اصل سوالتون درسته. ولی صحبتهایی که بعدش کردین «تفکر سیستمی» در اونها کمی کمرنگ بود.
اینکه مشکل بی آبی با سیب زمینی و نون و لباس و مثالهایی که شما و دوستان فرمودین حل میشه یا نمیشه بحث کارشناسی دقیقی میخواد که نه من تخصصش رو دارم و نه گویا دوستانی که پاسخ شما رو میدن!
بسیاری از مصارف آب پنهان هستن. مثلا در اینترنت سرچ بفرمایید برای تولید یک کیلو گوشت گاو بیش از 15هزار لیتر آب مصرف میشه!!!! (منم میدونم یک گاو در تمام عمرش نمیتونه اینقدر آب بخوره!) اما این یک برآورد کارشناسی هست که میتونه از تخمین میزان مصرف آب برای کشت علوفه و یونجه و ذرت و سویا و تولید کنجاله و .... باشه که خب من از اینهام سردرنمیارم
موضوع بعدی، بله درست فرمودین. بخش اصلی هدررفت آب در کشاورزی و صنعته.
اما از اونطرف اگر یقه من و شما رو میگیرن که آب کم مصرف کنیم بخاطر «گران تمام شدن» آب شیرین و قابل شرب داخل لوله کشی هست. خیلی وقتا از آبهای کشاورزی نمیشه برای شرب استفاده کرد
و اما موضوع آخر و اصلی:
مهم، عزیزانی هستن که صاحبان تصمیم در این کشور بوده و باید اونقدر فهم و درک داشته باشن که در منطقه خشک (مثل خراسان) کشت چغندر!!! چقدر فاجعه باره!
مهم، تصمیم گیرندگانی هستن که باید اونقدر فهم و شعور داشته باشن که در یک استان خشک و بی آب (مثل سمنان) نباید صنایع پرمصرف آب ایجاد کرد!!! اما ایجاد کردن به امید همسایه عزیزشون استان مازندران! (وضعیت امروز رودهای مازندران رو با چندسال قبل مقایسه کنین که چه فاجعه ای شده)
خلاصه اینکه مهم، این عزیزان تصمیم گیرنده هستن
به امید روزی که درست تصمیم بگیرن!
موفق باشید