مواردی که شما هیچ مسئولیتی در برابرش ندارین
شما مسئول آسیبی که دیدین نیستین، اما مسئول بهبودی خودتون هستین
شما مسئول اعمال و حفظ شادی دیگران نیستین
شما مسئول انتخاب ها و عملکرد های افرادی که دوستشون دارین نیستین
شما مسئول ناراحتی شخصی که به مرزهای شما احترام نمیذاره، نیستین
شما مسئول دیدگاهی که دیگران بهتون دارن نیستین
شما تنها مسئولیتی که دارین مسئولیت در قبال رفتارهای خودتونه، شما فقط میتونین رفتارهای خودتون رو کنترل کنین و مسئول افکار و رفتارهای دیگران نیستین
+
خودت رو دوست داشته باش اما...
٭ خودمحقبین نباش. درسته، نشستی روی مبل و همینطور که توی اکسپلور میچرخی میگی چرا تو این گوشی و خونه و ماشین رو نداری؟ دوست من! اون تلاش کرده، تو نکردی. با گفتن جملات این حق من نبود و گله کردن کاری پیش نمیره
٭ تو میتونی از اطرافیانت توقع داشته باشی که تو رو با نقصهات بپذیرن؛ اما اگر رفتاری داری که باعث ایجاد رابطهی سمی با دیگران شده، با گفتن جملهی «من همینم که هستم» رابطهت رو خراب نکن. قبول کردن شخصیتت با این مدل خودخواهی فرق داره
٭ خودت رو دوست داشته باش اما با گفتن جلمات انگیزشیِ اشتباه به خودت اعتماد بهنفس کاذب نده. اینکه وایستی جلوی آینه و بگی من چهرهای بدون جوش دارم، درصورتی که اینطور نیست ثابت میکنه تو از حقیقت فرار میکنی. اگر نقصی در وجودت هست، اول بپذیر و بعد دنبال حلش باش.
•• همونقدر که کمبود اعتمادبهنفس مشکل بزرگیه، اعتمادبهنفس کاذب و خودخواهی مشکل بزرگتریه. همهی ما نیاز داریم که خودمون رو بپذیریم و دوست داشته باشیم، اما دوست داشتن خودتون با خودستایی، خودبینی و خودشیفتگی فرق داره