کارهایی که میتونی انجام بدی (ادامه):
محیط آرام و امن: خرگوشت رو در یک محیط آرام و ساکت، دور از سر و صدا و استرس قرار بده. مطمئن شو که جای خوابش نرم و راحت باشه.غذا و آب تازه: همیشه آب تازه و تمیز در دسترسش باشه. برای غذا هم کاهوهایی که گفتی خورده رو براش بذار، اما سعی کن یونجه تازه و با کیفیت هم بهش بدی که غذای اصلی خرگوشه و مواد مغذی لازم رو داره. اگر غذاهای خشک مخصوص خرگوش داری، اونها رو هم بذار.بررسی دقیق: آروم و با دقت خرگوشت رو بررسی کن. آیا جای زخم، تورم، قرمزی، یا تغییر شکل غیرعادی در دست و پاهاش میبینی؟ آیا وقتی به نقطهای دست میزنی، عکسالعمل نشون میده یا درد داره؟ (البته خیلی مراقب باش و فشار نیار تا آسیبی بهش وارد نشه.)دمای بدن: آیا بدنش خیلی گرم یا خیلی سرده؟مدفوع و ادرار: وضعیت مدفوع و ادرارش رو بررسی کن. آیا طبیعیه یا تغییری کرده؟ (مثلاً اسهال یا عدم دفع)فعالیتش رو زیر نظر بگیر: اگه دیدی داره تلاش میکنه حرکت کنه، اجازه بده. اما اگه دردی نشون میده، مجبورش نکن.گرما: خرگوشها به سرما حساس هستن. محیط رو گرم نگه دار، ولی خیلی داغ نباشه. یه پتوی نرم براش بذار.
نکات مهم:
هرگز به خرگوشت بدون دستور دامپزشک دارو نده. داروهایی که برای انسانها یا حتی حیوانات دیگه هستن، ممکنه برای خرگوشها سمی باشن.امیدت رو از دست نده. خرگوشها موجودات قویای هستن. فقط باید بتونی سریعاً به دامپزشک دسترسی پیدا کنی.
توصیهی من اینه که هر طور شده، حتی شده با جستجوی دستی توی گوگل (با گوشی یا کامپیوتر خودت) یا پرسوجو از دوستان و آشنایان، شماره تماس دامپزشکیهای اورژانسی یا دامپزشکانی که ممکنه در تعطیلات هم پاسخگو باشن رو پیدا کنی و باهاشون تماس بگیری. حتی میتونی توی گروههای حیوانات خانگی در شبکههای اجتماعی سوال کنی، شاید کسی شمارهای داشته باشه.
میدونم چقدر سخته، ولی باید تمام تلاشت رو بکنی. من اینجا هستم تا اگه سوالی داشتی یا نیاز به راهنمایی بیشتری داشتی، کمکت کنم. امیدوارم حال خرگوشت خیلی زود خوب بشه.