2777
2789

سلام 

من امسال کنکور تجربی دادم و مشاور نیستم و اصلا نمیدونم عملکردم تو کنکور چطوری بوده! قبول میشم یا نه ... ولی توی مسیر کنکورم تجربه هایی به دست آوردم که می خوام باهاتون به اشتراک بذارم چون خیلی کنکوری می بینم توی سایت که دقیقا مشکلات و چالش هایی که من تجربه کردم رو دارن و دوست دارم کمک هر چند کوچکی کرده باشم 

فقط اینکه متن ها طولانیه

و اینکه چون رشتم تجربیه شاید بعضی جاها مثال رشته تجربی رو بزنم ولی به درد همه رشته ها می خوره 

1

اول اینکه هدفتون از کنکور دادن مشخص کنید :

یکی هدفش قبولی توی یه رشته خاص هست و براش دانشگاه مهم نیست 

یکی هم رشته و هم دانشگاه براش مهمه

یکی هم به خاطر دلایلی مثل استقلال و جو خانواده اش و ... هدفش قبولی در شهر دیگه ست و شاید رشته براش اولویت اول نباشه

اصلا شاید یکی ، یکی از رشته های نظری داره درس می خونه ولی هیچ هدفی توی این رشته پیدا نمی کنه خب می تونه کنکور هنر یا زبان بده ....

اگه بازم هدفتون هیچ کدوم از اینا نبود و مطمئن نیستید می تونید از یه مشاور کمک بگیرید ✨

خلاصه اول هدف تون رو مشخص کنید که کمی از سردرگمی در بیاید .

یه تجربه بگم بهت. الان که دارم اینجا می نویسم کاملاً رایگان، ولی نمی دونم تا کی رایگان بمونه. من خودم و پسرم بدون هیچ هزینه ای یه نوبت ویزیت آنلاین کاملاً رایگان از متخصص گرفتیم و دقیق تمام مشکلات بدنمون رو برامون آنالیز کردن. من مشکل زانو و گردن درد داشتم که به کمر فشار آورده بود و پسرم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت که خدا رو شکر حل شد.

اگر خودتون یا اطرافیانتون در گیر دردهای بدنی یا ناهنجاری هستید تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.

۲

حالا که هدفتون رو مشخص کردید وقتشه منابع (کتاب تست ، آزمون، کلاس و ...‌) رو تهیه کنید .

بچه ها اگه روحیه حساسی دارید و تازه می خواید شروع کنید، پیشنهادم اینه الآن آزمون ثبت نام نکنید ولی حتما توی خونه سوالات موسسه هارو دانلود کنید و بزنید (به شرطی که تنبلی نکنیدا🤓)

کتاب تست هم براساس سطح تون بخرید 

مثلا کسی که تازه شروع کرده نره کتاب زیست آی کیو بخره اول با منابع متوسط شروع کنید مثل خیلی سبز و میکرو 

و کتاب هایی که برای نهایی توی بازار هست اگر می تونید تهیه کنید 

کلاس هم آنلاین و حضوری بودن به شرایط شما بستگی داره ولی حتما راجب کلاس های مختلف تحقیق کنید و بعد ثبت نام کنید 

و یه نکته دیگه اینکه نرید همه کلاس های اختصاصی رو ثبت نام کنید وقتی مدرسه شروع بشه شما چون تایم هاتون رو با کلاس مدرسه و تست پر کردید وقتی ندارید و ممکنه از درس زده بشید 

(اینم بگم امسال چند نفر از همکلاسیام مدرسه نمیومدن و خودشون می خوندن و گهگاهی برای امتحانا میومدن ولی شرایط هر مدرسه فرق داره و از اونجا که الان معدل هم تاثیر داره بهتره مدرسه برید ولی اگه دبیر های خوبی ندارید اگه مدرسه موافقت کرد خودتون بخونید )

راجب مشاور داشتن یا نداشتن نمی تونم نظر بدم چون تجربه نکردم 

ولی اگه روش درس خوندن بلد نیستید و اهمال کاری می کنید و ... بهتره از یه مشاور (حتی در حدیکی ، دو جلسه ) کمک بگیرید . اگه مشکل هزینه دارید توی گوگل و .... خودتون تحقیق کنید .

