‌تک مشکلات رو گفت و راه‌حل داد.

خودم کمر و گردنم خیلی مشکل داشت، دخترم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت… و باورت میشه؟ همه‌ش رو درست کردیم!

اگه تو یا یکی از عزیزات مشکلات اینجوری دارید، همین الان تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.

من بچه من زردی داشت و حتی باقلوایی بودیم. منتها اگر چیزی پرسیدن همشو بگید مشکلی ندارید تا گیر ندن. خاطره خنده دار از این که مادرم کنارم بود شب اول و اینکه یک دکتر آمد پرسید باقلوایی هستین ؟ منم گفتم چی ؟ ( آخه نمی‌دونستم چیه 😂) مادرم پرید گفت آره. منم هنگ کردم و وقتی فهمیدم کلی دعوامون شد. چون من هر چی می‌پرسید میگفتم نه مشکلی نیست و مادرم یهو این آخری رو گفت آره. به خاطر همین نامه بستری برای زردی نوزادان که هست بود نوشتن و حتی با تعهد راضی به مرخصی نبودن.

بچم هم به خاطر اینکه نیم ساعت تو بخش استراحت معطل بودیم ، یکم حالت سرما خوردگی گرفته بود‌. چون همراهم دیر آمد. رفته بود خونه چون مهمون آمده بود و فاصله ما تا بیمارستان با محاسبه ترافیک خیلیه. اینجا هم مادرم نزدیک بود به دکتر بگه , ولی خداروشکر متوجه شدم و بهش گفتم نگه.

اگر واقعا مشکل خیلی خیلی خاص دارید بگید. نه اینکه فکر کنید حتی اونو نگید! منظورم مشکل های کوچیک که میشه حالشون کرد رو نگید که بهونه نگیرن!

ممکنه نوزاد سینه تون رو نگیره ، ولی خودتون بزارید دهنش تا بمکه. عادیه چون تازه به دنیا آمده، خسته و ضعیفه ، ولی اگر ندید قند خونش میوفته و احتمال زردی نوزاد بیشتر میشه. مواظب گرمی جان باشید . مثل من نیوفتید به جونشون. متعادل بخورید.

ما آب قند میدیم نوزاد تا شکمش کار کنه و کثیفی شکمش بیاد بیرون ، ولی اینو بعد اینکه از شیرتون خورد بدید. اگر بعدا هم زیاد سینتون رو نگرفت یکم سینتون رو خیس کنید یا با آب یا با آب قند. من هر دو جواب گرفتم.

مایعات بخورید

من جفت بچه هام بدون درد بستري شدم هر دو هم دو روز بستري بودم قرص و امپول اثر نميكرد دردم شروع نميشد ...

حتما خیلی سختتون بوده. من آمپول فشار از پنج صبح تا ساعت سه که بچم به دنیا آمد بهم وصل بود. گیر کرده بودم چهار سانت

ما شا الله عزیزم. کار خاصی کردی ؟

ماه اخر پیاده روی زیاد

روز قبل زایمان پله نوردی زیاد 

رقص کمر 

بشین پاشو 

و اخر وقت هم رابطه

صبح روز بعد دردم گرفت کم بود تا کارهام رو‌کردم رفتم بیمارستان و نامه بستری دادن شد ساعت دو 

دوسانت بودم هر بار معاینه میکردن بیشتر میشد و نهایت ساعت چهار فول شدم و چهار ربع بچه اومد

ماه اخر پیاده روی زیادروز قبل زایمان پله نوردی زیاد رقص کمر بشین پاشو و اخر وقت هم رابطهصبح روز بعد ...

منم اینا رو انجام دادم ، منتها بدن به بدن فرق می‌کنه. ان شاء الله که همیشه سلامت باشی عزیز 

حالا هم میرسیم به بخش بستری بچم به خاطر زردی و تجربه می از اون.

به خاطر زردی که بستری شد گذاشت از اون دوبل ها یعنی به جای یک لامپ دوتا هست از بالا و پایین بهش میخوره. بخش سختش اینه که بهتون باید لخت باشه و فقط مای بی بی تنشه و یک عینک مخصوص. باید همینطوری بغل کنی شیر بدی ، زود بزاری دستگاه.

