2777
2789

سلام امیدوارم این تاپیک مورد استفاده قرار بگیره تا سالها

من خودم برای انتخاب رشته کلاس نهمم خیلی از نی نی سایت تحقیق میکردم.چون بستری بود که میشد نظرات مختلف و واقعی ادمهارو خوند بدون اینکه مافیای کنکور یا دروغ و کلکی وجود داشته باشه 

برای همین میخوام تجربیات خودمو از انتخاب رشته نهم و رشته انسانی و کنکور بنویسم

منم نمونه دولتی فرهنگ درس خوندم ولی سالیان پیش🤭

روزی به خودت می‌آیی و میبینی هر چقدر برای  بودنش جنگیدی او برای نبودن تلاش کرد هر چقدر برای جای خالی‌اش جنگیدی او برای نیامدن تلاش کرد ... از یک جایی به بعد  میفهمی که باید کنار آمد با خودت با نبودنش با جای خالی‌اش با نخواستنش! از یک جایی به بعد باید بفهمی که هر چیزی با تلاش نتیجه میدهد الّا عاشقی!

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

اگر کلاس نهم هستید و انتخاب رشته دارید 

باید بگم کلاس نهم حتی از سه سال دبیرستان هم مهمتره خیلی مهمتر.

چون هرچقدر تو دبیرستان گیر بکنید باز دانشگاه آزاد و پیام نور می‌تونه میانبر بشه براتون و میتونید برید دنبال علاقتون

ولی اگر انتخاب رشته نهمتون اوکی نباشه تو سه سال دبیرستان هم اوضاع روانیتون بهم می‌ریزه هم بعد کنکور هم باز براتون چالش ایجاد میشه 

جدا از اون خیلی از درسای دبیرستان ادامه کلاس نهم هستن مخصوصا تو رشته انسانی.اگر مطالعات اجتماعی و ریاضی نهم براتون جابیوفته از پس ریاضی و امار،تاریخ و جغرافیا،جامعه شناسی برمیاید

پس کلاس نهم رو خیلی جدی بگیرید و مطمئن باشید با جدی گرفتن این یکسال اوضاع کلی رو برای سه سال دبیرستانتون بهتر و آسونتر کردید

از لحاظ شخصیتی هم خوبه که خودتون رو بهتر کنید در مورد رشد و توسعه فردی و شخصیتی پادکست گوش بدید یا از محتوا های مختلف استفاده کنید این باعث میشه تو دبیرستان شخصیت جذابتری داشته باشید و سراغ کارای بیهوده نرید و خوش بگذرونید اون سه سال رو

برای انتخاب رشته نهم 

متاسفانه تو سن کم باید تصمیم مهمی رو بگیرید و لازمه که ذهنتونو بسط بدید و تخت تأثیر جو و حرف های بی منطق دیگران قرار نگیرید که آی تجربی خوبه و فلان 

الان اکثریت بهترین و آینده دار ترین رشته رو تجربی میدونن درحالیکه یکی از پررقابت ترین رشته هاست.و چالش و مشکلات زیاد داره و اوضاع رشته های علوم پزشکی هرروز داره سخت‌تر میشه و اگر استعداد و علاقه نداشته باشید می‌تونه بهتون کلی آسیب بزنه.

سعی کنید استعداد و علاقتون رو بشناسید و صرفا بخاطر هنجار جامعه سراغ یک رشته نرید.

اگر ۳سال دبیرستان براتون سالای خوب و پر از تجربه ای باشه و شما سر کلاس مورد علاقتون نشسته باشید اعتماد به نفستون می‌ره بالا و با همون اعتماد به نفس میتونید خودتونو تو محیط شغلی و تحصیلی هم رشد بدید

تجربه خود من این بود که علاقه ای به تجربی و ریاضی نداشتم و اصلا این دوتا رشته رو تو مسیر زندگیم نمیدیدم 

علاقه و استعدادم علوم انسانی بود و با معدل خیلی بالا رفتم سراغش با وجود اینکه اطرافیانم مخالف بودن.اما دبیرستان برای من فوق العاده گذشت و کلاس تاریخ و فلسفه و ادبیات برای من زندگی بود.انگار داری کتاب های متفرقه میخونی و مدرسه برات یه انجمن کتابخوانی عمومیه😂

ولی خب معایب هم داره

۱-(تعداد زیاد دروس تخصصی)انسانی رشته سنگینیه و آسون نیست.فقط شاید رقابتش از بقیه رشته ها اسونتر باشه وگرنه تعداد دروس اختصاصیش سه برابر تجربیه.