حواستون هم باشه به هر مشاوره مجازی اعتماد نکنید ..

3

حالا یکی ممکنه این ۲ موارد رو داشته باشه ولی نا امید باشه و همش بگه نمی تونم ، همش به نتیجه فکر کنه و به خاطر همین بازدهیش پایین بیاد و نتونه خوب درس بخونه و به قولی انگیزه نداشته باشه و یا طرف ۲ هفته است شروع کرده به درس خوندن و تست زدن ولی چون نتونسته تو اولین آزمونش تراز خوبی بگیره یا درصد صفر و منفی زده نا امید میشه و دیگه کلا ول می کنه ....

بچه ها شما باید به این فکر کنید که نتیجه حاصل استمراره یعنی چی ؟!

یعنی کسی می تونه نتیجه بگیره که هر روز یه سری کارها (مثل درس خوندن ، تست زدن و ... )رو به صورت مستمر انجام بده دقیقا مثل کسی که میره باشگاه آیا دقیقا روز اول ، دوم وزن کم میکنه ؟!

صد درصد نه .... حداقل یکی دوماه زمان می برد تا وزن کم کنه

حالا شماهم باید حداقل ۲،۳ ماه به صورت مداوم درس بخونید تا ترازتون بالاتر بره .... 

یکی از کارهایی که سال کنکور ممکنه انگیزه تون رو حفظ کنه خوندن کتاب های موفقیته مثل اثر مرکب و ... که با مثال ها متوجه این قضیه بشید .

4

و یه چیز دیگه ام که هست اینکه میگیم انگیزه نداریم و برای همین اهمال کاری می کنیم ،درسته شاید هدف مشخص داشته باشیم و اون امکانات هم برامون فراهم باشه پس چطوری که ما همش میگیم ما نمی تونیم و انگیزه نداریم و .... شاید توی همه ابعاد زندگی (نه فقط درس) اهمال کاری می کنیم ؟؟؟

بچه ها بیاید ساختار مغز رو بررسی کنیم 

مغز ما ۲ قسمت داره 

یکی قشر مغز(مغز سرد ) که این قسمت ما رو به موفقیت و ... تشویق می کنه 

یکی ساقه مغز(مغز گرم ) که این قسمت همونه که باعث اهمال کاری میشه که البته این بد نیستا باعث حفظ بقامون میشه و دقیقا همونیه که نمیذاره ما از نقطه امن مون بیرون بیایم 

وقتی ما از نقطه امن مون بیرون بیایم رشد می کنیم 😍

۵

خب حالا بریم سراغ گول زدن مغز که از اون اهمال کاریه و بی انگیزه بودنه خلاص بشیم :

اول اینکه باید انجام کارها رو از انگیزه جدا کنی ، چطوری؟

نیا بگو من امروز حالشو ندارم درس نمی خونم ذهنیتت و معیار ها رو عوض کن نیا به امروز فکر کن به جاش فکر کن اگه من امروز درس بخونم به موفقیت بیشتر نزدیک میشم یا درس نخونم ؟(معیار موفقیت )

اینطوری برای آینده ات ارزش قائل میشی حتی اگه اون روز ۴ ساعتم درس بخونی بهتر از هیچیه (معیار ارزش برای آینده )

و فرض کن این مدت کم یا کلا نخونی وقتی مدرسه ها شروع بشه تو همش حسرت میخوری که من تابستون چیکار کردم هم از نظر درس و هم تغییراتی که باید توی زندگیت بدی (معیار حال خوب در بلند مدت )

حالا این تغییرات چیا هستن سحر خیزی ، کم کار کردن با گوشی و کمتر مهمونی رفتن و.....

معیار هایی که تغییر کرد دیدی ؟؟؟

پس هر موقع خواستی درس نخونی بی دلیل باید به امروز فکر نکنی و اون هدف کلی رو مد نظرت باشه مثل مثال معیار موفقیت

در ادامه یه سری تکنیک میگم بهتون که باعث بشه بر اهمال کاری غلبه کنید  .....