دوبل ها شبیه تونل هستن و عادی هم شیشه هست که بالاش لامپه.

من بعد یک شب از زایمانم مرخص شدم. بعد یک شب دیگه موندم برای اینکه بچم تو بخش پرتو زایی بود.

یک صندلی کنار این دستگاه ها بود که میشد بازش کرد. منتها من اخراش ازش استفاده کردم. بچم تند تند نفس میزد و می ترسیدم صداش رو نشنوم وقتی گریه کنه. به خاطر همین نخوابیدم‌. 

زن های اونجا بهم خیلی کمک کردن. یادم دادن مای بیبی کنم و برام بچم رو از دستگاه درمیووردن. چون ضعف داشتم ممکن بود از دستم بیوفته و چون از همه کوچیک تر بودم همه هوامو داشتن. کلا بدون همراه خیلی سخته بود. اینکه بچه رو درمی‌آرید حتما بپوشونید. 

من به خاطر اینکه بعدا هشت و نیم شد باز نیم روز اضافه تر نگه می داشتن. بعد که آزمایش دادم شد هفت و چون روز بعد تعطیل رسمی بود و دکتر اطفال نبودش ، تقریبا همه رو مرخص کرد.

تو خونمون واسش نور مهتابی گذاشتیم. حالا بعضی ها هزینه میکنن و دستگاه اجاره میکنن. ولی میتونین مثل ما لامپ پر نور یا لامپ زرد از اون قدیمی ها بیارید و بالای سر بچتون آویز کنید و یک شی سفید روش بندازید که لامپ و بچه زیرش باشن.( تا نور پخش نشه و به بچه بخوره ) من تو خونه از این لامپا گذاشتم و خیلی اذیت شدم. چون دمای خونه تنظیم نیست و ممکنه سرد و گرم باشه. اگر بتونید خودتون تنظیم کنید ، که چه بهتر. چند شب و روز هر وقت خواب باشه میزاشتمش. خوب شد منتها من زیاد رعایت نمیکردم. بعدا هم قطره شیر خشت آوردیم دادیم که خیلی تاثیرش خوب بود. 

روش های سنتی هم هستن حمام شیر بز ، خرفه له شده ( قطره ش هست منتها با تجویز پزشک باید باشه ) ، میگن خراشیدن پشت گوش هم هست( امتحان نکردم)

ما امتحان کردیم و خوب بود. منم غذام بدون ادویه و مخصوصا زردچوبه. غذا های طبع گرم و من عرق کاسنی می‌خوردم که می‌دیدم بچم خیلی خوب شد. -» ممکنه بعضی چیزا بهتون بسازه بعضی چیزا نه. بازم میگم بدن به بدن فرق داره.

یک نکته این هست که زردی تا چهلم دیگه می‌ره ، پس نگران نباشید. ولی اگر واقعا زیاد بود. رسیدگی رو خیلی زیاد کنید. روی شنوایی و بدنش خیلی تاثیر بدی داره.

خلاصه این زردی نوزادم که بعدش سرماخوردگی گرفت. 

تقریبا به خاطر بی تجربگیم بچم خیلی ازیت شد. فعلا هم هنوز درگیره.

بردمش اتاق گرمتر بدون کولر و پنکه و پنجره بازه برای عوض شدن هوا و ظهرا که گرمه در اتاق بازه برای یکم باد خنک. شبا هم لباس گرم میپوشونم. 

به تجربه میگم دلتون به حال بچه نسوزه نه گرمه و لباس نپوشونید. مثل من الان باید بشینید نگاهش کنید که تنگی نفس داره. 

قنداق کردنش ( همون که با پارچه و طناب میبندن) تو شب خیلی تاثیر داره. هم برای قوت بدنش هم اینکه باعث گرمی نوزاد میشه. اگر میتونید از اول ببندینش تا عادت کنه که عالیه.

ما یک عادت داریم که سر بچه یک روز راست یک روز چپ و موقعه هایی که بیداره و داره پیشمون بازی می‌کنه سرش روبه بالا. مواظب باشید وقتی نیستید به چپ یا راست بخوابونید تا اگر خدای نکرده نبودید استفراغ کرد ، خفه نشه