سلام دوستان عزیز نی نی سایتی
توی قسمت قبلی یه کم در مورد اینکه توی یه رابطه ی سمی چقدر می تونه عزت نفس پایین بیاد گفتم.
اصلا چرا عزت نفس اینقدر مهمه؟
البته در بین تاپیک های قبلی هم توضیح دادم ولی بازم می گم:
عزت نفس مثل فونداسیون ساختمونه.
و تمام وزن ساختمون با هر چیزی که در اون قرار داره ( آدمها، ماشین ها، لوازم، و ... ) روی فونداسیونه.
یا مثلا می تونیم عزت نفس رو تشبیه کنیم به ریشه ی درخت که همه وزن درخت و شاخه و برگها و میوه ها روی ریشه ست.
پس وجود هر انسان روی عزت نفسش سواره. که این شامل اعتماد به نفس هم میشه.
یعنی انسانی که عزت نفس نداشته باشه، اعتماد به نفس هم نمی تونه داشته باشه.
حالا چیکار کنیم عزت نفس بره بالا؟
چند تمرین کوتاه و کاربردی:
1 - نوشتن : نوشتن معجزه می کنه. هر روز هر وقت فرصت داری، بنویس.
چی بنویسی؟
نمی خواد از قبل به چیزی فکر کنی. یه دفترچه برای این کار بردار، هر روز بالای صفحه تاریخ اون روز رو بزن و قلم رو بذار روی کاغذ و هر چی به فکرت میاد رو فقط بنویس. چه چیزای منطقی، چه غیر منطقی و حتی چرت و پرت یا نقاشی یا خط خطی یا نقطه گذاری. فقط بنویس و اصلا به اینکه چی می نویسی توجه نکن. فردا و فردا و فردا و اصلا به صفحات قبل، حتی نگاه هم نکن. هر روز فقط بنویس.
2 – نگاه توی آینه:
یه آینه جیبی یا کیفی همرات باشه.( در حدی که فقط چشم هات رو بتونی ببینی ) هر جا و هر وقت بیکار شدی، چشمهات رو توی آینه نگاه کن. فقط به چشمهات.
30 ثانیه چشم راست. 30 ثانیه چشم چپ، 30 ثانیه وسط دو ابرو ( بین دو چشم).
و در حین نگاه کردن به خودت بگو:
چشم راست : تو از درون، انسان قوی، شجاع و بزرگی هستی. و لیاقت دیده شدن رو داری.
چشم چپ: من تو رو همینطور که هستی دوست دارم، چون تو انسان لایق و دوست داشتنی ای هستی.
بین دو ابرو: تو لایق احترام هستی و با افکار و رفتارت به دیگران یاد میدی چطور با احترام با تو رفتار کنن.
تمرین صبح ها:
هر روز صبح به محض بیدار شدن، قبل از هر کاری، به خودت بگو:
من امروز بهترینِ خودم رو به دنیا نشون میدم.
تمرین شبها:
من امشب با آرامش می خوابم، چون میدونم که ضمیر ناخودآگاهم بیداره و تا صبح، عزت نفس من رو تقویت می کنه.
و همین چند تا کار ساده رو حدود یک ماه انجام بده.
امیدوارم تونسته باشم در این فضای محدود، حداقل کمی کمک تون کرده باشم.
با احترام