2777
2789
عنوان

سوال فیزیک داشتم

89 بازدید | 9 پست

بخشید چرا ابعاد پنجره ی هواپیما کوچکتر از پنجره ی اتوبوس هست؟ در واقع به علت اختلاف فشار در ارتفاعات بالا هست؟ روی زمین این ختلاف فشار بین دو طرف پنجره ی اتوبوس وجود نداره؟

هر چی سرچ کردم جواب درست پیدا نکردم

چون هرچی سطح کوچک تر باشه فشار بیشتره. و چون تو ارتفاعات فشار هوا بیشتره باید فشار درون هواپیما هم زیاد باشه و با فشار هوای بیرون برابر بشه

و نور بر تاریکی پیروز است...🦁☀️

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

ابعاد پنجره هواپیما کوچک‌تر از پنجره اتوبوس است، چون هواپیما در ارتفاع بالا تحت فشار زیادی قرار می‌گیرد و کوچک بودن پنجره‌ها به پخش بهتر این فشار کمک می‌کند. چند دلیل اصلی برای این طراحی عبارتند از:

1. مقاومت در برابر فشار هوا

در ارتفاعات بالا، فشار داخل کابین بیشتر از فشار خارج از هواپیما است. اگر پنجره‌ها بزرگ باشند، فشار بیشتری به آن‌ها وارد می‌شود و خطر شکستگی افزایش می‌یابد. کوچک‌تر بودن پنجره‌ها باعث می‌شود که ساختار بدنه فشار را بهتر تحمل کند.

2. ایمنی در برابر ترک‌های فشاری

بدنه هواپیما از فلز ساخته شده و تحت فشار دائمی است. اگر پنجره‌ها بزرگ باشند، احتمال ایجاد ترک‌های فشاری و ضعف ساختاری بیشتر می‌شود. پنجره‌های کوچک باعث کاهش این خطر می‌شوند.

3. افزایش استحکام بدنه

هر سوراخ یا شکاف در بدنه هواپیما (مانند درها و پنجره‌ها) یک نقطه ضعف محسوب می‌شود. با کوچک‌تر کردن پنجره‌ها، استحکام کلی بدنه افزایش پیدا می‌کند.

4. مدیریت جریان هوا و اکسیژن

در صورت افت فشار داخل کابین، شکسته شدن یک پنجره می‌تواند منجر به کاهش سریع اکسیژن شود. کوچک‌تر بودن پنجره‌ها باعث کاهش میزان افت فشار ناگهانی می‌شود.

در مقابل، اتوبوس در سطح زمین حرکت می‌کند و تحت چنین فشارهایی قرار ندارد، بنابراین می‌تواند پنجره‌های بزرگ‌تری داشته باشد تا دید بهتری برای مسافران فراهم کند.

فکر می‌کنم جوابش این باشه: ما هر چقدر بالا بریم فشار هوا کمتر می‌شه دیگه  خب؟؟ با بالا رفتن در ارتفات فشار هوا کمتر میشه ...

برای اینه حالا دقیق نمیدونم با توجه به فیزیک پارسالم گفتم بپرس از کسی دیگه هم

🌍 عالمی را یک سخن ویران کند..🌱 گاهی کاربری دست دونفره.. گاهی تکی میاییم🥲