🍀 كَمَثَلِ الشَّيْطانِ إِذْ قالَ لِلْإِنْسانِ اكْفُرْ فَلَمَّا كَفَرَ قالَ إِنِّي بَريءٌ مِنْكَ إِنِّي أَخافُ اللهَ رَبَّ الْعالَمينَ [حشر،16]
آنها مثل شيطانند كه به انسان گفت: «كافر شو [تا مشكلات تو را حل كنم]». امّا هنگامىكه كافر شد گفت: «من از تو بيزارم، من از خداوندى كه پروردگار جهانيان است بيم دارم».
🦋 امام علی (علیه السلام)فرمود:
ای بندگان خدا از خدا بترسید و از گناهان پرهیز کنید که اصرار گنهکار او را به خواری کشد که به خروج از ولایت محمّد و آلش کشاند و ورود در دوستی دشمنانشان و اصرار برآن [باعث خواری است] و خواری اش او را به بدبختی بدتر کشاند که جدایی از ولایت بزرگترین آن است او از زیانکارتر زیانکاران است.
گفتند: «ای پسر رسول خدا! گناهانی که به خواری بزرگ کشند کدامند»؟
فرمود: «ظلم به برادرانتان که در تفضیل علی (علیه السلام) و امامتش و امامت فرزندان برگزیدهاش هم پیمان شما هستند و یاری شماها بر دشمنانشان و از اینکه فریب بخورید خدا در برابر شما بردبار است و به شما مهلت دراز میدهد تا مانند کسانی باشید که خدای تعالی میفرماید: کَمَثَلِ الشَّیْطانِ إِذْ قالَ لِلْإِنْسانِ اکْفُرْ فَلَمَّا کَفَرَ قالَ إِنِّی بَرِیءٌ مِنْکَ إِنِّی أَخافُ اللهَ رَبَّ الْعالَمِینَ.
منبع: تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۶، ص۱۶۰
☘️ امام صادق (علیه السلام) فرمود:
وقتی که «روز وقت معیّن» فرا برسد، ابلیس که لعنت خدا بر او باد؛ با همهی پیروانش ظاهر میشود ... و امیرمؤمنان (علیه السلام) با یارانش حمله میکند ... و گویا من به آنها نگاه میکنم درحالیکه بعضی از پاهایشان در فرات قرار گرفته است و در این هنگام خداوند جبّار عزّوجلّ و فرشتگان، در سایههایی از ابرها فرود میآیند و همه چیز انجام شده. رسول خدا (صلی الله علیه و آله) جلوی آن است و در دستش ابزار جنگی از نور است و هنگامیکه ابلیس به او نگاه میکند، عقبنشینی میکند و به عقب بر میگردد.
یارانش به او میگویند: «کجا میخواهی [برگردی] درحالیکه پیروز شدهای»؟ میگوید: من چیزی میبینم که شما نمیبینید، من از خدا میترسم. (انفال/۴۸) سپس پیامبر (صلی الله علیه و آله) به او میرسد و ضربهای بر شانهی او میزند؛ در نتیجه او و همهی یارانش هلاک میشوند.
منبع: تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۶، ص۱۵۸