ببین من سعی میکنم تا جایی که توهین به رشته ها نشه برات بگم، ولی از هرکدومشون خودم دوستای خیلی خوب و قابل احترام دارم, صرفا درباره رشته حرف میزنم.
دارو درسای وحشتناک داره، از پزشکب هم سخت تر، بینهایت پیچیده و واقعا عشق شیمی میخواد. کارش زیاد عملی نیست و از 6 سال تقریبا تا 5 سالش مثل دبیرستانه، میری درس میخونه امتحان میدی میای. و بعدش خوب میتونی توی داروخونه وایستی، خوبیش اینه که میتونی درامد پسیو داشته باشی، یعنی خودت اونجا نباشی ولی پول برات بیاد، هرچند جدیدا مصوبه ای اومده که همه میتونن پروانه احداث داروخانه داشته باشن و خوب این کار داروسازی رو خیلی سخت میکنه. محصوصا که دوره های تکنسین داروخانه هم هستن و خب خیلی منطقی نیست 6 سال بابتش درس بخونی. اما از لحاظ تحقیقاتی عالیه، اگه بخوای میتونی توی شرکت های بزرگ کار کنی، مهاجرت پذیریش از دوتای دیگه خیلی بهتره، و اگه زرنگ باشی تا زدن شرکت و واردتا هم میتونی بری جلو. خلاصه بهت بگم داروساز با درامد بالا هست، داروساز ورشکسته هم هیت. به جنمت خسلس بستگی داره. صادفانه بخوام بهت بگم من با یکی حرف میزدم که داروی آزاد تهران خونده بود، و میگفت اگه رتبت به دندون میخوره اصلا هدرش نده. با یه داروساز تو داروخونه حرف زدم میگفت بلاشک دندون.
پزشکی، علاقه ی وحشتناک و تحمل بسیار بالای روانی، انسان دوستی و بی توجهی به مادیات مبخواد. اگه برای پولش یا حانم دکتر شنیدن مبخوای بیای همین راهو کج کن و برگرد. کشیک های واقعا سنگین، توهین از سمت بیمارو خانوادش و دکترای دیگه، حقوق واقعا کم تا قبل از تخصص و فوق تخصص، درسای سنگین (در ابن حد که بجه های خوابگاه ترم بالایی پزشکی قشنک معلومن، یه جزوه 1000 صفحه ای وقتی دارن از شیفت چندین ساعته برمیگردن دستشونه که باید برای امتحان چند روز بعد بخونن) و از اونظرف خب علم قشنگ و بی پایانش، درمان جون آدما، اینا همه کنار همه.
و دندون، استهلاک کاری بالا، سر و گردن بسیار آسیب میبینه، لگه عمومی بمونی و ورزش نکنی واقعا نهایت تا 15 سال بتونی کار کنی، از اونطرف درامد بالا، نیاز به تحصص نداری حتما، درسا واقعا سبک تر از دو رشته ی دیگه. و خب از طرفی این حرفا که دندونپزشک پزشک نیست و اینام هست.
در کل برات بگم، هر رشته ای مزایا و معایب خودشو داره، ببین حاضری برای به دست اوردن هرچیزی ارزششو بپردازی یا نه.
اگه دندون میخوای، باید باشگاه رفتن منظمو به جون بخری، اگه پزشکی میخوای، باید درسای سنگین و حقوق کم اولیه و فشارای روانیشو بپذیری. اگه دارو میخوای باید درسای حجیم و اون بدو بدوهای پروانه گرفتن و اینارو قبول کنی.