2777
2789

دیپلم فنی و دیپلم کاردانش شبیه هم هستند اما تفاوت‌های مهم دارند:

---

۱. دیپلم فنی (نظام جدید ۳-۳-۶ یا فنی و حرفه‌ای)

بیشتر روی مهارت عملی و تخصصی رشته‌ها تمرکز دارد.

رشته‌ها مثل: الکترونیک، مکانیک، کامپیوتر، برق صنعتی، حسابداری، ساختمان و…

امتحانات پایانی معمولا نظری + عملی است.

مدرک قابل ارزیابی در خارج است، ولی بسته به رشته و کشور، ممکن است نیاز به ترجمه رسمی و ارزیابی مهارت باشد.

۲. دیپلم کاردانش

بیشتر روی مهارت‌های شغلی و بازار کار تمرکز دارد.

رشته‌ها مثل: آشپزی، گردشگری، مدیریت کسب و کار، برق ساختمان، خدمات فنی و…

امتحانات عملی غالب هستند و ساعت آموزش عملی بیشتری دارند.

برای مهاجرت مستقیم به دانشگاه‌های خارجی کمتر شناخته شده است، ولی برای کار فنی یا دوره‌های فنی حرفه‌ای قابل قبول است.

---

۳. کدام بهتر است؟

اگر هدفت ادامه تحصیل در دانشگاه است → دیپلم فنی بهتر، چون هماهنگی بیشتری با دانشگاه دارد.

اگر هدفت ورود سریع به بازار کار است → کاردانش بهتر.

---

۴. برای مهاجرت

هیچ کدام به تنهایی برای مهاجرت یا اخذ ویزای کاری کافی نیستند.

دیپلم فنی یا کاردانش به عنوان مدرک تحصیلی پایه قابل ارائه است، ولی برای مهاجرت معمولاً مدرک دانشگاهی یا دوره‌های مهارتی بین‌المللی اهمیت بیشتری دارند.

---

کاربری،سال۱۳۸۹ هستم ک رمزشو گم کرده 😒

یه تجربه بگم بهت. الان که دارم اینجا می نویسم کاملاً رایگان، ولی نمی دونم تا کی رایگان بمونه. من خودم و پسرم بدون هیچ هزینه ای یه نوبت ویزیت آنلاین کاملاً رایگان از متخصص گرفتیم و دقیق تمام مشکلات بدنمون رو برامون آنالیز کردن. من مشکل زانو و گردن درد داشتم که به کمر فشار آورده بود و پسرم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت که خدا رو شکر حل شد.

اگر خودتون یا اطرافیانتون در گیر دردهای بدنی یا ناهنجاری هستید تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.

عزیزم با مدرک فنی و حرفه ایت میتونید درخواست ویزای کار بدید به سفارت کشور مدنظرتون و اگه تایید کنند میتونید برید برای کار 

به حرف بقیه گوش نده اگه بخوان کاری کنن برات سخت به نظر بیاد فقط رو هدفت تمرکز کن