فقط وقتی حوصله داری درس میخونی.
وقتی فقط با حال خوب درس میخونی، یه روز که حالت خوب نباشه، کل برنامه میریزه به هم.
اشتباه اینه که منتظر میمونیم انگیزه بیاد، بعد بشینیم پای کتاب.درستش چیه؟ عادت درس خوندن بسازی. حتی وقتی بیحال یا بیحوصلهای هم خودت رو ملزم کنی درس بخونی.هدفهات و به هدفهای کوچیک نمیشکنیوقتی فقط به رتبه زیر ۱۰۰۰ یا قبولی فلان رشته فلان دانشگاه فکر میکنی، ذهن دچار استرس میشه و نمیدونه از کجا شروع کنه.
درستش چیه؟ هدف و بشکن به هدفای کوچیک و روزانه. مثلا امروز فصل دوم زیست و میخونم. بیش از حد خودت و تحت فشار میذاری.
روز اول ۱۳ ساعت میخونی، روز دوم دیگه خستهای. چرا؟ چون بازدهی تو کمتر از ۱۳ ساعت بوده.با یه ریتم متعادل و قابل ادامه شروع کن و کم کم برسون به ساعت بالاتر. از ۸ ساعت یهو نپر رو ۱۱ ساعت. اول ۸ ساعت رو بکن ۸:۳۰، بعد ۸:۴۵ و همینجوری ادامه بده.برنامهت اصولی نیست.
تایم جبرانی نداره، قابلیت انعطاف نداره. برنامه باید قابل اجرا باشه، نه ایدهآل.دائم خودت و با بقیه مقایسه میکنی.میبینی فلانی فلان قدر درس خونده یا فلان درصد آورده، تو ناامید میشی.رقابتت باید با خودت باشه. دیروز ۷ ساعت خوندم؟ امروز سعی میکنم با خودم رقابت کنم و ۷:۳۰ بخونم.روندت رو بررسی نمیکنی.وقتی نمیدونی داری پیشرفت میکنی یا نه، سرد میشی.هر هفته عملکردت و بررسی کن. ببین چند تا تست زدی؟ چقدر مطالعه داشتی؟ چقدر پیش رفتی؟
حالا چه راهکارهایی میشه انجام داد؟
۱. یه بیس برای روزت تعیین کن. مثلا ۶ ساعت. هراتفاقی افتاد و هرشرایطی بود، ذهنت باید بدونه نباید زیر این ۶ ساعت مطالعه داشته باشه.
۲. برنامهت رو منظم بنویس. باید هر روز دقیق بدونی قراره امروز چیکار کنی. (البته اینکار ممکنه تو یه سری از بچهها باعث استرس بشه. اگر این اتفاق برات میافته تمرکزت رو برنامه هفتگیت باشه)
۳. هدفهات و کوچیک کن. نگو میخوام درصد ۶۰ تو کنکور بگیرم. به جاش تک تک کارای کوچیکی که باید برای این درصد انجام بدی و بنویس و تیک بزن
۴. حتما یه تایمهایی برای استراحت داشته باش که ذهنت بتونه مجددا انرژی رو بازیابی کنه.
۵. خودت و مقایسه نکن. تمرکزت رو بذار رو خودت.
۶. هر روز روندت رو یه جا ثبت کن