معلوم نیست باز چه نقشه ای تو سرشه😈
🤔براتون پیش اومده تا حالا در مورد کار مثبتی که کسی براتون انجام میده این تو ذهنتون بیاد که لابد یه نقشه ای داره
لابد قراره ازم چیزی بخوادو...
ما تو روانشناسی به این میگیم توجه انتخابی یا استنباط دلبخواهی 👀
❗️یعنی چی؟
🎲یعنی ما یسری پیش فرض های ذهنی داریم و براساس اون اتفاقات رو تعبیر و تفسیر میکنیم مثلا فرض کنید شما در مورد خواهر همسرتون حس مثبتی ندارید😕 و فکر میکنید با شما دشمنی داره😡
کارهایی که ایشون در قبال شما انجام میدن تو یکی از این سه حالته.
✅یا موافق با فکر شماس که اون باهاتون دشمنی داره.
مثلا به شما حرف نیش و کنایه داری میزنه شما بخاطر پیش فرض ذهنیتون از حرف ایشون خیلی بیشتر از اونچه باید ناراحت میشید و رفتارش رو خیلی غلیظ تر و پر رنگ تر میبینید
⚠️مورد دوم کاری که انجام میده خنثی است و معنی خاصی نداره شما کارهای خنثی رو به نفع پیش فرض خودتون تعبیر میکنید مثلا اگه برید منزلشون مهمونی و ایشون قورمه سبزی گذاشته باشه پیش خودتون میگید حتما از لج من که قورمه سبزی دوست ندارم اینکارو کرده در حالیکه ممکنه ایشون اصلا ندونن که شما این غذا رو دوست ندارید
❌مورد سوم زمانیکه اتفاقی که میافته مخالف با پیش فرض ذهنی شماست
مثلا ممکنه خواهر همسرتون براتون کادوی تولد بگیره یا وقتی که بیمارید براتون غذا درست کنه و بیاره شما این اتفاق رو که مخالف پیش فرضتون که داشتن دشمنی ایشونه استثنا میدونید و خلاف عادت و اینطوری تفسیر میکنید که معلوم نیس چه نقشه ای تو سرشه؛ برنامه ش چیه که داره با من مهربونی میکنه. این یه بار مهربون شده والا من میدونم دوست نداره سر به تن من باشه
♨️وجود این پیش فرض های ذهنی و با سوگیری قضاوت کردن یکی از عوامل مهمیه که موجب بروز اختلاف با خانواده همسر میشه و یا اختلافااتی که وجود داره و پر رنگ تر میکنه.
شما تجربه ای دارید از اینکه طرف مقابلتون در مورد رفتار شما دچار سوگیری و قضاوت انتخابی باشه