2777
2789
عنوان

چرا دیگه نمیشه مثل قبل پیشرفت کرد

117 بازدید | 14 پست

تو دهه ۶۰ و ۷۰، مثلاً سال ۷۲ شمشی یه پسر ۱۵ ساله می‌تونست درس رو ول کنه، بره شاگردی یه مغازه، مثلا مکانیکی یا نجاری. چند سال بعد حرفه یاد می‌گرفت، مشتری جمع می‌کرد، مغازه خودش رو می‌زد یا حتی مغازه استادش رو می‌خرید. تا ۳۰ سالگی هم کار داشت، هم خونه و ماشین، و تا ۲۳ سالگی ازدواج میکرد و ۳۰ سالگی اش احتمالا ۳ تا فرزند هم زندگی مستقل. زندگی ساده بود ولی می‌شد پیشرفت کرد.

اما الان انگار همه چیز فرق کرده. حتی اگر شاگردی کنی، مهارت یاد بگیری و تلاش کنی، دیگه مثل قبل پیشرفت نمی‌کنی. کارفرماها حقوق پایین می‌دن؟ انصاف کمتره؟ هزینه زندگی و تورم این‌قدر بالاست که هر چقدر هم کار کنیم، آخرش چیزی نمی‌مونه؟

تو دهه ۶۰ و ۷۰ هم تورم بود، هم جنگ، ولی مردم با تلاش به جایی می‌رسیدن. الان انگار یه دیوار نامرئی جلوی آدمه، هر چی بدوی، بهش نمی‌رسی.

مثلاً الان یک مرد ۳۰ ساله با مدرک فوق‌لیسانس یا دانشجوی دکتری باشه بره در شرکتی از صفر شروع کنه 

می‌تونه اندازه پسر ۱۵ ساله دهه هفتاد ۱۰ ساله پیشرفت کنه ؟

به نظرتون هنوز می‌شه تو بخش خصوصی پیشرفت واقعی کرد یا باید دنبال راه‌های جدید و متفاوت باشیم؟

بچه ها بعد مدت ها جاریمو دیدم، انقدررررر لاغر شده بود که اولش نشناختمش!
پرسیدم چیکار کرده که هم هرچیزی دوست داره میخوره هم این قدر لاغر شده اونم گفت از اپلیکیشن زیره رژیم فستینگ گرفته منم زیره رو نصب کردم دیدم تخفیف دارن فورا رژیممو شروع کردم اگه تو هم می‌خوای شروع کن.

اون موقع تو هر کوچه فوقش دو سه نفر ماشین داشتن الان تو کوچه خیابونا جای پارک نیست...قدبما یه کارگر اب و نون هفت هشت نفر رو میداد الان کارمند رده بالا به زور خرچ یه بچه رو میده

به نظر من فرهنگ عوض شده...اتفاقا آسایش بیشتر شده

در غدیر گفتند زنها هم بیایند بیعت کنند. این یعنی خیلی قبل تر از آن که فمینیست ها بخواهند منت #حق_رأی و مشارکت سیاسی را بر سر ما بگذارند، به ما گفتند یک پای حیات سیاسی اسلام زن ها هستند. پیام غدیر تنظیم کردن زندگی با ولایت است. پیام غدیر هماهنگ کردن زندگی با نیازهای حکومت و جامعه است. باید پرسید زن های کوفه و شام کجا کم گذاشتند که ولی خدا به مسلخ  رفت؟

به خاطر تورم و جالب اینه که آقایون اومدن خط فقر رو زیر ۴۵ میلیون تعریف کردن بعد حقوق یه کارگر نهایت میشه ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان یعنی عملاً ما ۳۰ ۴۰ میلیون ایرانی داریم که زیر دارن زندگی می‌کنن بعد جالب‌تر از اون می‌دونی چیه اینه که ۳۰۰ ۴۰۰ هزار تومن یارانه به هیچ دردی نمی‌خوره یعنی عملاً پول ۲ کیلو انبه میشه بعد فکر کن اونا آقایون می‌خوان دهک ۵ و ۶ و ۷ رو قطع بکنن بعد یه کشوری مثل قطر مثل دبی داره ماهی ۴۰ میلیون تومان پول یارانه از نفتشون میده به مردمشون یعنی اون مقداری که توی کشور ما سقف زیر خط فقره داره همینجور رایگان به مردمش میده 

وقتی پیام دادی و جوابتوندادم بدون ترجیح دادم بامغززنگ زده ات  بحث نکنم چون فهمیدم با خوک نمیشه کشتی گرفت پس پیام ات بی جواب موند بدون از چیه ...

