2777
2789
عنوان

درست بنویسیم

48 بازدید | 2 پست

سلام 

چون اشتباهات فراوانی رو تو دیدگاه‌ها دیدم، گفتم این پست رو درست کنم. 

اون هم رعایت ــِــ ربط و درست نوشتن واژه‌هاست.

تا جایی که بتونم پارسی رو پاس می‌دارم. 

ـ زبان ما پارسی بوده اما اعراب چون پ نداشتند ما رو فارسی خواندند و حتی روی کتاب‌ها نوشته فارسی.

ـ بعضی کلمات هم عربی هستند اما با پارسی پیوند می‌زنیم مثل: عاشقانه، متأسفانه و ...

ـ یک سری واژه‌ها پارسی هستند و نباید با «ات» جمع بشه؛ مثل پیشنهادات و دهات؛ می‌تونیم بگیم پیشنهادها، ده‌ها یا روستاها یا ده به تنهایی برای یک روستا. 

ـ گاه واژه‌ای پارسیست و با تنوین همراه نمی‌شه؛ یعنی «گاهاً» اشتباهه، «گاهی» درسته. 

ـ برای ربط واژه به واژه بعد از ــِــ ربط استفاده می‌شه؛ یعنی کتابِ امین، پیشِ او، ابرهایِ سپید، منتظرِ باران

ـ بعضی کلمات عربی رو درست بنویسیم؛ مثل حضور، حاضر، راجع به، منضبط، انضباط. به هم‌خانواده اگر توجه کنیم، درست می‌نویسیم.

ـ رعایت فاصله‌گذاری، یعنی «پدر و مادر» نه «پدرومادر». 

ـ اگه جایی منظور «و» هست، نچسبونیم به واژه قبل.  یعنی «من و تو» نه «منوتو». «کتاب و دفتر» نه «کتابو دفتر»

این با «را» در عامیانه فرق داره؛ مثلا «منو دوست بدار» یعنی من را دوست بدار. فقط به جای «را» در عامیانه می‌شه «و» گذاشت. ولی بعضی حتی اشتباه می‌نویسند «من و دوست بدار!»

- واژه‌هایی مثل «کج دار و مریز» یعنی کج نگه دار ولی طوری که نریزه. بهتره به معنای واژه‌ها و عبارات توجه کنیم.

آفرین 

منم خیلی از غلط های املایی و نگارشی بدم میاد

اینایی که ده خط جمله مینویسن اما زورشون میاد یه ویرگول یا نقطه بذارن... اینجا خیلی دیده میشه اینجور چیزا😅

🌈🌧️🐆💔🩸🌷🕊️🤍🌱.......به شـادی می رسیم از غـم همینجوری نمی‌مونه 🥂🕊️ 🤍 نه فارسم، نه کوردم، نه تورکم، نه لرم، نه بلوچم و نه عربم؛ من ایـــرانی ام، ایـــرانی ،من فرزند کوروش بزرگم 🫶 خداوندا این سرزمین را از ظلم و ستم و جهل و فریبکاری و خرافات محفوظ بدار 🤲 الهی آمـــــین 😇

-همچنین درست نیست که «ـه یا ه» آخر کلمات رو «هـ» تلفظ کنیم، حتی تو جدول روزنامه هم اشتباه می‌نویسند، یعنی آخر یه کلمه با «ه یا ـه» تموم می‌شه، کلمه بعدی رو با «هـ» شروع می‌کنند. 

مثال: افسانه، E خونده می‌شه، نه Afsane. H

خورده بود Khorde bud

این با کلمه‌ای مثل کوه، فرق داره، اون H هست

کتاب پارسی اول دبستان رو اگه ببینید، یک درس برای « E اِ ــِ ـه ه» هست مثل "اِسپند، سِپند، کاسه، آزاده"

Espand, Sepand, Kase, Azade

و یک درس برای « H هـ ـهـ ـه ه» مثل "هلو، تهیه، توجیه، کوه، ماه،"  Holoo, Tahie, Tojih, Kooh, Mah

- اشتباه نوشتن کلماتی مانند «خرد شدن»، اشتباه می‌نویسند «خورد شدن»، فجیع درسته نه فجیح! هم خانواده فاجعه است. 

راجع به درسته، نه راجبه و راجب، توجیه درسته، نه توجیح! یعنی وجه آوردن.

- به جای تنوین، دابل کتیشن، نذارید لطفاً!  لطفا"!!!!

این پست رو نوشتم چون دیدم اشتباه نوشتاری فراگیر شده، سرایت کرده.

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.