۲-(حجم زیاد دروس تخصصی)حجم تاریخ و جغرافیای کنکورش حدود ۱۰۰۰صفحست و این فقط برای دوتا درسه.بقیه دروس هم حجم زیادی دارن 

۳-(محدودیت در انتخاب رشته دانشگاهی)رشته تجربی یا ریاضی محدودیت انتخاب ندارن و شما میتونید انتخاب های زیادی داشته باشید برای تحصیل در دانشگاه.اما رشته های تاپ انسانی خیلی کمن و این باعث میشه رقابت برای رشته های تاپش بیشتر بشه.(روانشناسی،حقوق،فرهنگیان)

۴-(عدم تضمین آینده شغلی)تقریبا تمام رشته های انسانی رو میشه تو دانشگاه آزاد و پیام نور خوند.این باعث میشه که ارزش اون رشته ها به مراتب کمتر از رشته هایی باشه که مربوط به علوم پزشکی هستن و هرکسی نمیتونه تو اون رشته های علوم پزشکی تحصیل کنه.و این آینده شغلی رشته های مثل وکالت و روانشناسی رو متزلزل می‌کنه و این رشته ها تقریبا اشباع میشن

چه جوریه جوش خیلی ب انسانی اهمیت میدن نه؟من خودم نمونه دولتی عادیم فرهنگ نیستم خیلی زیاد به انسانی ن ...

اونجا فقط تخصصی انسانی کار میکنه زمان مال فقط سالی ۶۰ نفر پذیرش داشت و دوتا آزمون ورودی داشت کتبی و مصاحبه

روزی به خودت می‌آیی و میبینی هر چقدر برای  بودنش جنگیدی او برای نبودن تلاش کرد هر چقدر برای جای خالی‌اش جنگیدی او برای نیامدن تلاش کرد ... از یک جایی به بعد  میفهمی که باید کنار آمد با خودت با نبودنش با جای خالی‌اش با نخواستنش! از یک جایی به بعد باید بفهمی که هر چیزی با تلاش نتیجه میدهد الّا عاشقی!

با وجود همه این معایب انسانی اگر برای ایندتون برنامه ریزی داشته باشید و روی هدفتون مصمم باشید میتونید دبیرستانتون رو خیلی خوب بگذرونید و با راه یافتن به دانشگاه های تاپ مثل بهشتی و علامه و تهران، حتی تو رشته هایی که دارن اشباع میشن مثل روانشناسی و حقوق از لحاظ شغلی پیشرفت کنید 

اینم بگم که قبولی از دانشگاه های تاپ برای رشته انسانی و ریاضی راحتتر از تجربیه.

بعد از بحث انتخاب رشته میرسیم به بحث مدرسه 

دبیرستان دوره مهمیه و مدرسه خیلی روی شخصیت شما تاثیر میذاره بیشتر از چیزی که فکرشو بکنید.بعد از رشته مهمترین چیزی که باید بهش توجه داشته باشید اینکه مناسب ترین مدرسه برای شما چه مدرسه ایه 

اینو در نظر داشته باشید که مدرسه تیزهوشان یا مدارس خیلی تاپ همیشه بستر مناسبی برای شما نیستن.خیلی از اطرافیان من چون نتونستن فشار و رقابت مدرسه های تاپو تحمل کنن واقعا ضربه خوردن 

شما باید با خودتون دو دو تا چهارتا کرده باشید که شخصیتتون ایجاب می‌کنه تو چه بستری باشید.

قطعا خودتون میدونید که مدارس تیزهوشان و نمونه سطح تحصیلی بالایی دارن ولی باید فشار های این مدارسو در نظر بگیرید و اینکه فکر نکنید همیشه مدارس تاپ به رتبه های تاپ ختم میشن 

اگر اعتماد به نفستونو تو سال های اول دبیرستان از دست بدید دیگه برای کنکور هم تلاش نمیکنید و حتی مدارس خیلی وقتا با سختگیری بیجا مانع میشن که شما مطالعه مفید داشته باشید و باعث میشن وقتتون تو مدرسه هدر بره 

یک مدرسه در حد و ظرفیت روان خودتون انتخاب کنید.و مطمئن باشید با یک روان آروم و برنامه ریزی بدون مدرسه تاپ هم میشه موفق شد.و خیلی از مدارس تاپ با کمالگرایی ها و خودتحقیری هایی که به بچه ها تزریق میکنن آینده اونارو خراب میکنن