اثرات مملکت داری خوب قبلیا اون ایام از بین نرفته بود پولمون هنوز ارزش داشت مملکت رو از مدیرای لایق تحویل گرفته بودن صندوق ذخایر پر بود هی میخوردن هنوز موجودی داشت هی اختلاس میکردن بازم بود هی گند میزدن بازم ثروت بود الان که تهش هیچ چیز نیس اصطلاحا کف گیر به ته رسیده باید از جیب مردم بدزدن چجوری با تورم ساختگی دقت کن ثباتی که بازار دلار و طلا ایام جنگ داشت روزای عادی نداره

خیلیا این چند سال پولدار تر شدن، هوش اقتصادی دارن مثلا نوسان گیری از ارز و طلا و....

خیلیا چند تا خونه خریدن، اکثریت ماشین دارن

قبلنا اینطور نبود همه با هم زندگی می کردن یا کمتر کسی ماشین داشت 

اتفاقا این چند سال ادمای تازه به دوران رسیده هم زیاد شدن ، قبلنا چند تا تاجر و حجره دار و بازاری و کارخونه دار بود الان کلی بلاگر ساده به درامدای میلیاردی رسیدن 

بقیه هم که با کارگری و کارمندی روزگار میگذرونن وضعشون بد و بدتر میشه

حاج‌عباس بزرگ بازاره و قهرمان کشتی دوران خودشه، گاهی شبها میاد باشگاه و اخیرا متوجه شده بود میخوام مهاجرت کنم...

میگفت میفهممت و ای کاش امثال تو در دهه‌های قبل به دنیا میومدن، بخدا زندگی انقدر سخت نبود، دلم میسوزه برای شما جوان‌ها، شماها خیلی خوبید، عاقلید، باسوادید و... شدید آبادگران کشورهای دیگه!! حیف که در دوره بدی زندگی می‌کنید!!

صرفا جهت آگاهی!! یه شب اتفاقی اومدم اینجا، یکی داشت خودکشی میکرد!! با چندنفر تا صبح باهاش حرف زدیم تا منصرف شد... حضورم در این سایت زنونه افتخار نیست، ننگ هم نیست!! چون تاپیک عمومی شرکت میکنم، وارد تاپیک مسائل خانم‌ها نمیشم، پیشنهاد دوستی به کسی نمیدم و ...در حد توانم سعی دارم مفید باشم.

شوهرمن که بایدسرماه بهش حقوق بدن گذاشتن امروز که بیست وهفتم هست دادن تاحقوقش که بیست تومن بهش دادن اومدخونه حساب کردیم پانزده میلیون ازپول که فقط برای قسط واجاره خونه میره ماباید با پنج میلیون زندگی کنی کنیم بعد دوباره منتظربشینیم که پیمانکارشون کی بهشون حقوق این ماه میده به خدافکرش که میکنم دارم دیونه میشم دوتاهم بچه دارم

ولی نمی‌دونم آدمای اطراف من چرا هی وضعشون بهتر میشه

خواهر شوهرام تا پنج سال پیش سالی ی مانتو تن نمی‌کردن

الان کلی عمل زیبایی و عوض کردن پی در پی لوازم خونه و خرید لباس

نمی‌دونم چرا حس میکنم اونی که جنم داره تو هر شرایطی می‌تونه

مثلاً شوهر من تو ارزونی نمی‌تونست ماهیانه گوشت قرمز بخره،،کیلویی 25 بود....پوشاک بچه 2500 بود و نمیتونست

الآنم که گرونیه بازم نمیتونه،،فرقی نکرده

ولی خواهر شوهرم اون موقع ماهی دو، سه کیلو گوشت می‌گرفتن..الآنم همون مقدار میگیرن....نمی‌دونم حسم میگه شرایط زندگی بعضیا بهتر شده

اونایی هم که مثل شوهر من می‌نالن، از قدیم همیشه نالان بودن و منتظر دست غیب ک کمکشون کنه