2777
2789
عنوان

فرهنگ و رسم و رسوم بختیاری ها

1207 بازدید | 91 پست

خانمای بختیاری میشه از رسم و رسوم تون بگید؟

بخصوص درمورد ازدواج و جهیزیه و... 

و بنظرتون مشهدی و بختیاری(مسجد سلیمان) تفاوت فرهنگی زیادی دارن؟

ممنوم میشم جواب بدید

چه آسان می‌توان از یاد ها رفت  / مپرس حال مرا روزگار یارم نیست / مثل یک شایعه در حسرت باور شدنم

یه تجربه بگم بهت. الان که دارم اینجا می نویسم کاملاً رایگان، ولی نمی دونم تا کی رایگان بمونه. من خودم و پسرم بدون هیچ هزینه ای یه نوبت ویزیت آنلاین کاملاً رایگان از متخصص گرفتیم و دقیق تمام مشکلات بدنمون رو برامون آنالیز کردن. من مشکل زانو و گردن درد داشتم که به کمر فشار آورده بود و پسرم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت که خدا رو شکر حل شد.

اگر خودتون یا اطرافیانتون در گیر دردهای بدنی یا ناهنجاری هستید تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.

خب ما جهیزیه میدیم سه تیکه سنگین با پسر عقد تو خونه دختر ولی تمام خرج با پسر

فقط سه تیکه؟ 

مثلا برای عروس عیدی و شب چلگی اینا میبرید؟ 

بله برون و اینا هم دارید؟

چه آسان می‌توان از یاد ها رفت  / مپرس حال مرا روزگار یارم نیست / مثل یک شایعه در حسرت باور شدنم
بستگی به خود خانواده هه داره ، طایفه به طایفه رسوم فرق میکنه جهیزیه هم در حد همون لوازم ضروری اشپر خ ...

درسته 

از لحاظ خانوادگی بهم میخوریم 

بیشتر برای این رسم و رسومات سوال داشتم 

لوازم ضروری پسر میده یا دختر؟

اره کولر سرویس خواب تلویزیون معمولا یه قالی هم میذارن البته متفاوت

چه جالب 

ما اینطوریم ک سرویس چوب کامل. تلویزیون. یخچال. فرش. اجاق گاز. لباسشویی با داماده

فقط سه تیکه؟ مثلا برای عروس عیدی و شب چلگی اینا میبرید؟ بله برون و اینا هم دارید؟

بله برون داریم تازه بزرگارو هم دعوت میکنن چیزایی که از قبل عروس و داماد خریده بودن میذارن تو باکس میارن خونه تون ، تازه بعد ازدواج یه مراسم هست به اسم "سه روزه

بعد از اینکه عروسی کردین رفتین خونتون بعد از سه روز همه خونتون دعوت میشن و براتون کادو میارن مادرشورت هم دست مال خونی رو نشونشون میده 

که البته بعضی از خانواده ها رسمش برداشتن ولی هنوز هستش

چه جالب ما اینطوریم ک سرویس چوب کامل. تلویزیون. یخچال. فرش. اجاق گاز. لباسشویی با داماده

تفاوت داره رسما مثلا من زنداییم یاسوجی اونا هم لر و بختیارین ولی جهیزیه کلا با داییم به جز چند تیکه 

اما مثلا برای خواهرم فقط سرویس خواب و دامادمون گرفت

مگه فضولی؟

جهاز با پسره ..دختر چیز خاصی نمیگیره

نهایت خرده ریز ..خیلی بخواد سنگین بیاره نهایت ی دست مبل

یا ماشین لباس شویی...خرج از اول نامزدی تا پاتختی همش با داماده...شب چله شب عید نوروز کادو میگیرن معمولن طلا میگیرن

حتی شده درحد ۵ ملیون باشه و لباس و شیرینی میوه بعضیام مرغ برنج اینجور چیزا میبرن ..ینی رسمن عروس هیچ وظیفه ای نداره

نهایت بخواد ی کت شلوار واس عقد یکی هم واس عروسی بگیره 

و خرت پرت و چمدون برای دوماد...لرا ما ک اینجوره

کاش میشد صداتو از پشت هیاهوی باد شنید 🙂🫠🙃🥲

بله برون داریم تازه بزرگارو هم دعوت میکنن چیزایی که از قبل عروس و داماد خریده بودن میذارن تو باکس می ...

آها ممنون

دستمال خونی نشون میدن؟😳😐