ممنون که شرح حالت رو کامل گفتی. علائمی که توضیح دادی (خشکی مفاصل صبحگاهی، قفل شدن زانو، درد شبانه مفاصل، گزگز دستوپا، درگیری چند مفصل بهمرور زمان) خیلی شبیه بیماریهای روماتیسمی هست، ولی چون دو بار آزمایش دادی و گفتن که "آزمایش روماتیسم سالمه"، احتمال داره پای یکی از موارد زیر وسط باشه:
---
🔍 احتمالهای اصلی:
1. آرتریتهای سروپازتیو (Seronegative arthritis) یعنی آرتریتهایی که آزمایش خونشون منفی میاد، ولی بیمار واقعاً مشکل مفصلی داره. مثل:
اسپوندیلیت آنکیلوزان (درگیری کمر و لگن)
آرتریت پسوریاتیک (حتی بدون پسوریازیس واضح پوستی)
آرتریت واکنشی (بعد عفونت)
آرتریت مرتبط با بیماریهای التهابی روده
2. فیبرومیالژیا
درد پراکنده مفاصل، همراه با خستگی، خواب بیکیفیت، حساسیت پوستی، و گزگز. معمولاً آزمایشهای روماتیسمی در این بیماری منفی هستن.
3. کمبود ویتامین B12 یا ویتامین D
باعث دردهای عضلانی–مفصلی و گزگز و بیحسی اندامها میشن. بهخصوص اگر رژیم غذایی محدود یا سابقه زایمان و تغذیه نادرست داشته باشی.
4. بیماریهای خودایمنی با تظاهر خفیف یا ناقص مثل لوپوس، سندرم شوگرن، یا بیماریهای بافت همبند. ممکنه هنوز بهطور کامل بروز نکرده باشن و آزمایشها هم در مراحل اولیه منفی باشن.
5. مشکلات تیروئید (کمکاری تیروئید باعث درد مفاصل، خستگی و خشکی عضلات میشه)
---
🧪 آزمایشهایی که ممکنه مفید باشه:
اگر فقط تست روماتیسم معمولی (مثل RF یا CRP) دادی، ممکنه کافی نبوده باشه. اینا رو پیشنهاد میکنم بررسی کنی (با تجویز پزشک):
آزمایشبرای چی مهمه؟
ESR, CRPالتهاب عمومی بدن
RF, Anti-CCPآرتریت روماتوئید
ANA, ENA profileبیماریهای خودایمنی مثل لوپوس
HLA-B27آرتریتهای سروپازتیو (مثل اسپوندیلیت آنکیلوزان)
ویتامین D, B12کمبودهای تغذیهای
TSH, T4بررسی تیروئید
---
🩺 پیشنهاد من:
حتماً به روماتولوژیست یا فوقتخصص بیماریهای مفاصل مراجعه کن، نه پزشک عمومی یا فقط ارتوپد.
سابقهی قفل شدن زانو و گزگز دست و پا رو حتماً مطرح کن.
از آزمایشهای قبلیت یک نسخه بگیر و همراه داشته باش.
از حالت بدنی موقع خواب، صدا دادن مفاصل و خشکی صبحگاهی حتماً بگو.
---
🧘♀️ کارهایی که تا وقت دکتر رفتن میتونی بکنی:
ورزشهای کششی و یوگا سبک برای مفاصل (بهویژه صبحها)
مصرف مکمل ویتامین D و منیزیم (بعد مشورت پزشک)
خواب منظم، کاهش استرس، تغذیه ضدالتهاب (مثل امگا3، زردچوبه، سبزیجات تازه)
---
اگه دوست داشتی، اسم دقیق آزمایشهایی که تا حالا دادی یا گزارشش رو برام بنویس، بررسی دقیقتری میکنم.