2777
2789
عنوان

🔮بیماری های کلیه》سنگ کلیه

829 بازدید | 49 پست

☘به نام خداوند جان و خرد☘

با عرض سلام و احترام خدمت همه دوستان عزیز 🌻 عصرتون بخیر و سلامتی🌷

مجموعه اطلاعاتی درباره سنگ کلیه خدمتتون ارائه میدم و امیدوارم مفید فایده واقع بشه  🙇

سوالیم اگر بود سعی میکنم در حد دانش اندکم پاسخگو باشم 🤗

مدتی هست که حیرانمُ تدبیری نیست...🍃

↩ سنگ های سیستم اداری در نقطه ای از دستگاه ادارای تشکیل میشوند اما شایع ترین محل برای شکل گیری آن ها در کلیه ها است ( نفرولتیازیس)  که میتواند باقی بماند و یا به سمت پایین سیستم اداری حرکت کند و منجر به انسداد یا آسیب بافتی در آن ناحیه شود ‌.

🔴 تشکیل سنگ های اداری معمولا بدون نشانه بوده و تا زمانی که به مجرای ادراری تحتانی راه پیدا نمایند درد نیز شروع میشود.

تقریبا ۱۲%از افراد مذکر تا سن ۷۰ سالگی دچار یک سنگ کلیه خواهند شد. حتی در ۱۵% از مواقع به شکل دو طرفه هم دیده میشه ...

در ۲۵ % موارد عود سنگ دیده میشود.

سنگ ها عموما به صورت توده های کریستالی در اطراف ماتریکس با هسته آلی تشکیل می شوند.

عوامل خطر 🔹

به طور کلی هر عاملی که باعث بالا رفتن وزن مخصوص کلیه شود مستعد بروز سنگ های کلیوی است :

🔹سابقه خانوادگی ( علل ژنتیکی)

🔹دهیدراتاسیون : کم آبی بدن

🔹بی تحرکی : منجر به ایستایی ادرار می شود.

🔹رژیم غذایی با کلسیم پیش از حد

🔹هایپر پاراتیروئیدیم

🔹مصرف پروتئین زیاد

🔹مصرف اگزالات پیش از حد : چای غلیظ و پر رنگ و سرد شده ، اسفناج ، مغز پسته و بادام

🔹عفونت های مکرر

🔹نقرس

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

علائم بالینی💉

🔸بارزترین علامت :درد های کولیک کلیوی = درد هایی که میگیرد و ول میکند و شدید است و این نوع درد در پهلو و مجاری ادراری احساس میشود.

🔸استفراغ

🔸حالت تهوع

🔸سردرد

🔸تعریق و مرطوب شدن

🔸هماچوری : دفع ادار همراه خون

🔸دیزوری : سختی در دفع ادارار

🔸درد های تیر کشنده در اطراف لگن ( سوپراپوبیک ) و کشاله ران

🔸انسداد جریان ادرار

🔸رنگ پریدگی

تست های تشخیصی🔬

🔽بهترین اقدام : KUB ( رادیوگرافی ساده شکم )

🔽سونوگرافی

🔽تست UA ( بررسی جهت هماچوری ، wbc ، pH اداری )

🔽تجزیه شیمیایی سنگ ها

🔽در صورت عدم موفقعیت در همه موارد بالا تست IVP

درمان دارویی 💊

🔘مسکن داخل وریدی مثل : مورفین ، و پتدین جهن کاهش درد

🔘انواعی از NSAIODها مثل اندومتاسین جهت کاهش التهاب مجرای

🔘دیورتیک ها ( ادرار آور)

درمان اشتراکی 🍉

🔸افزایش مصرف مایعات کلید درمان سنگ کلیه است.

