اول از همه بیایید ماهیت آنتی اکسیدانها را بررسی کنیم. آنتی اکسیدانها محافظ سلولها در برابر رادیکالهای آزاد هستند. احتمالا حالا سوال شما این است که رادیکالها چیستند؟ به مولکولهای ناپایداری که باعث میشوند مولکولهای دیگر نیز ناپایدار شوند و ممکن است باعث بروز واکنشهایی در بدن شوند که مضر بوده و در نهایت منجر به بیماری شوند را رادیکال میگویند.
خرما حاوی آنتی اکسیدان بالاتری نسبت به آلو و انجیر خشک میباشد. سه آنتی اکسیدان قوی موجود در خرما شامل فلاونوئید، کاروتنوئید و اسید فنولیک است. در ادامه هر آنتی اکسیدان را به صورت مختصر به شما معرفی میکنیم.
فلاونوئیدها انواعی از آنتی اکسیدانهای موجود در خرما هستند که به کاهش التهاب، کاهش خطر ابتلا به دیابت، آلزایمر و انواعی از سرطانها کمک میکنند.
کاروتنوئید دومین آنتی اکسیدانی است که به آن میپردازیم. اگر میخواهید سلامت قلب خود را تضمین کنید و از ابتلا به بیماریهای چشمی مانند لکه زرد، پیشگیری کنید مواد غذایی که کاروتنوئید دارند را در رژیم غذایی خود قرار دهید. خرما منبع عظیمی از کاروتنوئید است. همچنین اگر ورزشکار هستید میدانید که سلامت قلب شما بسیار مهم است تا بتوانید ورزشهای سنگین را انجام دهید.
خواص التهابی اسید فنولیکها، همواره آنها را در مرکز توجه پزشکان قرار داده است. کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی از خواص اسید فنولیکها است.