2777
2789
عنوان

پزشکی

88 بازدید | 6 پست

سلام دوستان سوال داشتم درمورد پزشکی و کمر 

من ام آر آی گرفتم از کمر تو گزارش نوشته  بالژينگ ديسك بين مهره اي L4-L5 و اثر فشاري بر روي تكال ساك فقرات كمري رويت شد 

میشه اگه کسی می‌دونه بگه یعنی چیه و چقدر حساس با مشکلی ایجاد میکنه

پزشک نیستم اما به چت جی پی تی گفتم اینارو داد 

سلام 🌿

گزارشی که نوشتی رو می‌تونم برات ساده‌تر توضیح بدم:

Bulging disc یعنی دیسک بین مهره‌های کمرت (بین مهره‌های L4 و L5) کمی بیرون زده. دیسک مثل بالشتک بین مهره‌هاست و وقتی بر اثر فشار یا فرسودگی کمی بیرون بزنه بهش می‌گن Bulging.

اثر فشاری بر روی thecal sac یعنی این بیرون‌زدگی کمی داره روی کیسه‌ای که نخاع و ریشه‌های عصبی رو محافظت می‌کنه فشار وارد می‌کنه.

این لزوماً به معنی عمل جراحی نیست. میزان خطرش بستگی به شدت بیرون‌زدگی، علائم تو (مثل درد کمر، تیر کشیدن پا، بی‌حسی یا ضعف عضله) و یافته‌های معاینه فیزیکی داره.

🔹 معمولاً اگر علائم خیلی شدید نباشه (مثلاً ضعف عضلانی یا بی‌اختیاری ادرار مدفوع نداری)، پزشک متخصص مغز و اعصاب یا ارتوپد توصیه می‌کنه:

فیزیوتراپی

تمرینات تقویت عضلات کمر و شکم

داروهای ضد التهاب یا مسکن

تغییر سبک زندگی (کم کردن وزن، درست نشستن و ایستادن)

⚠️ اگر علائم زیر رو داری، باید سریع به پزشک مراجعه کنی:

ضعف یا بی‌حسی شدید در پاها

مشکل در کنترل ادرار یا مدفوع

درد خیلی شدید که با استراحت و دارو کم نمی‌شه

می‌خوای برات تمرینات ملایم و بی‌خطر برای این وضعیت رو هم آماده کنم تا بدون فشار اضافه بتونی شروع کنی؟

SALVATORE 

الان که دارم اینو برات می‌نویسم، کاملاً رایگانه، ولی واقعاً نمی‌دونم تا کی رایگان بمونه!
من و دخترم بدون حتی یه ریال هزینه، یه ویزیت آنلاین از متخصص حرفه‌ای گرفتیم. کامل بدنمون رو آنالیز کرد، تک‌تک مشکلات رو گفت و راه‌حل داد.

خودم کمر و گردنم خیلی مشکل داشت، دخترم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت… و باورت میشه؟ همه‌ش رو درست کردیم!

اگه تو یا یکی از عزیزات مشکلات اینجوری دارید، همین الان تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.

بالجینگ دیسک (Bulging Disc): یعنی دیسک بین مهره‌ای (مثل بالشتک نرم بین مهره‌ها) کمی از جای خودش بیرون زده. این حالت خفیف‌تر از «فتق دیسک» (Herniated Disc) هست، چون هنوز پارگی جدی نداره.

L4-L5: یعنی این بیرون‌زدگی در ناحیه کمر، بین مهره چهارم و پنجم کمری اتفاق افتاده (یکی از شایع‌ترین جاها برای مشکلات دیسک).

اثر فشاری بر روی تکال ساک: تکال ساک همون کیسه‌ایه که نخاع و ریشه‌های عصبی داخلش قرار دارن. گزارش میگه این بیرون‌زدگی دیسک کمی بهش فشار آورده.

🔹 یعنی چی برای شما؟

ممکنه باعث کمردرد، درد در پا (سیاتیک)، یا گزگز و بی‌حسی بشه.

شدت علائم بستگی به میزان فشار و واکنش بدن داره.

خیلی وقت‌ها میشه با فیزیوتراپی، ورزش‌های تقویتی، دارو و اصلاح سبک زندگی کنترلش کرد.

در موارد شدید یا ماندگار، ممکنه نیاز به تزریق یا جراحی باشه، ولی این برای درصد کمی از بیماران پیش میاد.

❗ پیشنهاد:

بهتره این گزارش رو با یک متخصص مغز و اعصاب یا ارتوپد ستون فقرات نشون بدی تا با معاینه علائم تصمیم بگیره.