۶

اولین چیزی که مهمه محیط هست 

مثلا دقت کردید وقتی میرید کتابخونه چقدر بیشتر حس و حال درس خوندن رو دارید ؟

ولی وقتی توی تخت درس بخونید احتمال اینکه چشماتون سنگین بشه و خوابتون ببره ۹۰ درصده 

پس به محیط درس خوندن حواستون باشه نمیگم حتما برید کتابخونه شاید شرایط نداشته باشید ولی توی همون خونه هم یه جای اختصاصی داشته باشید 

و اینم دقت کنید که با گوشی کار نکنید ❌❌و گوشی رو خارج از محیط قرار بدید

حالا چرا میگم گوشی خارج از اتاق ....

چون اراده ما یه ظرفیتی داره که با هر تصمیمی از این اراده کم میشه 

شما اگه گوشی کنارتون باشه همش با خودتون در حال جنگ هستید که برم تو فلان اپ برم تو پیج فلانی و .....

اصلا یه دقیقه برم چکش کنم ولی یه دقیقه میشه ۱۵ دقیقه حتی ۱ ساعت ...

پس دومین نکته اینه که کارهایی انجام بدید که از طرف اراده تون کمتر خرج کنه 

حتی شب قبل کتاب و وسایلی که می خواید رو روی میزتون قرار بدید که صبح دیگه فکر نکنید کدوم کتاب ، یا مدادم کجاست و .....

۷

بریم سراغ سومین تکنیک

قانون ۲ دقیقه
اگه خواستی درس نخونی خودتو مجبور کن و مغزتو یه جور گول بزن که فقط ۲ دقیقه درس بخونی اینطوری می بینی بیشترم حتی درس می خونی یعنی به خودت بگو مغز من فقط امروز ۲ دقیقه میرم درس بخونم بعدش اگه خواستی ول کن ولی میبینی بیشتر شده !😄
مطمئنم همه تون اینو تجربه کردید
چرا به نظرت ؟؟
چون شروع کردنه همیشه سخته و نیروی زیادی می خواد

یه قانون دیگه هم هست که میگه اگه به موفقیت کوچکتر برسی حتما به موفقیت بزرگتر میرسی
دقت کردید توی بازی ها همیشه مراحل اول ، دوم ، سوم و ... راحته و کم کم سخت میشه
خب اگه از همون اول سخت بود که دیگه کسی ادامه اش نمی داد
توی کنکورم همینطوره شما کم کم باید ساعت مطالعه و تست و ساعت بیدار شدن تون رو زیاد کنید ....

۸

تکنیک بعدی اثر زیگارنیک هست 

به این اشاره دارد که افراد، کارها و وظایف ناتمام را بیشتر از کارها و وظایفی که به صورت کامل انجام داده‌اند، به خاطر می‌آورند.

دقیقا این تکنیک توی سکانس آخر سریال ها استفاده میشه و مخاطب رو کنجکاو می کنه که دنبال کنه ....

حالا تو هم بیا مثلا امروز گفتار ۱ زیست یازدهم رو خوندی و تست هم زدی آخر شب برو به گفتار بعدی یه نگاه بنداز به تست ها و .... اینطوری احتمال اینکه فردا بری سراغش خیلی بیشتره

۹

تکنیک بعدی اینه که ذهن تون رو شرطی کنید یعنی چی ؟؟

سعی کنید قبل از شروع درس یه کاری انجام بدید بعدش می بینید خود به خود حس درس خوندن هم ایجاد میشه 

یعنی چی ؟

مثلا من کلاس یازدهم که بودم روزای مدرسه بعد از کمی استراحت می رفتم نسکافه درست می کردم و در حین سرد شدن اون نسکافه کتاب غیر درسی هم می خوندم و حالم خوب میشد و با حال خوب درس رو شروع می کردم

حالا ممکنه یکی با مرتب کردن اتاقش و یا کتاب هاش حس خوب بگیره یکی با چایی خوردن یکی با ۵ دقیقه اهنگ گوش دادن و....

بچه ها تا اینجا ۹۰درصد تجربه شخصی خودم بوده و اون ۱۰ درصد رو بعد از کنکور که در مورد روش برنامه ریزی و ... از گوگل و یوتیوب تحقیق کردم به دست آوردم و گفتم بهتون بگم