اگر تو سال جدید به خودتون قول دادین یه عادت خوب تو زندگیتون ایجاد کنین که موندگار باشه این صحبتهای Nadia Addesi ممکنه به دردتون بخوره:
۱- شکست خوردن رو برای خودتون خیلی راحت کنین. بیشتر ادمها در تغییر عادت شکست میخورن چون تلاش میکنن یک دفعه همه چی رو عوض کنن. رمز موفقیت اینه که اونقدر قدم اولتون کوچیک باشه که انگار هیچ تلاشی براش نمیکنین. مثلا اگه قراره روزی دو لیتر اب بخورین، اول یه لیوان اب بخورین. برای ورزش یه دقیقه حرکت کششی انجام بدین. اگه میخواین روتین پوستی داشته باشین با انجام یک قدم شروع کنین. وقتی کوچیک باشه احتمال اینکه همیشه انجامش بدین بیشتره و این قدمهای کوچیک به هم اضافه میشن.
۲-از عادتهایی که الان دارین استفاده کنین. عادتهای جدید معمولا شکست میخورن چون به نظر یه تلاش و کار اضافه میان. راهش اینه که بچسبونینشون به کارها و عادتهایی که دارین و انجام میدین. مثلا عادت دارین صبح ویتامین بخورین، باهاش یه لیوان اضافه اب بخورین. کار اضافهای نیست و همون عادت سابقتونه که به ایجاد عادت جدید کمک میکنه.
۳- دنبال انگیزه نباشین و هویت خودتون رو بسازین. به انگیزه نمیشه تکیه کرد ولی هویت یه چیز قویه. به جای اینکه بگین من میخوام پوست خوبی داشته باشم، بگین من هر روز از پوستم مراقبت میکنم. اینجوری عادت جدید شما میشه قسمتی از کسی که هستین به جای چیزی که دارین خودتون رو مجبور میکنین انجامش بدین. این تغییر در نحوه فکر کردن در هر چیزی که میخواین انجام بدین موثره.
۴- اماده شکست باشین ولی با این حال ادامه بدین. قبول کنین که روزهایی میاد که شما کاری که میخواین رو انجام نمیدین، از برنامهتون عقب میمونین ولی این شکست نیست، واقعیته. کسانی که موفق میشن اونایی نیستن که گاهی کار از دستشون خارج میشه، اونایی هستن که نمیذارن این متوقفشون کنه.
۵- اگه کاری که انجام میدین به نظرتون مثل chore هست دارین اشتباه انجامش میدین. شما هیچوقت به کاری که ازش متنفرین عادت نمیکنین پس باید تبدیلش کنین به چیزی که منتظرشین و میخواین که انجام بدین.اگه ازش لذت ببرین باعثمیشه ادامه بدین.