اگه امضامو دیدی یه صلوات ب نیت قبول شدن تو رشته مورد علاقم بفرست🥲🎀

این جزو مراحل اولیه مشکل دیسک حساب میشه.

هنوز نگفته «پارگی دیسک» یا «فتق شدید» که معمولاً جدی‌تره.

جدی بودن موضوع بیشتر به علائم شما بستگی داره:

اگه فقط کمردرد خفیف داری → معمولاً با استراحت نسبی، دارو و ورزش قابل کنترل هست.

اگه درد به پا می‌زنه (سیاتیک)، گزگز، بی‌حسی یا ضعف پا داری → باید سریع‌تر پیگیری بشه چون نشون میده عصب تحت فشار بیشتریه.

اگه بی‌اختیاری ادرار/مدفوع یا ضعف شدید ناگهانی در پاها پیدا کردی → این حالت اورژانسیه و باید همون لحظه به اورژانس بری.

🔹 پس:

در بیشتر افراد این مرحله خیلی خطرناک نیست و با درمان غیرجراحی کنترل میشه.

اما اگه علائمت شدید باشه یا بدتر بشه، نیاز به بررسی دقیق‌تر توسط پزشک هست.

اگه امضامو دیدی یه صلوات ب نیت قبول شدن تو رشته مورد علاقم بفرست🥲🎀

پزشک نیستم اما به چت جی پی تی گفتم اینارو داد سلام 🌿گزارشی که نوشتی رو می‌تونم برات ساده‌تر توضیح ب ...

وای تازه زدم بفرستم🥲😂

نقاش سیاهقلم 💙🫠کاربری دست دو خواهر و یک دوست در سنین مختلفه تاپیکارو دیدیدن برگاتون نریزه😂🎀طرف صحبت من فقط استارتره لطفا بقیه ریپ نزنن(منظورم فقط تاپیک سیاسی و مذهبیه) 

سلام! می‌تونم بر اساس گزارش ام‌آرآی توضیح بدم. گزارش شما می‌گه:

“بالژينگ ديسك بين مهره اي L4-L5 و اثر فشاري بر روي تكال ساك فقرات كمري”

بیایید واژه به واژه بررسی کنیم:

1. L4-L5: مهره‌های چهارم و پنجم کمری (پایین کمر).
  2. بالژينگ ديسك بين مهره اي (Bulging disc): به این معنی که دیسک بین این دو مهره کمی بیرون زده است، اما هنوز به صورت کامل فتق یا هرنی نشده است. یعنی دیسک کمی به سمت کانال نخاع یا ریشه‌های عصبی فشار می‌آورد.
  3. اثر فشاری بر روي تكال ساك (thecal sac compression): “تکال ساک” پوشش حاوی نخاع و مایع نخاعی است. گزارش می‌گه بیرون‌زدگی دیسک کمی روی این پوشش فشار گذاشته است.

معنای کلی: دیسک L4-L5 کمی بیرون زده و ممکن است باعث فشار روی عصب یا پوشش نخاع شود. این می‌تواند علت درد پایین کمر یا تیر کشیدن پا باشد.

⚠️ چقدر جدی است؟

• معمولاً بالژینگ دیسک بدون علائم شدید خطرناک نیست و با درمان‌های غیرجراحی (دارو، فیزیوتراپی، ورزش‌های مخصوص کمر) بهبود می‌یابد.
  • اگر درد شدید باشد، ضعف پا، بی‌حسی یا مشکل کنترل ادرار/مدفوع ایجاد شود، نیاز به مراجعه فوری به جراح مغز و اعصاب یا ارتوپد دارد.

💡 توصیه‌ها:

• ورزش‌های کمر و تقویت عضلات شکم و کمر
  • اجتناب از بلند کردن اجسام سنگین یا خم شدن‌های ناگهانی
  • استفاده از داروهای ضد التهاب (با نظر پزشک)
  • فیزیوتراپی و کشش‌های مناسب

اگر بخواهید، می‌توانم یک جدول ساده از شدت بالژینگ دیسک و علائم هر مرحله هم براتون درست کنم تا بهتر متوجه بشید که چقدر خطرناک است.

می‌خواید براتون بسازم؟

نقاش سیاهقلم 💙🫠کاربری دست دو خواهر و یک دوست در سنین مختلفه تاپیکارو دیدیدن برگاتون نریزه😂🎀طرف صحبت من فقط استارتره لطفا بقیه ریپ نزنن(منظورم فقط تاپیک سیاسی و مذهبیه)