2821
2789
عنوان

تغذیه دربارداری

8284 بازدید | 17 پست

سلام خانوما من کمی اطلاعات درباره تغذیه جمع اوری کردم امیدوارم ب دردتون بخوره شماهم اگه چیزی میدونید بگید.امیدوارم بارداری خوبی داشته باشید.

بچه های تاپیکم خیلی دوستتون دارم😍😍😍😍انشاله ب ارزوهای قشنگتون برسید😘😘😘😘

هر  روز ۱ عدد قرص اسیدفولیک بخورید.

زن باردار در سه ماهه اول بارداری، نیازی به انرژی اضافه ای ندارد و در انتهای سه ماه اول وزن قابل توجهی نباید اضافه کند.

زن باردار باید روزانه ۳ واحد لبنیات کم چرب (هر واحد معادل یک لیوان شیر یا ۱لیوان ماست یا ۲ لیوان دوغ است)، دانه ‌ها و مغزهای حاوی کلسیم، بادام مصرف کند.

خانم باردار احتیاجات غذایی خود را باید از این ۵ گروه مواد غذایی فراهم كند:

🔴نان وغلات،برنج.ماکارانی.رشته.گندم

🔴سبزیجات،  یكی از مشكلات خانم های باردار در دوران باردای یبوست است كه با مصرف سبزی ها این مشكل برطرف میشود.

🔴میوه ها،  پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، لیمو منشاء بسیار خوبی برای ویتامینC هستند. هر خانم باردار می تواند در طول روز چندین بار از این گروه استفاده كرده و نیاز خود را به ویتامین C برآورده كند.

🔴 گوشت: پروتئین كه ماده غذایی اصلی برای مادر و نوزادش است، به طور مشخص در این گروه وجود دارد. ویتامینB۱۲ ویتامینی است كه فقط دراین گروه وجود دارد، است. در مادرانی كه گیاهخوار هستند، ذخایر ویتامینB۱۲در نوزادان آنها پایین است. این گروه جزو گروه های اصلی غذایی برای مادران باردار به حساب می آید كه باید در وعده های غذایی آنها گنجانده شود.

🔴لبنیات، - شیر و ماست: محصولات لبنی میزان زیادی از احتیاجات غذایی را برآورده می كنند به خصوص كلسیم و پروتئین را كه دراین مواد می باشد. در طول حاملگی حدود ۳۰ گرم كلسیم در بدن مادر تجمع می یابد كه اكثر آن در اواخر حاملگی در جنین ذخیره می شود.كلسیم ، ماده اصلی در تشكیل استخوان و دندان است. اگر جذب كلسیم مادر كافی نباشد، جنین از كلسیم استخوان های مادر استفاده می كند كه این باعث می شود مادر در آینده زودتر دچار استئوپروز یا پوكی استخوان شود. بجای شیر از دوغ.ماست  وکشک میتوان استفاده کرد.

🔴غذاهایی که می بایست در دوران بارداری از مصرف آن ها پرهیز نمود:

🔴* شکلات را کاهش دهید. قهوه ننوشید. در صورتی که به چای علاقه دارید، سعی کنید چای کم رنگ مصرف کنید.

🔴 * اگر چه ماهی همیشه به مادران باردار و زنانی که در دوران باروری هستند توصیه شده است، اما در نظر داشته باشید که نوع خوب و مرغوب آن را انتخاب کنید، چون بعضی از انواع ماهی ها حاوی جیوه ی زیادی است و این می تواند برای جنین خطرناک باشد. جیوه می تواند در بدن تجمع پیدا کند و حتی تا یک سال در بدن بماند. بهتر است، هفته ای دو بار ماهی، آن هم از نوع بی ضرر مثل سالمون و قزل آلا استفاده کنید.ماهی هایی که حاوی مقادیر زیادی جیوه هستند را نخورید: مثل كوسه‌ ماهی، شمشیرماهی و ماهی خال مخالی.

🔴* از مصرف انواع پنیرهای غیر پاستوریزه (مثل پنیر فتا و...) در دوران بارداری اجتناب کنید چرا که این پنیر ها می توانند موجب عفونت باکتریایی (لیستریا) گردند. هیچ نیازی نیست از مصرف دیگر پنیر های فرآوری شده و پنیرهای سفت یا پنیر خامه یا ماست اجتناب کنید فقط موارد غیر پاستوریزه و فرآوری نشده را نباید انتخاب کنید.

