🔸 ادویه هفت رنگ
این ادویه در واقع یکی از سوغاتی های شهر مشهد مقدس است که شامل هفت ادویه رنگی به نام های دارچین، سماق، گلپر، زنجبیل، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه است. یکی از ادویه های خوش طعم کننده غذا ادویه هفت رنگ مشهد می باشد که علاوه بر دادن عطر و طعم خوب به غذا، باعث خوش رنگ شدن آن نیز می شود.
🔸 ادویه پاچینی:
این ادویه هم به نوعی می تواند ترکیبات مختلفی را شامل شود و هر کس بنا بر تجربه ترکیبات آن را تغییر می دهد. اما به طور کلی می توان از ادویه جاتی نظیر پودر پیاز، نمک، فلفل، آویشن، پودر سیر، پاپریکا، زردچوبه و زعفران استفاده نمود.
🔸 ادویه گوشت:
ادویه گوشت برای طبخ گوشت قرمز و یا گوشت چرخ کرده استفاده می شود. بدین منظور از ترکیب موادی نظیر زردچوبه، پودر زیره، برگ بو، فلفل سیاه، چیلی، دارچین، تخم گشنیز، پودر سیر، پودر زنجبیل، پودر پاپریکا، پودر هل و پودر میخک بهره ببرید.
🔸 ادویه کباب:
از این ادویه مخصوص کباب می توانید برای طبخ انواع کباب (کوبیده، برگ، بختیاری ) و همچنین کباب های خانگی همچون کباب تابه ای و کوفته قلقلی بهره ببرید. ترکیبات این ادویه شامل سماق، پودر پیاز، پودر لیموعمانی، زردچوبه، پودر زنجبیل، فلفل سفید، پودر برگ بو، پودر خردل، زیره سیاه، پاپریکا و نمک می باشد.
🔸 ادویه قیمه نثار:
این ادویه در اصل مربوط به شهر قزوین بوده و در بازار این شهر بسته های ادویه قیمه نثار موجود است که طعم خوبی به غذای شما می دهد. اما اگر به این ادویه دسترسی ندارید می توانید از ترکیب هل، دارچین، زیره، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران در منزل خودتان آن را درست کنید.
🔸ادویه کاجون
از این ادویه می توانید در بسیاری از غذاهای گوشتی و غیر گوشتی بهره ببرید. کافی است مواد زیر را با هم ترکیب و آسیاب نموده و در موقع لزوم از آن استفاده کنید. ترکیبات آن به شرح زیر می باشد: نمک، پودر سیر، پاپریکا، پودر فلفل سیاه، پودر پیاز، فلفل قرمز، پونه کوهی خشک شده، آویشن خشک شده
🔸 ادویه لوبیا پلو:
بهترین ادویه برای لوبیا پلو مخلوطی از گل محمدی، زیره، دارچین، زنجبیل، جوز هندی، میخک و هل است.
🔸 ادویه ترشی:
بهترین ادویه برای ترشی، ترکیبی از نعنای خشک، گلپر، تخم گشنیز، سیاه دانه، زیره سبز و سیاه، کاری و مقداری زردچوبه است.
🔸ادویه مرغ و ماهی:
ترکیبی از زنجبیل خشک یا تازه، پودر سیر و زرد چوبه را امتحان کنید
🔸ادویه آبگوشت:
زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه، جوز هندی و میخک بهترین ادویه آبگوشت است.
🔸ادویه قیمه:
لیمو عمانی، دارچین، هل و کمی پودر گل محمدی از ادویههای اصلی خورش قیمه هستند
👈🏻ادویه جات را حتماً چند دقیقه در روغن تفت دهید. میتوانید در مرحله تهیه پیازداغ ادویه جات را هم اضافه کنید