بچه ها میخواستم سرخ کن بدون روغن بخرم ولی با تحقیق فهمیدم که آکریلامید تولید میشه توش.
(دستگاه سرخ کن بدون روغن باعث ایجاد سرطان نمیشوند، اما فرایند درست کردن غذا در این دستگاه منجر به تشکیل ترکیبات خاصی مانند آکریلامید میشود که با ایجاد سرطان مرتبط هستند. آکریلامید بهعنوان یک ماده سرطانزای احتمالی برای انسان شناخته میشود. زمانی که غذا تا دمای بالاتر از ۱۲۰درجه سانتیگراد یا ۲۵۰ درجه فارنهایت گرم شود، آکریلامید تشکیل خواهد شد.
در طول فرایند حرارت دادن، یک سری واکنشهای شیمیایی، به نام واکنش میلارد، قندها و اسیدهای آمینه موجود در غذا را به آکریلامید تبدیل میکند. غذاهایی با کربوهیدرات بالا، نظیر چیپس سیبزمینی، سیبزمینی سرخکرده و محصولات پختهشده دارای بالاترین سطح آکریلامید هستند؛ اما ماهی، گوشت و سبزیجات در زمان پخته شدن مقادیر کمتری آکریلامید تولید میکنند.)