🔴* از مصرف ماهی خام اجتناب کنید.

🔴اگر عادت به خوردن چیپس، پفک، غذاهای آماده و گوشت های فرآیند شده مثل سوسیس، کالباس، سس و غذاهای چرب و شور دارید، این عادات را کنار بگذارید.

🔴سر خود دارو نخورید و اگر سیگار می کشید، سیگارتان را ترک کنید

🔴باید از مصرف گوشت و ماهی فرآیند شده، دودی و نمک سود شده در تمام دوران بارداری خودداری کنید.

🔴مغز حیوانات جگر و سایر امعاء و احشاء گوسفند و گاو نخورید.

🔴تخم‌ مرغ خام یا عسلی: تخم ‌مرغ کاملا نپخته(عسلی) یا خام یا غذاهایی که حاوی تخم‌ مرغ نپخته هستند مثل سُس مایونز خانگی و بستنی ‌های غیر پاستوریزه نباید در دوران بارداری مصرف شود چرا که ممکن است حاوی باکتری سامونلا باشد که می ‌تواند سبب مسمومیت غذایی شود.

🔴غذاهای نپخته یا سرد: بسیار مهم است که مطمئن شوید غذاها کاملا پخته ‌اند و سپس مصرف شوند، غذاهای سرد باید مجددا کاملا گرم شوند طوری که بخار از آن ها خارج شود.

🔴بادام ‌زمینی، شیر غیر پاستوریزه، گوشت و مرغ خام نخورید.

🔴کندر را باید فقط -در ماه سوم بارداری- و هر روز به اندازه ی- یک عدس- ( نه بیشتر ) مصرف کرد. بیشتر از آن نخورید.مویز را می توانید بخورید.

🔴هر نوع دارو یا عرقیات گیاهی را تنها باید با نظر متخصص زنان مصرف شود.

5 سال بود منتظر نی نی بودیم ولی خبری نبود🥺

پارسال محرم یه نی نی تو بغل مامانش دیدم که یه لباس سفید پوشیده بود با دوتا بال فرشته پشتش🥹

از مامانش آدرس فروشگاه رو پرسیدم و منم همون موقع یه لباس سقا به نیت بارداری خریدم☺️

باورت میشه امسال منم یه فرشته کوچولو دارم و میخوام ببرمش مراسم شیرخوارگان ؟😍

بیا بزن رو این لینک و لباس محرم نی نیمو ببین🥰

روزی ۲-۳ لیوان شیر یا ماست (هرکدوم شد)

لبنیات دیگه رو هم باید مصرف کنی، مث پنیر، کشک و...

حداقل ۳ عدد میوه در روز

۱ بشقاب سبزیجات (سالاد یا گوجه و خیار یا سبزی خوردن ، هرچی...)

دانه های مغذی، مث گردو و بادام و پسته و ...

هرروز مقداری پروتئین، یا گوشت و مرغ و ماهی  یا جایگزین اینا  حبوبات

غذاهای سرد نخورید. حتماً خوب گرمشون کنید بعد بخورید

هر نوع گوشتی ک طبخ میکنید حتماً حتماً باید مغزپخت بشه. وگرنه خطرناکه...

زرشک کرفس سوسیس کالباس تخم مرغ خام زعفرون نخورید  جگرم مطلقا نخور ید.جگر و زرشک خطرناک ترینشونه چون  تراتوژنن بدون مشورت پزشک هیچ دارویی سر خود نخورید

آناناس اصلااا نخورید. ممنوعه.

ممنوع:

دارچین، زعفرون، زیره ها، فلفلِ زیاد، کافئینِ زیاد، هل، گلابِ زیاد، آویشن، جعفری زیاد، سرکه، آبغوره

آناناس اصلااا نخورید. ممنوعه. ممنوع: دارچین، زعفرون، زیره ها، فلفلِ زیاد، کافئینِ زیاد، هل، گلابِ ...

خيلي ممنون 

مفيد و مختصر🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

حسبي الله و نعم الوكيل
یعنی بده چی کنم حالا😣😣😣😣تااالان ک مشکلی پیش نیومده

ن گلم نگران نباش اون مصرف زیادشه اونم اوایل.استرس نگیر و لذت ببر ازین دوران