حالا هم میرسیم به بخش بستری بچم به خاطر زردی و تجربه می از اون.
به خاطر زردی که بستری شد گذاشت از اون دوبل ها یعنی به جای یک لامپ دوتا هست از بالا و پایین بهش میخوره. بخش سختش اینه که بهتون باید لخت باشه و فقط مای بی بی تنشه و یک عینک مخصوص. باید همینطوری بغل کنی شیر بدی ، زود بزاری دستگاه.
دوبل ها شبیه تونل هستن و عادی هم شیشه هست که بالاش لامپه.
من بعد یک شب از زایمانم مرخص شدم. بعد یک شب دیگه موندم برای اینکه بچم تو بخش پرتو زایی بود.
یک صندلی کنار این دستگاه ها بود که میشد بازش کرد. منتها من اخراش ازش استفاده کردم. بچم تند تند نفس میزد و می ترسیدم صداش رو نشنوم وقتی گریه کنه. به خاطر همین نخوابیدم.
زن های اونجا بهم خیلی کمک کردن. یادم دادن مای بیبی کنم و برام بچم رو از دستگاه درمیووردن. چون ضعف داشتم ممکن بود از دستم بیوفته و چون از همه کوچیک تر بودم همه هوامو داشتن. کلا بدون همراه خیلی سخته بود. اینکه بچه رو درمیآرید حتما بپوشونید.
من به خاطر اینکه بعدا هشت و نیم شد باز نیم روز اضافه تر نگه می داشتن. بعد که آزمایش دادم شد هفت و چون روز بعد تعطیل رسمی بود و دکتر اطفال نبودش ، تقریبا همه رو مرخص کرد.
تو خونمون واسش نور مهتابی گذاشتیم. حالا بعضی ها هزینه میکنن و دستگاه اجاره میکنن. ولی میتونین مثل ما لامپ پر نور یا لامپ زرد از اون قدیمی ها بیارید و بالای سر بچتون آویز کنید و یک شی سفید روش بندازید که لامپ و بچه زیرش باشن.( تا نور پخش نشه و به بچه بخوره ) من تو خونه از این لامپا گذاشتم و خیلی اذیت شدم. چون دمای خونه تنظیم نیست و ممکنه سرد و گرم باشه. اگر بتونید خودتون تنظیم کنید ، که چه بهتر. چند شب و روز هر وقت خواب باشه میزاشتمش. خوب شد منتها من زیاد رعایت نمیکردم. بعدا هم قطره شیر خشت آوردیم دادیم که خیلی تاثیرش خوب بود.
روش های سنتی هم هستن حمام شیر بز ، خرفه له شده ( قطره ش هست منتها با تجویز پزشک باید باشه ) ، میگن خراشیدن پشت گوش هم هست( امتحان نکردم)
ما امتحان کردیم و خوب بود. منم غذام بدون ادویه و مخصوصا زردچوبه. غذا های طبع گرم و من عرق کاسنی میخوردم که میدیدم بچم خیلی خوب شد. -» ممکنه بعضی چیزا بهتون بسازه بعضی چیزا نه. بازم میگم بدن به بدن فرق داره.
یک نکته این هست که زردی تا چهلم دیگه میره ، پس نگران نباشید. ولی اگر واقعا زیاد بود. رسیدگی رو خیلی زیاد کنید. روی شنوایی و بدنش خیلی تاثیر بدی داره.
خلاصه این زردی نوزادم که بعدش سرماخوردگی گرفت.
تقریبا به خاطر بی تجربگیم بچم خیلی ازیت شد. فعلا هم هنوز درگیره.
بردمش اتاق گرمتر بدون کولر و پنکه و پنجره بازه برای عوض شدن هوا و ظهرا که گرمه در اتاق بازه برای یکم باد خنک. شبا هم لباس گرم میپوشونم.