من برای اینکه موقع پختن معطل نشم حبوبات رو از قبل نیم میکنم. پس نخود (و عدس در صورت تمایل) رو نیم پز میکنیم.
سبزی ها رو ریز خرد میکنیم.
برنج رو از یک ساعت قبل خیس میکنیم تا نرم بشه.
از اونجایی که آش دوغ ممکنه بِبُره ، یدونه تخم مرغ تو قابلمه میشکنیم و یه کم همش میزنیم تا زرده و سفیده قاطی بشه ولی کف نکنه.
برای لعاب دار شدن آش ، یه قاشق آرد رو با کمی آب سرد حل میکنیم و به تخم مرغ تو قابلمه اضافه مزکنیم.( آرد تو آب گرم گوله میشه )
چند حبه سیر برای خوشمزه تر شدن آش له میکنیم (میتونیم رنده یا خردش کنیم)
سیر، نخود نیم پز و برنج رو به مواد اضافه میکنیم و دوغ رو میریزیم تو ظرفمون و میذاریم روشعله ی گاز با حرارت بالا.
چون دوغ های محلی ترش هستن، من از دوغ شهری استفاده میکنم. دوغ های شهری هودشون نمک دارن پس موقع نمک زدن حواستون باشه