2777
2789

بیماری ام‌اس (اسکلروزیس چندگانه) می‌تواند علائم متنوعی را در افراد مختلف ایجاد کند. این علائم ممکن است به صورت موقت یا دائمی باشند و شدت آن‌ها نیز متفاوت است. برخی از شایع‌ترین علائم بیماری ام‌اس عبارتند از:

▎۱. خستگی

خستگی شدید یکی از شایع‌ترین و ناتوان‌کننده‌ترین علائم ام‌اس است که می‌تواند بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارد.

▎۲. مشکلات حرکتی

• ضعف عضلانی

• اسپاسم یا گرفتگی عضلات

• عدم هماهنگی و تعادل

▎۳. مشکلات حسی

• بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن در اندام‌ها

• احساس درد یا سوزش در نواحی مختلف بدن

▎۴. مشکلات بینایی

• تاری دید

• دو بینی

• کاهش دید در یک یا هر دو چشم

▎۵. مشکلات شناختی

• اختلالات حافظه

• دشواری در تمرکز و توجه

• مشکلات در تصمیم‌گیری

▎۶. تغییرات عاطفی

• افسردگی

• اضطراب

• نوسانات خلقی

▎۷. مشکلات ادراری و روده‌ای

• نیاز مکرر به ادرار کردن

• کنترل ضعیف بر ادرار

• یبوست

▎۸. مشکلات جنسی

کاهش تمایل جنسی یا مشکلات در عملکرد جنسی.

▎۹. تغییرات دما

برخی از بیماران ممکن است نسبت به گرما یا سرما حساس‌تر شوند.

▎۱۰. علائم دیگر

علائم دیگری مانند سرگیجه، مشکل در بلع، و اختلالات خواب نیز ممکن است وجود داشته باشد.

علائم بیماری ام‌اس می‌توانند به صورت ناگهانی شروع شوند و در طول زمان تغییر کنند...

در گذر این هشت سال، نهال وجود کودکم را با دستان خالی آبیاری کردم، در حالی که ریشه هایم در خاک تنهایی فرو رفته بود. هر خنده اش، جانی دوباره بود در رگ های خستگی ام و هر قدمش، فتح قله ای دست نیافتنی. پدری که در نقش مادری فرو رفت، نه برای پر کردن جای خالی، که برای خلق عشقی بی بدیل. اینک، قامتِ فرزندم، گواه ایستادگیِ من است و لبخندش، پاداش تمام سختی ها.

بچه ها بعد مدت ها جاریمو دیدم، انقدررررر لاغر شده بود که اولش نشناختمش!
پرسیدم چیکار کرده که هم هرچیزی دوست داره میخوره هم این قدر لاغر شده اونم گفت از اپلیکیشن زیره رژیم فستینگ گرفته منم زیره رو نصب کردم دیدم تخفیف دارن فورا رژیممو شروع کردم اگه تو هم می‌خوای شروع کن.

همه را داشتم🙃

خیلی خیلی جدی بگیرید..ما تو خانواده داشتیم...پیشرفت بیماری میتونه کلا فلج کامل بشین...

در گذر این هشت سال، نهال وجود کودکم را با دستان خالی آبیاری کردم، در حالی که ریشه هایم در خاک تنهایی فرو رفته بود. هر خنده اش، جانی دوباره بود در رگ های خستگی ام و هر قدمش، فتح قله ای دست نیافتنی. پدری که در نقش مادری فرو رفت، نه برای پر کردن جای خالی، که برای خلق عشقی بی بدیل. اینک، قامتِ فرزندم، گواه ایستادگیِ من است و لبخندش، پاداش تمام سختی ها.

به عنوان کسی که از سال ۸۸ ام اس دارم میگم 

ممکنه خیلی از علایم رو نداشته باشید یا علایمی باشه که خیلی براتون آزار دهنده نباشه مثلا خستگی بی دلیل و مفرط 

ولی در نهایت کوچکترین گزگز در بدن رو حدی بگیرید ممکنه مربوط به اعصاب یا دیسک باشه ولی برید بررسی کنید و نترسید . من ۱۵ ساله ام اس دارم بدون مشکل تا ارشد درس خوندم بچه دار شدم شاغل هم هستم سبک زندگی بسیار شلوغی هم دارم . ام اس اسمش ترسناکه اگر کنترل بشه انگار اصلا وجود نداره 

به عنوان کسی که از سال ۸۸ ام اس دارم میگم ممکنه خیلی از علایم رو نداشته باشید یا علایمی باشه که خیلی ...

من یکجا بشینم خیلی زود پاهام خواب میره بیشتر وقتا 

ی دوسالیم هست خارپاشنه دردناک پیدا کردم باورزش و کاهش وزنم درست نشده 

و بی خوابی ک خیلی ساله دارم 

و.. 

ارزش من رو به جز کسایی که منو دوست دارند کسه دیگه ای درک نمیکنه
به عنوان کسی که از سال ۸۸ ام اس دارم میگم ممکنه خیلی از علایم رو نداشته باشید یا علایمی باشه که خیلی ...

واقعا ممنونم از تجربتون...امیدوارم دوستان جدی بگیرن..و اگه تجربه دیگه ای هم دارین لطفا بگید..شاید کسی به دردش خورد 

اتفاقا عاشق ماست و دوغم

من شنیدم لبنیات و دوغ نباید مصرف بشه

من یکجا بشینم خیلی زود پاهام خواب میره بیشتر وقتا ی دوسالیم هست خارپاشنه دردناک پیدا کردم باورزش و ک ...

کلا بیخوابی..دیر خوابیدن در شبم خیلی بده..برای ام اس

واقعا ممنونم از تجربتون...امیدوارم دوستان جدی بگیرن..و اگه تجربه دیگه ای هم دارین لطفا بگید..شاید کس ...

عامل اصلی ام اس نه سردیجات هست نه چیز دیگه 

مستقیما استرس و اضطراب . اگر سطح استرس زندگیتون بالاست برید پیش مشاور داروی ضد اضطراب مصرف کنید نذارید کار بیخ پیدا کنه و اینکه دکتر من دکتر حریرچیان از محققین بزرگ ام اس در ایرانه گفت هیچ ربطی به سردی و گرمی نداره