🔸برای سنگ های کلسیمی : رژیم غذایی حاوی کلسیم متعادل و غذا هایی که ادرار را اسیدی میکنن

🔸برای سنگ ها اسیداوریکی : رژیم غذایی حاوی گوشت ساردین و غذا هایی که پورین بالایی دارند حذف و غذایی های مصرف شود که خاصیت بازی بیشتری دارند و ادرار را قلیایی میکنند.

⭕سنگ هایی با اندازه کمتر از ۰.۵ سانتی متر خود به خودی دفع میشوند ولی اگر سایز سنگ ها خیلی بزرگ باشد از مداخلاتی مثل ESWL ( سنگ شکنی با امواج شوکی خارج بدنی ) یا سنگ شکنی اولتراسونیک از طریق پوست درخواست میشود‌.

سلام  ببخشید سوال دندون پزشکی داشتم شمارو معرفی کردن دندونی ک قبلا پر شده و عصب کشی شده الان ...

سلام و احترام وقتتون بخیر 

چه مدت از زمانی که دندونتون رو پر کردین میگذره؟

روش های مختلفی برای درمان دندون شکسته هست مثل کانتورینگ ، پر کردن اون ناحیه با کامپوزیت ، روکش دندانی ... اگر آسیب بیشتر باشه که نشه از روش های بالا استفاده کرده معمولا آخرین راهکار جراحی و کشیدن دندون هست چون علاوه بر اینکه بحث زیبایی مطرحه سلامت لثه هم مد نظر هست که خب اینجا حالا بحث ایمپلنت مطرح میشه ...

ابتدا نیاز به عکس رادیوگرافی و معاینه هست اگر ریشه دندون سالم باشه میشه دندون رو حفظ کرد ...

در کل هر روشی یکسری مزایا داره 

سلام و احترام وقتتون بخیر  چه مدت از زمانی که دندونتون رو پر کردین میگذره؟ روش های مختلفی برا ...

چند نفر میگن بکش  بره ایمپلنت کن

یه متخصص دیگ پرسیدم گفت قابل نگهداری میشه با جراحی نگهش داشت  

یه دندون دیگمم خیلی وخیم باید ایمپلنت کنم

بعد عکسارو تو تاپیکم گذاشتم دو تا مونده به تاپیک اخر 

ممنون میشم نگاه کنید

چند نفر میگن بکش  بره ایمپلنت کن یه متخصص دیگ پرسیدم گفت قابل نگهداری میشه با جراحی نگهش داشت ...

چیزی که توی عکس رادیوگرافی نشون میده این هست که ریشه دندون سالمه و خب توی این حالت بنا رو بر این میذارن که ریشه حفظ و دندون ترمیم بشه ... 

البته اگر اشتباه نکنم قسمت اعظم دندون شما شکسته و چیزی که مونده باقی مواد پر شده که با این شرایط ترمیم کار سختیه ، نشدنی نیست ولی نوع موادی که استفاده میشه توی ماندگاریش تاثیر گذاره .

ایمپلنت که روش دائمی هست نسبتا توی این شرایط کاربردی تره البته که مراقبت هاییم بعدش داره 

بله درسته  

خیلی نگرانم 

ایا درست جراحی کنه! دوام داشته باشه! 

کلی دندون خراب دیگه هم دارم با اینکه خیر سرم چند وقت پیش درستشون کردم دوباره خراب شدن 

دندون هفت سمت چپم هم میگن درست عصب کشی نشده 🙄

خیلی نگرانم  ایا درست جراحی کنه! دوام داشته باشه!  کلی دندون خراب دیگه هم دارم با اینکه ...

سلام و احترام 

عذرخواهی میکنم بابت تاخیر در پاسخگویی

نگرانیتون کاملا به جاست و درک میکنم که تصمیم گیری چقدر میتونه سخت باشه ولی توکل کنید به خدا و به جراح متخصص مراجعه کنید که هم دانش و هم تجربه بیشتری دارند ... هرچی زودتر مراجعه کنید و روند درمان شروع بشه بهتره 👌

بله توی عکس مشخصه هفت چپم کار داره هنوز