کلیددار قدیمی حرم حضرت ابوالفضل العباس(علیه السلام) با اشاره به کرامات بسیار حضرت عباس(علیه السلام)، از ماجرای زنده شدن بچه ای که سه روز مرده بود و با عنایت ایشان جان دوباره گرفت سخن گفت و افزود: سرداب حضرت عباس خواص بسیاری دارد اما متاسفانه امروز درب آن را به روی زائران بستهاند
سالهای زیادی بود که به زیارت امامرضا (علیه السلام) مشرف میشدم و از ایشان در هر مرتبه زیارت جد بزرگوارشان حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام) و حضرت اباعبداللهالحسین (علیه السلام) ، را درخواست میکردم تا بالاخره در شهریورماه امسال همراه با جمعی از دانشجویان توسط ستاد عتبات دانشگاهیان راهی کربوبلا شدم.
گویی مسیر بهشت را طی میکردم و این شوق باورنکردنی بالاخره به سرانجام رسید و بعد از زیارت بارگاه منور و مطهر مولای عشق و ایمان حضرت علی (علیه السلام) ، به کربلا مشرف شدم. قدمهایم با لمس خاک کربلا و اولین نگاه به خیابان بهشتی بینالحرمین با تپشهای قلبم همراه شده بود و هرقدر که به حرم نزدیکتر میشدم این شور عشق بیشتر و بیشتر میشد و آنجا بود که فهمیدم کربلا برای چه به خود مینازد.
در بخشی از این سفر قسمت شد تا به دیدار حاج شیخ عباس محمد علی کشوان آل شیخ، خادم و کلیددار قدیمی حرم مطهر قمربنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس (علیه السلام) رفتم و این پیرمرد مهربان و نورانی را از نزدیک ملاقات کردم. پیرمردی که اجدادش چند قرن پیش، از ایران به عراق مهاجرت کردهاند و ۱۲نسل از خانوادهاش کلیددار حرم حضرت ابوالفضل (علیه السلام) بودهاند و اکثرشان هم در روز عاشورا به دیدار حق شتافتهاند، حالا خودش پس از گذشت ۴۸ سال که خادم و کلیددار این حرم مطهر بوده بهدلیل کهولت سن بازنشسته شده و در خانه به سر میبرد.
نزدیک ساعت ۲۲ بود که به خانه شیخ عباس رسیدم، شب وداع ما با کربوبلا بود. وارد خانه شدیم و با منزلی کوچک و ساده که از همان ابتدای ورود آرامشی عجیب را به انسان تزریق میکرد روبهرو شدیم. وارد اتاق که شدیم، تعدادی زائر ایرانی برای ملاقات با شیخ عباس منتظر نشسته بودند و نوبت به نوبت کنار وی مینشستند و دستوری را دریافت میکردند و میرفتند. شیخ عباس، پیرمردی نورانی بود که با دشداشهای سفید، روی صندلی نشسته و قرآنی کنار دستش قرار داشت و سخن میگفت. در سخنان و چهرهاش عنایت حضرت عباس (علیه السلام) را میشد مشاهده کرد.
بعد از سلام و تحیت پیرمرد مهربان با لهجهای عربی شروع به صحبت کرد و پس خوشآمدگویی سخنش را با تاکید بر ازدواج و اهمیت آن برای جوانان آغاز کرد .شیخ عباس گفت نامخانوادگیاش(کشوان) از شغل کفشداری حرم گرفته شده (در زبان عربی کشوان بهمعنای کفشداری است) و از ۴۹۰ سال پیش کلید حرم و سرداب حضرتعباس (علیه السلام) دست خاندان او بوده است.
این خادم حرم حضرت ابوالفضل (علیه السلام) در ادامه سخنانش از کرامات و خاطرات حضرت عباس (علیه السلام) ، سخن گفت و افزود: من در طول زمانیکه کلیددار حرم مطهر بودهام، خاطرات و معجزات بسیار زیادی از ابوالفضل العباس (علیه السلام) دیده و شنیدهام، اما همیشه موضوعاتیکه با چشمان خود دیدهام را بازگو کردهام